Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1184
0

“Львівська політехніка” розпочала тренування

Лише минулого тижня баскетболісти “Львівської політехніки” після завершення останнього сезону провели перше тренування

Досі керівництво клубу не має остаточної відповіді стосовно фінансування команди. Потенційним спонсором “політехів” є НПК “Галичина”. Але представники нафтово-переробного комплексу досі не дали остаточної відповіді щодо участі у фінансуванні баскетболістів.

3 серпня “політехи” мають намір вирушити на перший тренувальний збір у польське містечко Біла Подлядка. Галичани тренуватимуться на базі варшавського університету фізичної культури. Залежно від розміру фінансування, впродовж тренувального збору вирішать і кадрові питання. 15 серпня баскетболісти повернуться до Львова, а вже 20-го вони вирушать у Тисовець, де продовжать підготовку до сезону. На початку вересня підопічні Андрія Шаптали візьмуть участь у низці турнірів і займатимуться тактичною підготовкою.

Тим часом Віктора Бережного офіційно представили головним тренером баскетбольного клубу “Київ”. За інформацією champion.com. ua, наступного сезону в столичному клубі акцентуватимуть на молодих українських виконавцях. Зокрема, до “основи” потраплять найкращі гравці БК “Київ-2”, які виграли останній чемпіонат України серед команд вищої ліги. Керівництво столичних “вовків” вирішило повернути з оренди Дятловського, Орленка та Горбенка. Крім того, у БК “Київ” чекають на Олексія Печерова, який усе ще не підписав контракт із командою Національної баскетбольної асоціації “Вашингтон Візарс”, а також існує варіант запрошення екс-гравця “Лос-Анджелес Лейкерс” Станіслава Медведенка. Нині цей баскетболіст відновлюється після травми й операції. Що ж до легіонерів, то їх буде щонайменше троє, а максимально – четверо. Зокрема, закордонних гравців запросять на позиції розігруючого та центрового. Водночас Віктор Бережной сказав, що прагнутиме, щоб гра команди складалася зі швидких атак із невеликою кількістю комбінацій і повною самовіддачею в захисті. Перше “правило” – мобільність. Допомагатимуть наставникові Юрій Шаповалов і Віталій Лебединцев, який нині готує національну збірну України до кваліфікації на Євро-2007. Як зазначив почесний президент БК “Київ” Олександр Волков, попри кардинальне “омолодження” складу, команда поставить перед собою дві мети – виграти чемпіонат України й потрапити до “Фіналу чотирьох” Єврокубка – ФІБА.

Олександр Волков ініціює будівництво в столиці сучасної класичної спортивної арени з трибунами на 12-15 тисяч місць. Усе вирішать після зустрічі Олександра Волкова з міським головою Києва Леонідом Черновецьким. Для побудови цієї споруди необхідно три-чотири гектари землі. Вже є бюджет і проект, не вистачає лише дозволу київського мера, причому пан Волков зазначив, що в плануванні арени немає й натяку на різноманітні “шопінг-центри”, оскільки її призначення – проведення спортивних подій, навіть на рівні Олімпійських ігор.

Богдан Гаврилюк, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.