Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 29 августа 2012, 12:40
6323
11

Сергей НАГОРНЯК: «Велозу — царь и бог полузащиты»

Экс-футболист сборной Украины - о выступлении киевского «Динамо» в Лиге чемпионов

| Обновлено 29 августа 2012, 12:40
6323
11
Сергей НАГОРНЯК: «Велозу — царь и бог полузащиты»
Сергей Нагорняк

Cьогодні футбольна Україна зможе відсвяткувати вихід київського «Динамо» у Лігу чемпіонів. Для цього підопічним Юрія Сьоміна потрібно не програти у рідних стінах менхенгладбахській «Боруссії» з різницею більш ніж два голи.

У гостях, нагадаємо, кияни перемогли з рахунком 3:1. У разі позитивного висліду ми цієї осені знову матимемо дві команди у Лізі чемпіонів: «Шахтар» та «Динамо». Про єврокубкові перспективи «Динамо» кореспондент  поговорив зі Сергієм Нагорняком, екс-футболістом національної збірної України.

— Німецькі експерти одностайні у тому, що «Боруссія» вибуває з Ліги чемпіонів. Ви такої ж думки?
— Так, «Динамо» забезпечило собі вихід у груповий турнір Ліги чемпіонів на 99,9 відсотка. Якщо кияни програють 0:3, то це буде не лише трагедія, але й велике диво. Однак чудеса, як відомо, у футболі стаються. Динамівці мають про це пам'ятати. Ніхто з гравців «Динамо» навіть не припускає, що можна вибути з Ліги чемпіонів.

— Як вам клас «Боруссії»? Значно нижчий, ніж у «Динамо»?
— Ні, я б не сказав, шо менхенгладбахці поступаються класом. Вони зіграли вдома непогано, але м'ячі влітали переважно у ворота німців. Команди більш-менш рівні, але Київ загнав суперника у глухий кут, з якого вийти майже неможливо.

— Перед грою з «Боруссією» українські фахівці гостро критикували Юрія Сьоміна, прогнозували його відставку...
— Так, було багато скептицизму. Я також критикував Сьоміна. Бо було за що! Добре, що у відповідальну мить він зібрав бойову команду, яка здолала «Боруссію». Якби вони програли, не знати, якою була б доля Юрія Павловича. Можна сказати, що критика допомогла як Сьоміну, так і його підопічним. Ну не було добротної гри до матчу з «Боруссією»!

— Але ж Юрій Сьомій після перемоги над німцями сказав зовсім інше. Він запевнив, що гра «Динамо» добротна, нагадав статистичні показники в чемпіонаті України: п'ять перемог і лише одна поразка...
— Можливо, Юрієві Сьоміну така гра подобалася. Це його право так висловлюватися. А от уболівальників навряд чи задовольняв такий футбол. Принаймні ми можемо порівняти гру «Динамо» і «Шахтаря». Гірники і результат мали, і гру яскраву показували. Киянам ще треба працювати, щоб так само легко і невимушено перемагати в чемпіонаті України.

— Якої ви думки про останні кадрові рішення Юрія Сьоміна?
— Найбільш неочікуваний його крок — посадити на лаву запасних Олега Гусєва. Не можу збагнути, чому лідер команди не грає. Можливо, травма, можливо, щось інше. Але ситуація з Гусєвим викликає питання.

— А новачки-легіонери? Ми так довго чекали їхнього дебюту у Лізі чемпіонів...
— Помітно, що на міжнародній арені хлопці додали у грі. І не тому, що це матч Ліги чемпіонів. Час іде на руку легіонерам. Вони приживаються в Україні й з кожним днем прогресують. Особливо радує португалець Мігель Велозу — цар і бог півзахисту. Він видає феноменальні паси! Очевидно, що його гра додає упевненості іншим футболістам. Велозу — найкраще придбання «Динамо» за останні роки. Ніко Крангчар також має потенціал, але йому ще треба дати трохи часу. Є надія, що зоряний час новачків «Динамо» настане восени, коли буде розпал групового турніру Ліги чемпіонів.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский биатлонист женился на сестре Пидручного
Биатлон | 17 мая 2024, 15:14 0
Украинский биатлонист женился на сестре Пидручного

Тарас Лесюк и Юлия Пидручная стали семейной парой

Взвешивание в Эр-Рияде. Фьюри толкнул Усика во время дуэли взглядов
Бокс | 17 мая 2024, 21:35 45
Взвешивание в Эр-Рияде. Фьюри толкнул Усика во время дуэли взглядов

Организаторы грубо ошиблись на 10 фунтов в весе Усика

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
eclipse21
Велозу — найкраще придбання «Динамо»---а як же Браун Йдеє?
eclipse21
Велозу — найкраще придбання «Динамо»---а якже Браун Йдеє?
il_cetriolo
ну если не брать во внимание Евро-2012, просто нельзя сравнивать сб. Португалии и сб. Финляндии, то Р. Еременко тоже пришел из серии А, забил немало важных голов да и передачи голевые регулярно отдавал. Причем играл как в полузащите так и в защите. Именно поэтому считаю его никак не хуже, а может даже и лучше. Большая глупость была его продавать. Ну мне как болельщику МХ, наоборот нужно радоваться. А так если объективно судить, то великолепный игрок. К.Бердыев не нарадуется!
stemter
Нет, Милан-Депортиво
gri_ngo
Розыгрыш ЛЧ в 2004 году кажись. Милан - Порту - 4:1, Порту - Милан - 4:0. Чудеса бывают.
udman11
SmaginuS До 2000 были куплены Хацкевич, Белькевич, Каладзе...
Если же речь о "дорогих покупках", то трансферы Бангура, Идейе, Вукоевича и того же Еременко заслуживают аналогичной похвалы.
-----------------------------------------------
Ну ты сравнил... Велозу считают одним из самых сильных игроков на своей позиции в Европе и не просто так, а всех кого ты назвал игроки неплохие, но явно не топ-уровня! Трансфера такого уровня у Динамо не было!!!
EGOisME
...не ребята, если говорить о ГРОМКИХ трансферах, то это самый громкий в истории Динамо, так как Велозу "феерил" на Евро-2012, и Динамо его под этот шумок сразу прикупило, уверен, что его бы подписал какой-то более увесистый клуб, но Динамка вовремя подсуетилось, чем очень обрадовало, например, меня, - очень еффективная покупка (ну и еффектная, что уж там говорить)...!!!!
icebeer
Надо же такую чушь ляпнуть.
SmaginuS
До 2000 были куплены Хацкевич, Белькевич, Каладзе...
Если же речь о "дорогих покупках", то трансферы Бангура, Идейе, Вукоевича и того же Еременко заслуживают аналогичной похвалы.
il_cetriolo
Про Еременко забыл.
justhateme
Ну это бесспорно, наверное лучшая покупка Динамо за последние лет 10, та даже наверное, за все существование клуба, ибо до 2000 года, никто и не покупался)