Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1485
0

У таборі київського “Динамо” не буде новачків

Ігор Суркіс: Тимощук в Динамо не перейде стовідсотково

У таборі київського “Динамо” не буде новачків

В ексклюзивному інтерв’ю “Газеті” президент “Динамо” Ігор Суркіс роз’яснив ситуацію із запрошенням Анатолія Тимощука в київську команду та розповів про враження від жеребкування третього відбірного етапу до Ліги чемпіонів.

– Річ у тому, що під час телепрограми “Футбол в обличчях” ведучий запитав у мене, чи трансферна ціна за капітана команди Анатолія Тимощука, яку виставив “Шахтар”, – десять мільйонів фунтів стерлінгів, є адекватною, – розповів Ігор Михайлович. – Я сказав, що гравець такого рівня, як Тимощук, коштує таких грошей. Окрім того, готовий викласти вже сьогодні таку суму. Ведучий програми перепитав, чи можна вважати це офіційною пропозицією. Я відповів ствердно, але не надсилав жодних офіційних листів у “Шахтарa”. Переконаний, що “гірники” не продадуть клубу-конкурентові футболіста, якого вони фактично виховали. Толик не один рік грає в Донецьку, віддав цій команді чимало сил та енергії. Можна зрозуміти, що він хоче пограти на Заході, в якійсь іменитій команді. Але в “Динамо” він не перейде стовідсотково.

– Чи можливий обмін “динамівця” Артема Мілевського на “гірника” Анатолія Тимощука?

– Важко сказати, адже це різнопланові футболісти. Тимощук – дуже досвідчений. Він провів чимало матчів за національну збірну України, грав у єврокубках із найкращими командами світу. Натомість Мілевський лише набирається досвіду. Безумовно, він устиг зіграти на чемпіонаті світу та молодіжному чемпіонаті Європи. Можливо, через рік-два цей гравець набуде досвіду і заграє ще краще. Щиро кажучи, не знаю, чи відразу погодився б на такий обмін, якби “Шахтар” звернувся із цією пропозицією.

– Трансферне вікно в українському чемпіонаті зачиняється 11 серпня. До цього часу київське “Динамо” планує когось дозаявити?

– Ні, ті позиції, які потребували цього, ми вже підсилили. Тож у таборі київського “Динамо” не буде новачків. Ми чекатимемо до зимового міжсезоння.

– Повністю задоволені стартом команди в новому чемпіонаті?

– Так, мені подобається гра підопічних Анатолія Дем’яненка. Головне, що, крім останнього матчу, вони грають до останнього. У деяких відтинках протистояння з “Кривбасом” не допрацьовували, але загалом гарно діяли. Крім того, непогано підготовлені до поєдинку з турецьким “Фенербахче”.

– У фахівців двояке враження від жеребкування розіграшу Ліги чемпіонів для київського “Динамо”. Дехто каже, що “Фенербахче” – найсильніший суперник на цій стадії євротурніру, а інші стверджують, що могла б бути й сильніша команда. А як ви сприйняли результат жеребу третього відбірного раунду до Ліги чемпіонів?

– Звісно, є інші імениті команди на цій стадії турніру. Приміром, іспанські “Осасуна” та “Валенсія” – теж грізний суперник. Але “Фенербахче” має неабиякий досвід виступів у Лізі чемпіонів, у них непоганий підбір досвідчених гравців. Окрім того, турецька команда посідає високе місце в рейтингу європейських клубів. Тож важко сказати, пощастило нам із жеребом чи ні. Однозначно, “Фенербахче” – непростий суперник.

Розмовляв Гліб Ваколюк, Львівська газета

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.