Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 сентября 2012, 12:52
8455
47

Эксперты: «Красная карточка Касьяну? Маразм!»

«Карпатам» нужно бороться за справедливость, считают специалисты

| Обновлено 04 сентября 2012, 12:52
8455
47
Эксперты: «Красная карточка Касьяну? Маразм!»
Александр Касьян

Відомі українські футбольні експерти прокоментувати рішення арбітра матчу «Карпати» – «Металург» Донецьк в епізоді з вилученням Олександра Кас’яна. Кожного з них просили відповісти на три запитання.

1. Чи заслуговувало порушення правил з боку Олександра Кас’яна на червону картку?
2. Чи можна назвати помилку судді, якщо, на вашу думку, це була помилка, результативною, і чи вона вплинула на подальшу гру?
3. Якщо, на вашу думку, суддя все ж помилився під час винесення вироку, то чи варто, зважаючи на прецедент у минулому чемпіонаті (анулювання жовтої картки для гравця «Дніпра» Сергія Кравченка), скасувати червону картку для Кас’яна?

«Карпати» анулюють картку Кас’яна»

Ігор ГАМУЛА, екс-тренер, експерт програми «Великий футбол»

1. Звісно, чудово видно на всіх повторах, що порушення Кас’яна аж ніяк не дотягувало до червоної картки. Тим більше, на початку матчу. Це маразм. Вважаю, що суддя погарячкував зі своїм рішенням.
2. Звичайно, після цього епізоду «Карпатам» дуже складно було грати вдесятьох 80 хвилин, це дуже багато. Як би завершився матч у рівних складах, можна тільки здогадуватися, але суддя помилився на користь донеччан. Можна було показати жовту картку. Не знаю, чим було вмотивоване рішення арбітра. Була можливість спокійно розібратися в цій ситуації.
3. Думаю, «Карпати» будуть оскаржувати вилучення Кас’яна. Можливо, картку й анулюють. Помилка судді була, але результат уже не зміниш...

«Червона картка несправедлива»

Сергій НАГОРНЯК, екс-гравець збірної України, експерт програми «ПроФутбол»

1. Очевидно, порушення правил було, але червона картка, як на мене, несправедлива. Мабуть, судді це порушення здалось надзвичайно грубим, з великим ризиком нанесення травми.
2. Вважаю, рішення арбітра вплинуло на хід гри, бо грати майже весь матч у меншості проти донецького «Металурга» дуже нелегко.
3. Чесно кажучи, не знаю, чи варто це робити. З Кравченком своя історія, тут також своя. Якщо львів’яни подадуть апеляцію, то, швидше за все, картка залишиться в силі через суддівську етику та інші аспекти. Кожен суддя скаже в цій ситуації, що Кас’ян намагався травмувати гравця «Металурга».

«Потрібна незалежна комісія, «Карпати» будуть праві на 100 відсотків»

Віктор ЗВЯГІНЦЕВ, член Комітету делегатів ФФУ, відомий у минулому гравець та арбітр

1. Безперечно, помилка арбітра! Без питань! Я зовсім недавно якраз обговорював цей епізод. Це просто жах, людина не розуміє, що таке футбол.
2. Як максимум, 50 на 50, можна було давати жовту картку. Явна помилка судді, яка відіграла важливу роль в поєдинку.
3. Звичайно варто! А чому ви завжди мовчите? Треба добиватися справедливості. Нехай спеціалісти в апеляційному комітеті переглядають ретельно цей епізод. Що це таке? Захотів – дав, захотів – не дав. А люди страждають. «Карпатам» треба боротися за справедливість. Хай збирають комісію. Але бажано, без Колліни, бо він постійно всіх захищає, незважаючи на те, що судді грубо помиляються. Потрібна незалежна комісія, «Карпати» будуть праві на 100 відсотків.

«Апеляцію подавати варто, щоб гравець вийшов на наступну гру»

Олег САЛЕНКО, екс-гравець збірних України та Росії, футбольний експерт

1. Учора розглядав цей епізод. Зробив висновок, що червона картка не є заслуженою. Кас’ян більше як на жовту не заслуговував. Тут не може бути жодних запитань. Дивно судді поводяться.
2. Важко сказати, команда майже всю гру провела в меншості. Не відомо, як би склалася гра в «Карпат» зі всіма футболістами.
3. Апеляцію подавати варто, щоб гравець вийшов на наступну гру. Думаю, з приходом нового президента будуть обов’язково зміни у ФФУ і в суддівстві, мабуть, теж.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 47
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
conquistador
коли серуна, вирубав Інкума, чого ж "доблесні" арбітри, тоді мовчали? навіть жовтої не дали... все то фігня, більше схоже на те, що судді, махають картками, щоб "порешать" потрібні питання (коли їм треба)...
conquistador
давай, відсторонимо! і будемо запрошувати іноземних арбітрів... можливо, хоч тоді, щось зміниться в суддівстві...
akkuna
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
bogdanlibich
Суддя цілеспрямовано "зарубав" Карпати. І у цьому випадку потрібно розглядати питання по судді, просто його відсторонити від суддівства, чи вживати більш суворіших заходів до цієї особи.
BBB
А если учесть,что нарушение было на половине поля соперников и такое жесткое противодействие не было необходимым!!!Так что судья прав!!!Игроки целее будут!!!
BBB
Зачем спорить?Если желтая карточка по мнению многих -однозначна,значит вполне могла быть и красная!!!Тут один правильно сказал-вспомните матч ЛЧ Порту-Шахтер,примерно таже ситуация и красная карточка!!! А теперь вспомните как играют в Англии или бундеслиге-жестко с подкатами.Но сразу видно,что там большое внимание уделяют этому травноопасному виду обороны.А кто из наших действующих игроков в совершенстве владеет этим элементом? Единицы!А применяют во ремя игры??? Практически все!!!Вот и результат!!! А как еще учить игроков учиться играть???
madmax
Этот момент что называется на усмотрение судьи!
Конечно,Шахтёру и Динамо он бы НИКОГДА В ЖИЗНИ такую б ни дал,а вот всем остальным?... От симпатий и антипатий конкретного судьи всё зависит.
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
aicraft1965
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
AZ83
Ребята,вы все тут спорите о карточке.Но никто не подумал откуда ноги растут.Буквально на днях некто Дыминский написал письмо некоему Конькову с жалобой на "мафию Коллины".Как бы невзначай возник вопрос о карточке именно игрока Карпат.Теперь ждем травли синьора Пьерлуиджи.А зачем?А потому что должно быть ВСЕПАНАСТАЯЩЕМУ ;)
Ossa8860
Я - за. Такие удаления спасли бы сотни ног игроков за сезон. Вот только в матче ШД-ДК к финишу осталось бы на поле, максимум, по пять футболистов...
Egorka77
Судьи ошибаются - факт. И ошибаются они в пользу властных не задумываясь. Играть нужно осторожно, нужно понимать, интересы какого клуба представляешь. Силу МД мы все видели в Лиге Европы, поэтому такие победы ни о чем не говорят. Считаю , что здоровье футболистов - превыше всего, поэтому играть нужно максимально чисто.
wanka
Tyт дeяkі експерти kрaщe знаються нa футбoлi нiж Віктор ЗВЯГІНЦЕВ, член Комітету делегатів ФФУ, відомий у минулому гравець та арбітр.
tarakan48
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Banderko
Так все і зводитсья до того,чи цйе фол тягнув на червону карточку чи ні.Ніхто ж не каже, що там не було фолу і гравець зіграв чисто.Фол був.Гравець порушви правила.Але червоної карточки там не було.
san68-68
[quote Referee—04.09.2012
Насчет того, как ты назвал мои слова, то я себе такого не позволяю, и прошу тебя выбирать слова!!! И заметь, я не употреблял в своих репликах названий клубов или фамилий игроков, я говорил свое мнение и по факту... как по мне так там было больше наигранной боли, чем самого контакта, на замедленном повторе видно, что атакующий попал в щиток ПОДЬЕМОМ!!! А в случае "прямой ноги", как тут многие говорят, имеется ввиду удар подошвой!!![/quote]
Согласен полностью. Игрок шёл в мяч, но на долю секунды не успел и попал с подъёма в голень, место, где должен находиться щиток. Имхо.
На счёт квалификации... При Вашем судействе лично я был спокоен. По крайней мере ни разу не притравил или повёл себя не корректно. Имхо
Referee
Не мне решать какой я квалификации арбитр, если интересно - спросите у любого киевлянина-футболиста, кто хоть раз играл при моем судействе, они Вам раскажут более обьективно.
Referee
Насчет того, как ты назвал мои слова, то я себе такого не позволяю, и прошу тебя выбирать слова!!! И заметь, я не употреблял в своих репликах названий клубов или фамилий игроков, я говорил свое мнение и по факту... как по мне так там было больше наигранной боли, чем самого контакта, на замедленном повторе видно, что атакующий попал в щиток ПОДЬЕМОМ!!! А в случае "прямой ноги", как тут многие говорят, имеется ввиду удар подошвой!!!
Referee
Насчет этого эксперта у меня сомнений нет... но вот господин Саленко - это уже перебор!!!
Banderko
Бугага,ржу)))). НЕма різниці звідки підкат???Ти часом сам не травмований на голову?))) Запам'ятай! Любий підкат ззаду - це жовта мінімум.Однак, підкат з боку це ен завжди жовта карточка.По твоїй логіці,якщо не важливл звідки підкат, то виходить що усі підкати брудні і грязні та повинні каратися карточками??? Є футболісти які за гру виконують по 10-15 підкатів, збоку, знизу,зверху...та фактично кожен футболіст за матч бодай в один підкат та піде...ти думаєш що ти воопше морозиш?