Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Формула 1
| Обновлено 31 августа 2012, 15:14
4870
20

Уик-энд на лучшей трассе +ВИДЕО +ФОТО

Sport.ua представляет анонс Гран При Бельгии

| Обновлено 31 августа 2012, 15:14
4870
20
Уик-энд на лучшей трассе +ВИДЕО +ФОТО

Після великої перерви Формула 1 повертається до змагань і робить це на трасі, яку найбільше люблять і самі пілоти, й абсолютна більшість уболівальників. Поки протягом серпня увага спортивної спільноти була прикута до Лондона команди два тижні були в обов’язкових відпустках, а решту часу працювали над оновленням своїх машин для продовження боротьби. Хто за титул або боротьбу за вище місце в Кубку конструкторів, а хтось і за перші очки в сезоні  / історії команди. Не менш просто було й пілотам, не дарма літню пору ще називають «дурним сезоном»  – сезоном, коли з’являються плітки про нові контракти та переходи гонщиків. Таких чуток вистачало і протягом серпня, але по суті ринок пілотів перебуває в очікуванні рішень двох топ-пілотів – Хемілтона і Шумахера (і якщо в тому, що британець не змінить команду, хоча переговори ідуть непросто, більшість експертів не сумніваються, то з майбутнім семиразового чемпіона не все так просто і зрозуміло, правда, за тими ж таки чутками, він вже узгодив новий контракт імовірно на два наступних роки) та Ferrari, яка з вірогідністю в 99,9% поміняє напарника для Алонсо.

Коли караван Формули 1 приїжджає до Спа Герману Тільке має ставати соромно за все те понуре лайно, яке він тиражує протягом останніх років. Погляньте самі – ну на якому тількедромі гоночний уїк-енд очікується з таким нетерпінням, і де ще є такі повороти і такі обгони:

Звісно перша конфігурація траси, яка дебютувала в календарі далекого 1950-го була ще цікавішою, небезпечнішою та вдвічі довшою, а загальна дистанція гонки часом перевищувала 500 км! Але так само як і в Нюрбургринзі слідкувати за безпекою ставало все важче і коло скоротили до його чинної довжини. Останній раз довгою трасою пілоти їхали у 1970-му.

Сучасне семикілометрове кільце залишається класикою жанру – тут є довгі прямі, дві шикани та одна повільна шпилька, в яких можна обганяти, але найбільшим діамантом траси є Eau Rouge у зв’язці з Raidillon (2-й – 4-й повороти). Раніше проїхати з повним газом через Eau Rouge вважалося особливим шиком і сміливістю, яка межує з божевіллям. Зараз профіль повороту трошки змінився, а сучасні аеродинамічні характеристики болідів дозволяють без особливих проблем проходити цей поворот не скидаючи газ ні на мить. Не менш цікаво спостерігати за болідами і у швидкісних поворотах Pouhon (10-й – 11-й з подвійним апексом) – перевантаження в якому становить майже 4g, а швидкість падає з 300 до 240 км/год. та Blanchimont (17-й), який проїжджають на швидкості понад 315 км/год.

Спа займає друге місце після Монци за середньою швидкістю проходження кола, але найдовше в календарі кільце вимагає особливого до себе підходу при налаштуванні болідів. Як правило, обираючи між максимальною швидкістю на прямих та стабільністю в повільних поворотах інженери зупиняють свій вибір на максимальній швидкості. Воно й не дивно, адже до показників за 300-310 км/год  машини добираються тричі протягом одного кола і таку швидкість тримають не одну сотню метрів щоразу.

Звісно що за таких обставин наріжним елементом авто стає двигун. Команди як правило в Бельгії ставлять абсолютно нові силові агрегати з числа восьми, дозволених для використання протягом сезону. Вимоги до аеродинаміки та гальм в Спа не є надзвичайними. Так, на трасі є три доволі жорстких зони гальмування – перед шпилькою La Source (1-й поворот) і шиканами Les Combes (5-й) та Bus Stop (18-й) – та на довгих прямих гальма встигають достатньо охолонути.

Що стосується обгонів, то в цьому випадку герр Тільке давно вже повинен був скоїти суїцид від сорому – обганяти в Спа можна в багатьох місцях. Насамперед в 1-му, 5-му і 18-му поворотах, можна навіть в Blanchimont (і навіть в Eau Rouge, якщо довіряєте тому кого обганяєте). Звісно в Бельгії та Італії можна було б взагалі відмовитися від використання DRS, але FIA цього дозволити собі не може і зона активації системи в гонці буде розташована як і минулого року на прямій Kemmel між 4-м і 5-м поворотами, але щоб обгони не були настільки простими порівняно з минулорічними зону використання скоротили на 50 м. Лінія заміру відставання знаходиться посередині першої прямої.

Як завжди окремої уваги заслуговує Небесна канцелярія, адже погода поблизу Арден украй мінлива та непередбачувана. У п’ятницю іде дощ, а на суботу-неділю обіцяють хмарну суху погоду, але в Спа такі прогнози нічого не варті. Сонце, хмари і дощ протягом двох годин можуть змінювати один одного по кілька разів.

Компанія Pirelli до Бельгії привезла шини Hard і Medium. Така комбінація цього року була лише у Малайзії. Пол Хембрі про вибір компанії та свої прогнози: «Спа – моя улюблена траса. Нещодавно я був на 24-годинній гонці на цьому автодромі і можу сказати, що конфігурації кільця та змінна погода гарантують відмінне видовище. Якщо казати про гуму, то це найбільш вимоглива траса в сезоні через високі швидкості й екстремальні навантаження, що діють на шини в кількох вимірах. Рішення привезти Hard і Medium дозволить пілотам атакувати від старту до фінішу, адже саме для цього й спроектовано бельгійську трасу».

Якщо пробувати прогнозувати переможця майбутньої гонки, то для більшості уболівальників однозначно на думку першим спаде Кімі Ряйкконен, який перемагав тут 4 рази і має неофіційне звання короля Спа. Як не дивно серед чинних пілотів рекорд за кількістю перемог належить не йому – кому, думаю, всі і так знають або здогадуються. От тільки розраховувати на сьому перемогу Міхаель навряд може. З одного боку Спа і Монца саме ті траси де Mercedes має почувати себе немов риба в воді, але всі добре знають про містичні особливості ювілеїв в Формулі 1. Для німця цей уїк-енд стане 300-м…

Британські букмекери шанси на перемогу в гонці оцінюють наступним чином: Хемілтон – 4,00; Феттель і Ряйкконен – по 6,00; Алонсо – 7,00; Баттон, Веббер і Грожан – по 10,00; Росберг і Шумахер – по 34,00.

Та найголовніше те, що чемпіонат відновився після довгої паузи і «полювання» на Алонсо/титул продовжується. Яким буде його бельгійський розділ побачимо в неділю вдень.

Гран-прі Бельгії, Спа-Франкоршан, 31 серпня – 2 вересня, п’ятниця – неділя

Довжина кола

Кіл в гонці

Дистанція

Найшвидше коло в сучасній конфігурації:

7,004 км

44

308,052  км

кваліфікація: 1'45.778  (2010, Марк Веббер)

гонка: 1'47.930 (2008, Кімі Ряйкконен)

Перша практика 11:00 – п’ятниця 31 серпня

Друга практика 15:00 – п’ятниця 31 серпня

Третя практика 12:00 – субота 1 вересня

Кваліфікація 15:00 – субота 1 вересня

Гонка 15:00 – неділя 2 вересня

В’ячеслав КОБРЖИЦЬКИЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»
Бокс | 18 марта 2024, 14:43 1
Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»

Джош Тейлор не считает, что Энтони способен победить Александра

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
WILDERTIER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
WILDERTIER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
avtmeta
to mocca76:
Че УРА!?
Где посмотреть по телеку можно?
avtmeta
Где у нас по ТВ можно посмотреть это счастье?
avtmeta
И где же по ТВ у нас можно посмотреть все это счастье?
mocca76
Мабуть переплутав з іншою гонкою
Hassassin
Гонку в Спа-2011 Міхаель завершив на п'ятому місці, стартувавши, дійсно з останнього місця (В Q1 він не проїхав і кола - механіки не закріпили одне з коліс).
mocca76
Завидую!
wrestling1988
Спа очень интересный этап один из самых непредсказуемых, а Монза собираюсь смотреть в живую. Билетов уже нет, так что буду на травке за 100$ наблюдать за обгонами.
mocca76
Ура, наконец-то Формула возвращается!
А мне вот запомнился прошлогодний прорыв Шумахера из конца пелотона, правда потом все закончилось как часто в последнее время - сходом.
Дьявол
Добре, будемо чекати)))
Hassassin
Думали додавати таблиці в кінці анонсів, але скоро буде апдейт дизайну і в цьому відпаде потреба. Думаю так зрозуміліше...
Дьявол
Нічого не зрозумів із твоєї репліки... Взагалі не наздогнав, до чого вона...
barcavovan
Подяка Автору за цікавий Анонс!
Hassassin
Ми думали над цим, але скоро тут будуть певні зміни. Наскільки скоро - сказати не можу, бо й сам не знаю.
Аналогічно, от тільки у мене спочатку іде Монца, а потім Спа
Дьявол
До речі, на зайвим було б у анонсі давати поточні таблиці загального заліку та Кубка конструкторів... Перед Гран-прі цікаво було б подивитесь, хто там і що, тим більше після тривалої паузи...
Дьявол
Чорт! Чорт! Чорт! Як же я скучив за Формулою!!! Все Лондон та футбол... У суботу та неділю буде справжня віддушина!!! Ніколи настільки уважно та спрагло не читав анонс Ф-1!
justhateme
Мояяяяяя любовь) СПА и Монца, самые великолепные трассы) Скорей бы уже)
dnepryanin13
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил