Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2053
0

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський: «Якщо росіянин хоч трохи тримався на ногах — йому піднімали руку»

Після серії дошкульних провалів на офіційних міжнародних турнірах збірна України блискуче виступила на 36 чемпіонаті Європи з боксу

Здобуто п’ять медалей: чемпіоном у вазі до 91 кг став 21-річний дебютант збірної України Денис Пояцика з Кременчука, срібним призером у вазі до 81 кг – маріуполець Ісмаїл Сіллах, бронзові медалі у Пловдиві здобули миколаївець Олександр Ключко (до 60 кг), Олександр Стрецький з Дніпропетровська (до 69 кг) та кримчанин Олександр Усик (до 75 кг). У загальнокомандному заліку збірна України посіла третє місце. А перемога дісталася тут росіянам, які здобули 11 нагород (9 золотих і 2 срібні), що є абсолютним рекордом першостей континенту. Оцінку виступу своїх підопічних дає головний тренер команди - відомий львівський тренер Дмитро Сосновський (на фото).

- Безумовно, наш виступ можна вважати успішним, враховуючи, що середній вік збірної України – 21 рік, - говорить Дмитро Дмитрович. - У нас ветераном команди вважається 23-річний Жора Чигаєв. Наші конкуренти, у тому числі й росіяни, вже захвилювалися, передбачаючи нелегкі часи у майбутньому. Сьогодні у російських боксерів можна виграти лише так, як це зробив наш Денис Пояцика – двічі посилаючи в нокдаун. У Пловдиві іноді жартували: “Якщо після фінального гонга росіянин бодай трішки стояв на ногах, то йому обов’язково, як переможцю, піднімали руку”.

- Чому так рано зійшли з турнірної дистанції Георгій Чигаєв та В’ячеслав Глазков, які посідають високі місця у європейському рейтингу?

- Вони – заручники жеребкування. Чигаєв у першому бою впевнено боксував з майбутнім чемпіоном – Давидом Айрапетяном з Росії. Але у цій вазі (до 48 кг) спортсмени не володіють таким ударом, щоб звалити суперника на поміст. От львів’янин і потрапив під “суддівську машину”. А суперником луганчанина Глазкова був господар рингу Кубрат Пулєв – призер чемпіонату світу. Інша річ, що 22-річному Глазкову варто агресивніше поводитися на рингу, але у нього ще все попереду.

- У фіналі фахівці більше ставили на успіх віце-чемпіона світу-2005 Сіллаха, ніж дебютанта Пояцики?..

- 21-річний темношкірий маріуполець Ісмаїл Сіллах був справжнім лідером збірної, завершуючи чотири поєдинки (з п’яти) достроково – у перших-других раундах. На жаль, напередодні півфіналу у нього піднялась температура, дещо знизилася вага. Тому на фінал вийшов дещо ослабленим. А попадись йому росіянин Бетербієв трохи раніше – Ісмаїл виграв би бій без проблем.

Зате порадував 21-річний Денис Пояцика. На всеукраїнських змаганнях йому важко було конкурувати з тим же Сіллахом, тому вирішили розвести їх по різних вагових категоріях. Цього року Денис вперше став чемпіоном України, перейшовши у першу важку вагу. Це дуже працьовитий боксер, який разом з своїм тренером Михайлом Мельником днюють і ночують в залі. Пояцика дуже добре вміє психологічно налаштуватися на бій, володіє сильними ударами з обох рук. Недаремно Денис переміг нашого колишнього земляка, уродженця Стрия - Романа Романчука, якого в Росії вважають зіркою номер один.

Михайло РОМАНЯК, Газета Високий Замок

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу
Другие виды | 18 апреля 2024, 21:23 5
Женская сборная Украины узнала соперников на ЧЕ-2024 по гандболу

В группу F также вошли Нидерланды, Германия, Исландия

ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 19:37 0
ФОТО. Лицо и эмоции Агуэро после сейва Лунина в серии пенальти с Ман Сити

Украинский вратарь выиграл серию пенальти в матче с «Манчестер Сити»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.