Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 сентября 2012, 08:28
24780
66

Мигель ВЕЛОЗУ: «Техничным игрокам в УПЛ выступать тяжело»

Но португальскому хавбеку «Динамо» все равно интересно играть в Украине

| Обновлено 05 сентября 2012, 08:28
24780
66
Мигель ВЕЛОЗУ: «Техничным игрокам в УПЛ выступать тяжело»
Мигель Велозу

Номер «4» київського «Динамо» полюбив Київ, його задовольняє інфраструктура столичного клубу, а головне - португальцю цікаво грати в українському чемпіонаті.

Півзахисник Мігель Велозу став одним із численних новачків київського «Динамо», яких воно придбало цього літа.

Своє перше велике інтерв’ю в Україні португальський футболіст, який зовсім нещодавно у складі своєї збірної став бронзовим призером Євро2012, дав нашому виданню, повною мірою задовольнивши інформаційний інтерес до своєї персони.

«В ІТАЛІЇ НЕ ВСЕ СКЛАДАЛОСЯ ТАК, ЯК ТОГО ХОТІЛОСЯ»

- Мігеле, ви швидше за всіх новачків змогли адаптуватися в «Динамо», з першого ж матчу ставши беззаперечним гравцем основи. У чому секрет?

- Особливого секрету немає. Хоча я й не брав участі в передсезонній підготовці команди. Просто тренер довіряє мені, поставивши одразу до основного складу, а я вже намагаюся робити все, аби допомагати команді здобувати перемоги на футбольному полі.

- Свого часу такий самий процес адаптації у вас затягнувся, коли ви перейшли із «Спортинга» до «Дженоа». Що там не склалося?

- До переїзду в Італію поруч зі мною завжди були мої батьки, на Апеннінах же я був на самоті. До того ж, отримав травму, яку змушений був заліковувати впродовж місяця. Також є багато дрібниць, про які не хочу згадувати.

- Чому «Дженоа», клуб із єврокубковими амбіціями, змушений був боротися в минулому сезоні за виживання?

- Футбол - дуже непередбачувана гра. Ми перебували в середині таблиці, але навесні зіграли дуже погано, й урятувалися від пониження у класі фактично лише в останньому турі.

- Яка була ваша роль у тій команді?

- В усіх командах, за які виступав, я виконував однакові функції. Але у «Дженоа» не все складалося так, як того хотілося.

- Свого часу вас вважали одним із найперспективніших півзахисників Європи, ходили чутки, що багато провідних клубів Старого Світу мають бажання придбати вас у «Спортинга». Чому цього не сталося: ви самі не хотіли залишати Португалію чи лісабонці вас не відпускали?

- На той момент «Спортинг» не хотів мене продавати, виставивши надто велику суму відступних для всіх бажаючих. Це й відлякувало потенційних покупців.

- Навіть коли у вашій кар’єрі були не дуже вдалі відрізки, вас усе одно викликали до розташування національної команди. Паулу Бенту цінує вас…

- Паулу Бенту очолював «левів» (із 2005 до 2009 рр. - Г. Б.), коли я грав у «Спортингу». Йому добре відомі мої можливості, тому й регулярно запрошує мене до збірної Португалії.

«МІНЯТИ МАШИНУ НЕ ЗБИРАЮСЯ»

- Ви сказали, що обрали «Динамо» через конкретну пропозицію від нашого клубу. Чи надходили вам ще цього літа подібні пропозиції?

- Наскільки мені відомо, конкретна зацікавленість була лише з боку киян. Якщо говорити про інших потенційних покупців, то все обмежилося лише чутками - зі мною чи моїм агентом ніхто на зв’язок не виходив.

- Які перші три асоціації у вас викликала Україна до переїзду в нашу країну?

- Загалом, дуже мало знав про вашу країну. Майже нічого. Лише пам’ятаю, що під час візиту «Спортинга» до Києва (у жовтні 2007 го. - Г. Б.) мені дуже сподобалося місто.

- Які враження у вас зараз, тим паче збірна Португалії грала на Євро2012 саме в Україні?

- Під час Євро2012 у нас не було можливості познайомитися з містами, де виступала наша команда. Аеропорт, готель, стадіон - стандартний маршрут під час турніру. Коли я вперше завітав до Києва, мені місто дуже сподобалося. Також я був приємно вражений інфраструктурою, умовами, які створені для футболістів у «Динамо».

- Які перші три речі ви розповідаєте про Україну зараз, коли вас запитують родичі чи друзі з інших країн?

- Передовсім говорю, що Київ - дуже красиве місто. Також до переїзду в Україну мене відлякували тутешнім кліматом, але суттєвої відмінності між Києвом і Генуєю чи Лісабоном я поки що не помітив.

- Швейцарець Адмір Мехмеді якось сказав, що життя в Україні дивовижне: правила дорожнього руху практично відсутні, а машини паркуються де завгодно. Ви відзначили для себе якісь неординарні моменти?

- Гадаю, подібні «дивноти» можна побачити в кожній із країн. Не всі люди дотримуються правил дорожнього руху, іноді їм доводиться порушувати їх. Нічого дивного я тут не бачу.

- Якщо порівняти устрій життя в Києві та Лісабоні - в чому відмінності?

- І в Лісабоні, і в Києві - спокійне життя, є багато місць, де можна погуляти. Але у вашій столиці, на відміну від Лісабона, немає пляжів. Я не беру до уваги Дніпро, оскільки пляжі на річці не можна порівнювати з морськими чи океанськими.

- Які ваші побутові умови в Києві?

- Клуб надав мені квартиру в будинку на вулиці Старонаводницькій, а також машину «Mitsubishi Lancer».

- Міняти машину на іншу не збираєтеся, адже у ваших партнерів автівки, так би мовити, куди більш представницькі?

- Ні. Є чотири колеса, їздить - для мене цього цілком достатньо. А щодо моїх партнерів, то кожному - своє (усміхається).

«ЗАВЖДИ ДІЯВ У ЦЕНТРІ ПОЛЯ»

- Ви багато що побачили у футболі. Розкажіть, чи є щось нове для вас у тренувальному процесі «Динамо»?

- Якщо порівнювати умови, які створені для футболістів, то в «Динамо» все на найвищому рівні, на відміну від того ж «Дженоа». Що стосується тренувального процесу, то особливих відмінностей я не помітив.

- Багато вболівальників скаржаться, що «Динамо» в цьому сезоні грає у невиразний, нудний футбол. Що можете їм відповісти?

- Цього літа клуб придбав багато нових виконавців. Для того, аби вони зігралися, розуміли один одного на полі, має пройти певний час. Гадаю, незабаром усе налагодиться, й ми своєю грою радуватимемо вболівальників. Водночас у футболі головне - це очки в турнірній таблиці.

- Із ким із партнерів вдалося налагодити контакт?

- Мені легко знаходити спільну мову з людьми. Маю дуже багато друзів як серед футболістів, так і в повсякденному житті. Не виняток - і гравці «Динамо», з багатьма з них я із задоволенням спілкуюся.

- Чи проводив тренер із вами індивідуальні бесіди? Що він вимагає від вас на полі?

- Так, ми спілкуємося. Чогось особливого він від мене не вимагає - маю грати так, як умію, допомагаючи партнерам на футбольному полі.

- Є припущення, що у вашій особі бачать такого собі Андреа Пірло місцевого масштабу: футболіста, який діє з глибини з акцентом на оборону, але при цьому роздає чудові передачі та подає стандарти…

- Мені дуже приємні порівняння із таким великим гравцем, як Пірло. Але я поки - не Пірло (сміється)… Справді, позиція в центрі поля - моя улюблена. Сподіваюся своєю грою допомагати команді здобувати титули, в тому числі стати чемпіоном України та успішно виступити в Лізі чемпіонів.

- У попередніх клубах ви грали виключно в центрі поля?

- Я завжди діяв на позиції півзахисника, тренери не вдавалися до експериментів.

- Легіонери, як правило, називають український чемпіонат силовим: мовляв, тут акцент робиться не на технічну майстерність, а на фізичні якості. Погодитеся?

- Так. Багато уваги приділяється біговій роботі, активному пресингу та силовій боротьбі. Технічним гравцям виступати в Україні складно.

- Перемогти яку команду було найскладніше?

- Всі матчі були непрості, але серед них я виокремив би домашню звитягу над «Говерлою», коли ми пропустили перші, але відігралися й виграли матч, забивши три м’ячі у відповідь.

- Ви брали участь у лісабонському дербі «Спортинг» - «Бенфіка» та генуезькому «Дженоа» - «Сампдорія». Яке крутіше?

- Грати в дербі завжди нелегко - вони вимагають позамежної концентрації та відбирають багато емоцій. Так було в Португалії та Італії, так само і в Україні з «Шахтарем».

- Коли виступали за «Спортинг» проти «Бенфіки», як вас зустрічали вболівальники «червоних»? Все ж таки у 15 років ви перейшли до «Спортинга» саме з «Бенфіки»…

- Звичайно, вони свистіли на мою адресу, але моєї провини в тому, що я опинився у «Спортингу», немає. Пішов з «Бенфіки» не за власним бажанням, ініціатива надходила від керівників клубу.

- Якщо в майбутньому надійде пропозиція повернутися до «Бенфіки», пристанете на неї?

- Ні, якщо я повернуся до Португалії, то лише до «Спортинга»!

- Під час матчів неодноразово доводилося бачити з трибун, що ви, попри статус новачка, нерідко підбадьорюєте партнерів, щось їм підказуєте. Вже почуваєтеся лідером колективу

- Лідером команди точно не почуваюся. До таких можна зарахувати капітана, футболістів, які довго виступають у клубі. Я ж намагаюся робити все, від мене залежне, аби допомагати команді здобувати перемоги.

«Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто может возглавить мужскую сборную Украины по биатлону
Биатлон | 28 марта 2024, 20:43 4
Стало известно, кто может возглавить мужскую сборную Украины по биатлону

Николай Зоц будет работать с женской и мужской командами соответственно

«Вы знаете, чей это клуб?» Раскрыта реакция Павелка на поражение Кривбасса
Футбол | 29 марта 2024, 12:46 6
«Вы знаете, чей это клуб?» Раскрыта реакция Павелка на поражение Кривбасса

Фемис Сагиров поделился интересной историей многолетней давности

Комментарии 65
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sergius72
Всё что читал о Велозу, смотрел его игру в "Динамо" и это интервью в том числе подтверждают,что подписав контракт с ним "Динамо" попало в десятку-профессионал,который полностью отрабатывает на поле и в повседневной жизни адекватный и скромный парень!!!...На сегодняшний день ему от меня лично-полная уважуха!!!!
billy_bones
"Ні. Є чотири колеса, їздить - для мене цього цілком достатньо. А щодо моїх партнерів, то кожному - своє (усміхається)." - а ось за це респект і уважуха.
Але чому тільки за це! Взагалі класного гравця придбало Динамо.
Boris_sh
Единственный нормальный трансфер ДК этим летом - это Велозо. Видно, что играть умеет и любит. При нормальном тренере - будет довольно классный игрок.
alexdigital.77
VOVA-FCDD — 06.09.2012 19:08

Пока что видно только пижона, потом может будет видно и игрока в его лице.
Ну если Велозу не игрок, а пижон... Тогда ты неадекват!
vipfishman
Ты имеешь ввиду "пижона",когда видишь себя в зеркале?какая самокритичность!!!
VOVA-FCDD
Пока что видно только пижона, потом может будет видно и игрока в его лице.
NATSGUL
Милавский "не вкурсе" кто такой Велозу
kahakaladze007
Головне шоб з Мілевським близько не знайомився!!!!
naboo
NATSGUL
Абсолютно солидарен, я называю это "писюнцовые битвы" - когда ребята меряются размерами и марками авто. Собственно, зачастую это прямо пропорционально скупости их духовного мира - нечего поставить внутри, вырасти морально - можно заполнить свобю несостоятельность снаружи, соря баблом и охаживая себя порой до нелепости дорогими предметами быта.
Но оставим философию. До чего же приятен мне этот парень, друзья! И игрой приятен, и интервьюхами! И даже несмотря на все потуги Семина организовать из Динамо клуб унылого футбола, Велозу постоянно в центре событий именно благодаря своей технической оснащенностью и виденьем поля. И ведь, как писали выше, он без перерыва работает после Евро! Похоже, у меня наконец-то появился в Украине второй любимец-иностранец после ядреного парня с большим сердцем - Сосы! Чертовски рад, что Украина потихонечку подтягивает в чемпионат по-настоящему крепких игроков!
nikzae
Полтому и живём в примитивном обществе - что без понтов и жизнь не то.
Сразу видно, что игрок из цивилизованной страны.
NATSGUL
- Міняти машину на іншу не збираєтеся, адже у ваших партнерів автівки, так би мовити, куди більш представницькі?
- Ні. Є чотири колеса, їздить - для мене цього цілком достатньо. А щодо моїх партнерів, то кожному - своє (усміхається).
Это чисто европейская ментальность, которая мне импонирует: меньше понтов - больше дела. Им пофиг на чём ездить: машина - это всего лишь средство передвижения, главное, чтоб ездила.
А у нас: машина - это для понтов, чем дороже машина, тем ты круче! Примитивно, как по мне.
Фанклюб покращення
Мне Велозу сразу понравилось, главное чтобы его не испортили.
Удачи ему!
Велозу, Браун, Ярмола - сейчас лучшие в Динамо и одни из лучших в Укр чемпе.
Игроки реально очень высокого уровня.
lliaxtep_donetsk
Следи за "базаром"! Никто не давал тебе права оскорблять ни наш клуб ни наших игроков!
voldemarius82
Неандертальцы из донбасса (спасибо кста за президента... Ну вы поняли) люто негодуют)) насчет МшахтаГ'Яна то он от нигр недалеко ушел- хач,пусть и талантливый,но хач. И главное- анук скажите чумазики,сколько в Шд ваш бог полузащиты?сколько? Не расслышал. Ах,второй сезон,ну а велозу 1.5 месяца играет,так что утрите слюни с подбородка,школьники.грамматику,подтяните,ато по уму от нигр недалеко пляшете.ВСЕго хорошего,идите об стену..ну вы поняли.привет из Кировограда,сынки ))
voldemarius82
Неандертальцы из донбасса (спасибо кста за президента... Ну вы поняли) люто негодуют)) насчет МшахтаГ'Яна то он от нигр недалеко ушел- хач,пусть и талантливый,но хач. И главное- анук скажите чумазики,сколько в Шд ваш бог полузащиты?сколько? Не расслышал. Ах,второй сезон,ну а велозу 1.5 месяца играет,так что утрите слюни с подбородка,школьники.грамматику,подтяните,ато по уму от нигр недалеко пляшете.ВСЕго хорошего,идите об стену..ну вы поняли.привет из Кировограда,сынки ))
JORJ22
dimko1991 — 06.09.2012 10:28
Мхитарян???? а ты его тоже к ниграм припесал??) да он чудом забил десяток голов!!! фарт это, а не мастерство!!!
dimko1991
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
voldemarius82
Велозу ЛУЧШИЙ легионер за всю историю Динамо! Дай Бог чтобы рос дальше и никакой Сема его не зарубил.тренера надо менять однозначно,хотя бы Калитвинцева. А насчет шахтеГа,то у них и близко нету такого гения в составе.мой пост конечно,огорчает дАнецких нигров,но им до него далеко.ЕЩЕ втянется,то будем мумбоюмб вперед ногами
RomarioUA
А вообще парень мне нравится. После сезона в Дженоа, там Каха Каладзе как раз заканчивал, кстати, в сборную Португалии - все матчи Евро вместо отпуска, играл во всех матчах, причем Португалия вылетела от Испанцев-чемпионов по пенальти. Потом сразу Динамо - без отпуска, с места в карьер, основной состав и все стандарты бить. Поэтому он устал и немного сдувается. Как Гусев, со стеклянными глазами бегает. Я бы на месте Семина (а это место должен занимать уже кто угодно, кроме Семина)))))))))) дал бы ему отдых так же как и Гусеву, хоть в некоторых матчах ЧУкр. А на Европу - вперед, Европу такие парни полумертвыми давить будут. Но... Дай Бог тебе, парень, чтобы прижился и прирос!
RomarioUA
Митсубиси Лансер? Охотно верю. Просто парню есть куда девать свою зарплату в 2-3 миллиона (сколько там у него?). Явно присматривается какой-нибудь ресторанчик на берегу океана в родной ему Португалии, маслозаводик оливкового масла, пляжный отель, винзаводик и т.д. комерческий ряд. Поэтому им пох, на чем они ездят. Хоть на Ланосе, но он все равно миллионер. Это Миля с Селезнем себе цены сложить не могут, вот и понтуются мазерати. Ярмоленка присадил Миля. Главное, чтобы не испортил. А интересно, на чем Браун Идейе катается? Не удивлюсь, если подобно Велозу.