Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Бокс
| Обновлено 11 августа 2012, 10:04
8199
38

ОИ-2012: Протест Гвоздика отклонен

Жюри AIBA считает решение о победе Адибека Ниязимбетова справедливым

| Обновлено 11 августа 2012, 10:04
8199
38
ОИ-2012: Протест Гвоздика отклонен

Міжнародна Асоціація Любительського Боксу (AIBA) передала українській стороні результати розгляду протесту щодо двобою Олександра Гвоздика з казахським спортсменом. Нагадаємо, що двобій закінчився у нічию 13-13, втім судді прийняли рішення на користь Адібека Ніязимбетова.

Українці подали протест з вимогою перерахувати очки за нанесені удари, а також розглянути незастосування штрафних санкцій до казахського спортсмена за утримування Олександра Гвоздика (за правилами за 3 утримання має виноситись попередження і штраф у мінус 2 очки).

Відповідне журі AIBA прийняло протест на розгляд і близько 4 ночі за київським часом передало українцям своє рішення. У тексті рішення йдеться про наступне. Попередження за утримання не виносилось оскільки обидва боксери йшли у клінч, тому такі дії були обопільними. Щодо перерахунку очок за нанесені удари судді повідомили наступне: «Очки нараховані вірно, так само, як і остаточне рішення суддів щодо переможця».

На жаль за статутом AIBA жодних інших апеляційних дій вчинити не можна. Спортивний арбітражний суд (Court of Arbitration for Sport), що є міжнародним органом вирішення спірних моментів у спорті, нещодавно давав роз’яснення, що, згідно зі статутом AIBA, цей суд не має право розглядати рішення Міжнародної Асоціації Любительського Боксу, а відтак рішення AIBA, після розгляду протестів, є остаточними.

Нагадаємо, що 3 українця вийшли у фінали Олімпійського турніру, де вони позмагаються за золото. Це – Василь Ломаченко, Олександр Усик та Денис Беринчик. Ще 2 українських боксери, а саме – Тарас Шелестюк та Олександр Гвоздик, залишились з бронзовими нагородами. Водночас, результати двох чвертьфінальних двобоїв раніше оскаржувались суперниками і саме Тараса Шелестюка та Олександра Гвоздика вже вдавалося відстояти на Олімпіаді у Лондоні.

Давайте підтримаємо наших боксерів, адже цьогорічний Олімпійський турнір видався як результативним (5 українських медалей у 7 вагових категоріях), так  і надзвичайно напруженим психологічно.

www.noc-ukr.org

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 38
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pipecchukry
Чё вас бесит судейство. Скоко гнева. Да посмотрите наше судейство. И никто не пикнет. Прежде чем на кого то пенять наведите порядок у себя дома, а потом возмущайтесь. На нас смотрят с этой стороны, если мы у себя в стране позволяем купленное бандитское судейство, то с нами так и в мире ведут.
IronValdemar
По Шелестюку також не все однозначно, бій рівний в першому раунді 4-1 100% не було. Про Гвоздика і Хитрова і говорити немає про що. Там чисті перемоги українців.
ZankuXL
ИМХО,Гвоздика и Хитрова засудили.Шелестюк проиграл по делу.
Local78
Безнаказанность порождает беспредел...
kum_Poltava
Перемогу Усика визнали навіть російські експерти боксу.
kum_Poltava
Це з тієї самої серії, що і відеоповтори в футболі!
На палю, падл!!!
Trubeckoj
получается, что штрафа за клинчи и быть не может, так как в клинче участвуют двое, по умолчанию. такая "дыра" в правилах :/
sk@ut
админы,прошу этого ублюдка забанить.
Shakhtar-Metallist
и Гвоздик и Шелестюк и Хитров большие молодцы!!! которые стали жертвами судейского произвола!!!
но для нас они все равно победители!!! для нас они чемпионы ОИ!!!
Ossa8860
Если суд выносит несправедливый вердикт(тем более окончательный), он перестаёт быть судом.
guardmen
ДА нужно убивать наверняка а не протесты писать!! на одни и теже грабли 2 раза((( 3 наших боксера поняли а двоим так и недошло((((
af_pa
Вообще какой-то бред получается, что нельзя в арбитраж обращаться. Это сейчас все федерации и ассоциации пропишут тож самое и начнется беспредел везде.
Как до такого в нашем ФФУ еще не додумались, или после сентября получим? ;)
mikulenko1003
ви бачили як немка в легкой атлетике добилась медали в метании забрали бринзу у китаьосi в них з англiйцами все намазано- 2 протести прийняти були в нас навпаки -що скажешь евробратсво а хто там за головного не забув був би ЮЩЕНКО БУЛО Б КРАЩЕ як по мене радий хочам 3 медалям надиюсь золотим. бокс дуже субьективний спорт к цьому завжди треба бути готовим як вболiвальнику так и атлету СЛАВА УКРАIНИ!!!!!!!!!
pet1
На жаль за статутом AIBA жодних інших апеляційних дій вчинити не можна. Спортивний арбітражний суд (Court of Arbitration for Sport), що є міжнародним органом вирішення спірних моментів у спорті, нещодавно давав роз’яснення, що, згідно зі статутом AIBA, цей суд не має право розглядати рішення Міжнародної Асоціації Любительського Боксу, а відтак рішення AIBA, після розгляду протестів, є остаточними.
надо в Печерский суд обратится,он разрушит эту легенду))
Henriklarsson
давай будем объективными, у аибы протест прошел только японский. а подавали многие, так что дело не всегда в стране
konstb333
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
pet1
Такое впечатление,что судей в наших районных судах набирали на олимпиаду,творят,что хотят!!!!
af_pa
Жаль, очень жаль.
Похоже все это подстроено триадовскими букмекерами и судейки делают тупо, что им сказали
alexsanju
Гвоздик ЛУЧШИЙ!!! Олимпиада ГОВНО В ЛОНДОНЕ!!!
Все подают протесты и проходит, а нам почему отклоняют??? ОБИДНО ЗА ДЕРЖАВУ!!!!
udman11
Интересно что на прошлой Олимпиаде точные удары показывали сразу и было видно кто выигрывает, а тут почему-то вернулись к старому, вот теперь понятно зачем это сделали. Позор АИБА!!!