Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 03 сентября 2012, 11:37
5410
25

Йожеф САБО: «У нас есть свой Руни - это Зозуля»

Экс-тренер сборной Украины поделился ожиданиями от старта команды в отборе на ЧМ-2014

| Обновлено 03 сентября 2012, 11:37
5410
25
Йожеф САБО: «У нас есть свой Руни - это Зозуля»

Через тиждень — 7 вересня — стартує відбір на чемпіонат світу з футболу 2014 року. Нагадаємо, збірна України потрапила до групи «Н».

7 вересня в нашій групі відбудуться два матчі: Молдова — Англія та Чорногорія — Польща. «Синьо-жовті» розпочнуть у боротьбу 11 вересня. У першому поєдинку українці в гостях протистоятимуть фавориту своєї групи — англійцям. Про шанси команди Олега Блохіна кваліфікуватися на найближчий мундіаль «Газеті» розповів відомий експерт Йожеф Сабо.

Про матч з англійцями. Нині це не той суперник, якого раніше всі боялися. У збірної Англії тепер новий тренер і колектив. Як на мене, на цьому етапі ми не гірші, ніж англійці, тому шанси на перемогу рівні. Останнє протистояння з цим суперником на Євро-2012 засвідчило, що можемо грати з ним на рівних. Наставник збірної Англії Рой Ходжсон по-іншому відчуває та розуміє розвиток футболу. Зрештою, він не має багато суперзірок. Окрім Джерарда та Лемпарда, згадати нікого. Є ще Руні, але він травмований і не зіграє з нами. Усе сприяє тому, аби ми вдало зіграли з англійцями.

Про склад збірної Ук­­­­ра­ї­ни. Маємо і досвідчених футболістів, і молодь. Не вважаю, що припинення виступів за «синьо-жовтих» Шевченка та Вороніна суттєво вплине на гру.  Вважаю, Шевченко міг би принести збірній багато користі як тренер. Але він вибрав інший шлях — це його справа. А на полі маємо інших лідерів: Назаренка, Тимощука. Вони і поведуть за собою всю команду. Загалом наша збірна доволі молода, вона здатна прогресувати від однієї гри до іншої. Коноплянка, Ракицький, Ярмоленко ще ростуть, удосконалюються. А це чудові, за європейськими мірками, футболісти. Тепер потрібно, щоб вони довели це на футбольному полі. Зозуля прогресує. Він нагадує мені Руні — такий самий швидкий, добре орієнтується на полі. Причому також іще прогресує. 

На матч з англійцями Олег Блохін узяв тільки двох нападників. Але це несуттєво. Сучасний футбол дозволяє грати без нападників, головне — це рух, неперервне пересування, взаємозамінність. 

Не говоритиму, кого ще викликав би у збірну, а кого ні. У Федерації футболу України працюю керівником комітету збірних, зокрема національної. З Олегом Блохіним зустрічаюся фактично щодня. Розумію й поважаю його вибір, тому не обговорюватиму персоналій. Це було б некоректно з мого боку. Можу сказати, що Блохін, як ви помітили, не викликав деяких гравців, яких раніше залучав до збірної: Мілевського, Алієва, Селезньова.

Про фаворита групи. У нас, на щастя, немає яскраво вираженого фаворита. Головне — добре зіграти проти англійців. Навіть якщо ми програємо їм на виїзді, усе ще можна буде виправити вдома. У домашній грі з англійцями, мабуть, стане відомо, хто очолить групу.

Про інших суперників. В одній групі з нами виступають поляки. У них непогана команда, але, як на мене, ми сильніші. Про Сан-Марино, Молдову, Чорногорію годі говорити — просто зобов’язані їх перемагати. З цього тріо можна виокремити хіба що Чорногорію. Та й це не рівня збірній України. З нашим підбором виконавців «синьо-жовті» зобов’язані здобувати максимум очок у цих іграх. Ми ж на рівні з англійцями, а решта колективів позаду.

Про потрапляння на чем­піонат світу. Взагалі, у цій групі для виконання завдання, тобто виходу на чемпіонат світу, нам потрібно вище голови стрибнути тільки в іграх з англійцями. Останніх дехто вважає фаворитами групи. Я так не думаю. Все-таки це нова команда, там постійно з’являються нові виконавці. Тому англійців не варто боятися. З іншими суперниками для досягнення позитивного результату «синьо-жовтим» достатньо зіграти на своєму рівні.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 25
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
gekOFF
він ше не здох ?
akella2008
Ходжсон: "Вашу мать, а в нас нема Зозули, Руни йды сюды сынку, ты сьогодни будэшь Зозулей. Зрозумив?"
Руни: "Ку-ку"
mikulenko1003
маразм закiнчений.якщо вiн вже таке верзе
vlad_fifa
ЙоЙо реально уже даже не смешно, уже не только его речь иа и рожа напрягает!
kirovograd777
это статья из 2006 года
kirovograd777
Дебют венгра Балоша ФАРКАША в киевском "Динамо" не был обставлен традиционной в таких случаях пресс-конференцией, вручением именной футболки, признаниями в любви и верности новому клубу. Впрочем, фамилия 18-летнего полузащитника мало что скажет даже знатокам венгерского футбола. "Где ты нашел такой талант?", - удивленно спросил президент Игорь Суркис у главного клубного селекционера Йожефа Сабо.
kirovograd777
помниться и венгра фаркаша он МЕССИ называл
jaqee
кукушонку еще до руни, как до своего гнезда...
udman11
Gena3108 перед тим як коментувати, прочитав би краще! Сабо говорив зовсім не те, що в заголовку
--------------------------------------------------------------
Я реагировал не на заголовок, а на вот это: "Зозуля прогресує. Він нагадує мені Руні — такий самий швидкий, добре орієнтується на полі."
s.gaidai
Если это сказал сэкс-тренер, то воно майе так и буты!
black_touch
не буду сравнивать зозулю с руни .все же это два разных игрока.но в днепре зозуля прибавил очень сильно ! и меня это радует ! пусть работает в том же направлении !!и все будет хорошо !
Gena3108
перед тим як коментувати, прочитав би краще! Сабо говорив зовсім не те, що в заголовку
sportxxi
У нас есть свой Сабо - это Сабо
sportxxi
У нас есть свой Сабо - это Соабо
Skromnjaga17
Это была моя первая мысль
espiritu)
Сабо, в своем юмористическом репертуаре!
stopor2015
Мой вам совет,ЙЙ,бросайте вы эту травку...
zzCarMelozz
Йожеф Йожефович, Вы нормально "порадовали" с утра)))
Лёвкин папа (Донецк)
Йожеф САБО: «У нас есть свой Руни - это Зозуля. И свой Петросян - это я.»
nordik1980
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил