Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
4171
1

ЛЕОНЕНКО: «Украинским тренерам денег на трансферы не дают»

Футбольные эксперты о тренерских отставках в чемпионате Украины

ЛЕОНЕНКО: «Украинским тренерам денег на трансферы не дают»

В українському футболі - справжня епідемія тренерських звільнень. Сергій Ковалець став уже шостим фахівцем, який втратив роботу в цьому сезоні! Перед тим свої тренерські крісла полишили Анатолій Бузник, Вадим Євтушенко, Віталій Кварцяний, Павло Кучеров, Володимир П'ятенко...

Чому на старті сезону в нашому чемпіонаті так багато звільнень? Про це «Експрес» говорить із Віктором Леоненком, відомим у минулому форвардом «Динамо» та збірної України, і з Юрієм Дячуком-Ставицьким, знаменитим тренером.

— Позаду лише вісім турів — і аж шість тренерських звільнень. Чим це пояснити?

В. Леоненко:
— Ще перед початком сезону я прогнозував, що епідемія відставок почнеться у період від п'ятого по сьомий тури. Як у воду дивився. Президенти не вміють терпіти, не пробачають тренерам провалу на старті чемпіонату. Ось Сергію Ковальцю дали час до 1 вересня. Не впорався — до побачення. Ніхто з тренерами не панькається.

Ю. Дячук-Ставицький:
— Якщо проаналізувати всі відставки, то Бузник і Кварцяний самі пішли. А от чотирьох таки змусили звільнятись. Чому? Бо президенти переживають за результат. Якщо в колектив приходить інший тренер, то спершу команда показує кращі результати. Кожен футболіст хоче сподобатися тренерові, грати в основному складі та заробляти гроші. Тому-то боси клубів роблять тренерські рокировки.
Три зміни дали плоди. У «Металурзі» замінили П'ятенка на Максимова — і команда виграла два матчі. У «Ворсклі» також не пробачили невдач Євтушенкові, а після його звільнення полтавці виграли в «Динамо», заробили очко в гостьовому поєдинку проти «Зорі» і порятували гру з «Дніпром». На краще змінилася ситуація у «Карпатах». Після тренерських рокировок «зелено-білі» виграли в меншості в «Таврії» та запорізького «Металурга» і зіграли внічию в Одесі.

— П'ятеро із шести звільнених тренерів — українці. Чи можна казати, що нашим фахівцям дають менший кредит довіри, аніж іноземним?

В. Леоненко:

— Причина в тому, що чужих тренерів важко позбутися, бо вони захищені грамотним контрактом. Кожен європейський тренер при переїзді до Східної Європи страхує себе величезною сумою відступних у разі звільнення. Наші президенти під час переговорів готові на всі забаганки іноземців — лише б погодилися приїхати. Тому, навіть коли не показують результату, президенти не звільняють невдах, бо доведеться платити величезні відступні.
Є й інший момент. Президенти українським фахівцям не дають грошей на трансфери. Якщо запрошують іноземця — прошу, купуй дорогих футболістів. А наші нехай ліплять із нічого добротну команду! Це несправедливо.
З легіонерами не все просто. У них часто основна мета — увірвати вигідний контракт. Далі починають шукати причини, щоб не грати у футбол, але й далі заробляти гроші. То нога болить, то дружині не подобається в Україні. Це я про представника «Дніпра» Самуеля Інкума. Інший «діяч» Алсідес три роки нічого не робив у «Дніпрі», пиячив і ніхто не міг його вигнати. Бо в нього контракт!

Ю. Дячук-Ставицький:
— Тішить лише той факт, що майже в усіх командах замість звільнених тренерів поставили українців. Але ж є ще одна цікавинка: чотири із шести найсильніших українських команд, за підсумками минулого чемпіонату, тренують іноземці. Тож інші, хто теж у єврокубки хоче, запрошують чужих. Крім того, іноземцям легше знайти спільну мову з легіонерами.

galsports.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
student1ck
впрынцыпи я згоден з леоненком,що нашим тренерам не дають гроши на трансферы(