Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1977
0

Мегаклуби українцями не цікавляться

Як і очікували, мегаклуби європейського футболу не поспішають виказувати зацікавлення гравцями збірної України

Мегаклуби українцями не цікавляться

Підопічні Олега Блохіна продемонстрували непоганий результат на останньому чемпіонаті світу. Але цього виявилося замало, щоб їх запрошували в найкращі клуби Старого Світу.

Останнім часом у ЗМІ найчастіше йдеться про ймовірний трансфер гравця української команди та донецького “Шахтаря” Анатолія Тимощука. Так, минулого тижня шотландське видання “Дейлі Рекордс” у рубриці “ексклюзив” опублікувало матеріал про бажання “Селтіка” придбати українського гравця. Сума трансферу, за інформацією газети, становить три мільйони фунтів, це близько п’яти з половиною мільйонів доларів. Виконавчий директор “Селтіка” Пітер Павел уже спілкувався із представниками “Шахтаря” та повідомив їх, що найближчим часом шотландський клуб зробить офіційну пропозицію щодо трансферу Тимощука. Таку пропозицію вже зробив “Феєнорд”, а його переговори з “Шахтарем” тривають близько тижня. Головний тренер “Шахтаря” Мірча Луческу говорить, що суми 3 млн. фунтів, яку “Селтік” запропонував за футболіста, навіть не обговорюють. “Про такі суми навіть не варто говорити. Ці пропозиції жодною мірою не відповідають рівню футболіста. “Шахтар”, мабуть, розглядають як клуб зі Східної Європи, де трансферні ціни на гравців завжди були дуже низькими. Але ми команда, яка купує й інвестує в хлопців великі гроші. Тому “Шахтар” претендує на те, щоб наших футболістів трактували, як це робимо ми. Думаю, що сума, запропонована клубові, певною мірою образлива для самого Тимощука. Анатолій – це один із найкращих гравців захисного плану не лише в Європі, а й у світі”, – сказав пан Луческу. Крім того, він зазначив, що “Фейєнорд” пропонує за А. Тимощука вже 7 млн. євро. Інші трансферні новини в “Шахтарі” такі: Стойкан не переходить у румунське “Динамо”, оскільки йому зробили операцію і він вибув із гри на найближчі три місяці, а Плетікосі підшукують новий клуб.

До речі, на бажання “Динамо” купити Олексія Бєліка “Шахтар” відповів зустрічною пропозицією: за Артема Мілевського чемпіон України запропонував надзвичайну за українськими мірками суму. Як повідомляє сайт champion.com.ua з посиланням на неофіційну інформацію, сума становить вісім мільйонів доларів. Однак “Динамо”, за інформацією цього сайту, відмовилося продавати молодого форварда. “Так, ми дійсно зробили конкретну пропозицію київському “Динамо” щодо купівлі форварда збірної України Артема Мілевського, але, на жаль, одержали відмову, – говорить генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін. – Хотілося б сподіватися, що розмова на цю тему матиме продовження. Звичайно, наша ініціатива була доволі несподіваною, і “динамівцям” не вистачило часу, щоб у спокійній обстановці холоднокровно все обміркувати. Перша відмова продати Мілевського не розчарувала нас – як далі розвиватиметься ситуація, покаже час. Першим, хто висловив бажання бачити Мілевського в наших рядах, був Мірча Луческу. Без його згоди ми ніколи не почали б будь-які переговори щодо придбання форварда “Динамо”. Ну, а чутки щодо того, скільки запропонували “Динамо” за Мілевського, не хочу коментувати. Звісно, така інформація є конфіденційною. Скажу лише, що за форварда збірної України ми можемо заплатити солідну суму”.

Одразу після останнього мундіалю відомий футбольний агент Шандор Варга в розмові з журналістом “Газети” спрогнозував, що до зими жоден наш збірник не покине свого клубу. “Перед тим, як купити Андрія Шевченка, італійський “Мілан” упродовж трьох років переглядав матчі за його участю, – сказав він “Газеті”. – За білорусом Ґлєбом Арсен Венгер спостерігав два роки, і тільки тоді запропонував йому контракт. Наставники провідних команд зважують усе – не лише фізичні кондиції футболіста, а й характер. Лише добре все обміркувавши, запрошують спортсмена. Після одного протистояння ніхто не кликатиме. Як на мене, то жоден наш збірник не покине свого клубу. Надто мало часу для оглядин. Окрім того, результат збірної України не змусить великі європейські клуби боротися за вітчизняних футболістів. А гравець “Динамо” не переходитиме в якийсь посередній бельгійський клуб. Адже в “динамівців” навіть зарплата більша, ніж у посередніх клубах Бельгії. У мадридський “Реал” їх не запрошуватимуть – жоден не продемонстрував того футболу, який може зацікавити топ-клуби”.

Нещодавно Андрій Воронін повідомив журналістів про те, що ще рік гратиме у своєму леверкузенському “Байєрі”.

Гліб Ваколюк, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 12
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.