Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1785
0

Розмова з Анатолієм Тимощуком, капітаном донецького Шахтаря

“Шахтар” визначає суму трансферу, яка відповідає рівню гравця

Тема ймовірного переходу капітана донецького “Шахтаря” в один із європейських клубів надалі не дає спокою журналістам. Причому не лише представники українських мас-медіа розвивають цю тему. Нещодавно “Дейлі Рекорд” влаштувало інтерв’ю з головним тренером “Шахтаря” Мірча Луческу, в якому наставник розповів про ймовірний трансфер Тимощука.

Як не дивно, іноземцям Мірча Луческу назвав трансферну вартість капітана своєї команди. А от в Україні на це запитання дав би відповідь про роль тренера в команді й про те, що трансферами займаються керівники клубу. Попри це, румун сказав, що Анатолій Тимощук перейде в шотландський “Селтік” за трансферну суму не менш ніж сім мільйонів фунтів стерлінгів. “У мене була тривала розмова з Анатолієм. Упевнений, що він хоче поїхати в Шотландію. Він сказав, що більше бажає грати на Британських островах, ніж у голландському “Фейєноорді”, – цитує слова румунського тренера “Дейлі Рекорд”. “Селтік” запропонував надто мало, – вважає М. Луческу. – Я обіцяв Тимощуку, що він зможе піти з “Шахтаря”, оскільки мріє спробувати свої сили за кордоном. Але якщо ми погодимося на таку суму, то трансферна ціна інших наших футболістів одразу впаде вдвічі. На рахунку в Тимощука понад 60 матчів за національну збірну, він один із кращих півзахисників у світі. І як я зможу погодитися на його втрату за чотири мільйони євро? Щонайменше десять мільйонів євро”, – сказав тренер. Інші іноземні ЗМІ стверджують: для чемпіона Шотландії така ціна є надто високою. Тому, за інформацією ВВС, “Селтік” звернув увагу на гравця італійської “Мессіни” Кармін Коппола. На рахунку 27-річного опорного півзахисника лише два матчі за “Скуадру Адзурру”.

У розмові з журналістом “Газети” Анатолій Тимощук відповів на запитання, які тривалий час непокоять представників мас-медіа та шанувальників футболу.

– Відомо, що вами цікавляться три клуби – “Фіорентіна”, “Селтік” і “Фейєноорд”. Який із клубів вам найбільше імпонує?

– Я розглядаю можливість трансферу в іншу команду, проте це повинна бути команда, не нижча рівнем за “Шахтар”, яка дуже амбітна та ставить перед собою максимальні цілі. На цей момент зацікавленість у моїх послугах висловили кілька європейських клубів. Але я хотів би зазначити, що пропозиції від цих клубів дуже цікаві, проте можливий трансфер відбудеться за умов досягнення позитивного результату під час переговорів, зокрема з урахуванням інтересів “Шахтаря” та моїх особистих.

– Однією з умов проведення перемовин між клубами було збереження таємниці переговорів. Як так сталося, що в ЗМІ з’явилася інформація про це?

– Мені складно говорити щось, адже не знаю джерел, із яких ЗМІ отримують інформацію про стан переговорів. Можу лише сказати, що я особисто та мої представники цілковито дотримуються конфіденційності переговорів.

– Мірча Луческу в одному з останніх інтерв’ю зазначив, що “Шахтар” відпустить вас за сім мільйонів фунтів стерлінгів. Як гадаєте, чи клуби, котрі вами цікавляться, готові викласти таку суму?

– “Шахтар” визначає суму трансферу, яка відповідає рівню гравця. Отож на цей момент клуб, який хоче мене бачити у своєму складі, повинен запропонувати таку ціну, яка влаштує “Шахтар” і яка відповідатиме амбіціям клубу. Розпочинати обговорення особистих умов я зможу тільки після того, коли пропозиції команд щодо трансферу влаштують донецький клуб.

– Останнє запитання не стосується потенційного трансферу. Чи отримали ви обіцяні преміальні за виступ на чемпіонаті світу? Якщо ні, то коли вам обіцяли їх виплатити?

– Ні, ще не отримали. Вважаю, що коли ми зберемося за два тижні в Києві на товариську гру, то порушимо питання про отримання преміальних. На мою думку, головне, що ми гідно представили нашу країну й український футбол на світовому чемпіонаті.

Розмовляв Гліб Ваколюк, Львівська газета

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 39
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?
Футбол | 19 апреля 2024, 13:00 22
Футболисты Байера, сыгравшие в финале ЛЧ-2001/02. Где они сейчас?

Вспоминаем тех представителей Леверкузена, которые оказались в шаге от выдающегося триумфа

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.