Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 августа 2012, 19:17
1380
6

Мартин БОГАТИНОВ: «Постараюсь вернуться к матчу с Шахтером»

Голкипер «Карпат» получил повреждение в поединке с «Металлургом»

| Обновлено 23 августа 2012, 19:17
1380
6
Мартин БОГАТИНОВ: «Постараюсь вернуться к матчу с Шахтером»
Мартин Богатинов

Під час останнього матчу «Карпат» вболівальники клубу «спалили» не одну нервову клітину. Окрім вилучення грузинського опорника «зелено-білих», приблизно за 15 хвилин до закінчення матчу, зашкультигав кіпер «Карпат»– Мартін Богатінов. На цей час, тренерським штабом «Карпат», були використані всі заміни. Мартін перемагаючи біль, зумів відстояти матч до кінця і допоміг команді здобути другу в сезоні перемогу. Про цей епізод і не тільки , македонський легіонер «зелено-білих» люб’язно погодився розказати нашому сайту.

- Мартіне! Впершу чергу вболівальників цікавить твоє здоров'я. Як нога?
- Та все вже наладжується. Добре, що травма виявилась не дуже серйозною.Тренуюся разом з клубом. Щоправда після тренувань змушений проходити різноманітні процедури і курс лікування.

- Розкажи будь ласка що трапилось? Як ти отримав пошкодження?
- Вже при рахунку 2:1, був удар когось з гравців «Металурга», після якого м'яч влучив у штангу. Я намагався дістати м'яча і не дуже вдало приземлився на газон. Відчув неймовірну біль. Як виявилось згодом - я пошкодив нерв. Після допомоги лікарів я спробував ввести м'яч в гру ногою, але при різких рухах – біль була відчутною. Приблизно за 15-20 хвилин до фінального свистка було ще декілька епізодів, коли біль давала про себе знати.

- На цей момент, тренерський штаб провів вже всі заміни. Якщо б все таки тобі довелося залишити поле, хто з польових гравців зміг тебе замінити на воротах? В команді передбачений був такий варіант?
- Ну в першу чергу, про це і мови не було. На цей час вже всі заміни відбулись і я сам не хотів залишати команду на двох гравців менше. Як то кажуть: «Якщо стояти - то до кінця!». А хто б зміг підмінити мене у брамці? Навіть не знаю. Ми не передбачали такого варіанту розвитку подій і відповідно не обговорювали таку ситуацію.

- Як гадаєш? До матчу з «Шахтарем» встигнеш відновитися?
- Не можу стверджувати на всі 100%, але думаю що все буде гаразд і зможу взяти участь у матчі проти «Шахтаря». Все буде вирішуватись на днях, чи пропадуть болі і що скажуть медики команди.

- Матч проти запорізького «Металурга» став 30-им офіційним поєдинком, що ти провів в футболці «зелено-білих». Який матч найбільше запам'ятався тобі?
- Так, є такий матч. Це був перший матч, коли я захищав ворота «Карпат» перед львівськими вболівальниками. Це був домашній поєдинок проти «Шахтаря». Ми тоді перемогли 1:0 і мені вдалося створити декілька непоганих сейвів. Запам'ятався цей поєдинок і чудовою атмосферою на трибунах стадіону. Я таку підтримку побачив перший раз. Підтримка була божевільною. Мабуть варта відзначити і два останні домашні поєдинки в цьому сезоні, коли нам доводилося грати в меншості. А матч проти «Таврії» мабуть найскладнішим був у моїй кар'єрі в «Карпатах».

- У кожного футболіста є якісь звичаї, забобони, яких він притримуються перед виходом на поле…
- Ні-ні. Нічого подібного у мене нема. Так, деякі футболісти намагаються міняти бутси, чи ще щось роблять після невдалих матчів. Я ж ніколи не акцентую увагу на таких речах. Просто виходжу на поле і намагаюсь показати хорошу гру. Якщо, наприклад , я сьогодні пропустив голи, то для мене це не повід не одягати їх у наступному матчі.

- Наскільки пов'язані твої виступи за «Карпати» і виклики у збірну?
- Та ясна річ що пов'язані. За моїми виступами слідкують. І якщо я стабільно буду грати за «Карпати» - значить і будуть викликати до лав збірної.

- Чи цікавляться в тебе на Батьківщині, де ти виступаєш? Що за країна ? Що за клуб?
- На самих початках, коли я тільки переїхав до Львова, розпитували дуже багато і за місто, і за клуб, і взагалі за інфраструктуру. Говорив так як є. Мені дуже сподобалось ваше місто і в клубі грають хороші хлопці. Тепер вже рідше задають такі питання. В основному питаються за останні проведені матчі і результати.

- У клубі зараз перебувають два молодих воротарі – Мисак і Ільющенков. Чи відчуваєш ти, зі сторони цих молодих хлопців конкуренцію? Чи впевнено себе відчуваєш номер №1 у команді.
- Ну впевнено я себе почуваю завжди. Але це два дуже хороші воротарі, які вже викликались до збірної України (прим.авт – молодіжної). Вони гарно себе рекомендують на тренуваннях. Тому я себе не можу почувати на 100% номером 1 у команді. Кожна гра вимагає сильної самовіддачі. І я завжди відчуваю конкуренцію зі сторони цих двох воротарів.

- За підсумками голосування , після закінчення минулого чемпіонату, вболівальники визнали тебе найкращим гравцем другої половини чемпіонату. На старті цього сезону, вже тричі ти ставав гравцем туру? Чи відчуваєш ти підтримку вболівальників?
- Так. Хочу зазначити, про це говорив раніше, що таку підтримку як у Львові мало де побачиш у Європі. Я дуже вдячний всім вболівальникам за таку гарячу підтримку. Навіть коли були не дуже хороші часи, і коли в мене були помилки – вболівальники все рівно намагалися підтримати нас. Скажу чесно, що коли приїжджаю на матчі збірної Македонії – то такого не відчуваю як у Львові. Атмосфера і підтримка у «Карпат» набагато краща.

- Які зміни відбулися в клубі після приходу Ніколая Костова?
- Що тут відповісти... Мені здається, що наші останні результати і сама гра дає відповідь на запитання.

- Дякуємо Мартіне за хороше спілкування і бажаємо швидкого одужання і багацько хороших матчів за «Карпати».
- Дякую.

Віталій Шніцар, fckarpaty.com.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pe_p
на скільки я знаю ми щас говоримо про ігру яка буде... я ніодної ігри ШД не пропустив і їм судді не помагали... хоча може з Кривбасом коли 2 червону дали...
Карпати Forever!
Такі як завжди. подивися хоча б рахунки останніх матчів. Одні пеналі, червоні, і не назначені пенальті в ворота ШД.
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
pe_p
хоч я в цій ігрі за Карпати але шо ти ліпиш??? ШД щас розриває всіх підряд які судді??
хочу шоб Карпати премогли їм ця перемога більше потрібна
LembergWestUkraine
Мартін, зразу налаштовуйся на 2 - 3 пенальті !
ГоНдуляни свою справу знають... 10 жовтих, 2 червоні і 3 пеналя для Карпат, як завжди !
abbaz
Давай возвращайся - Шахтер будет очень рад