Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1205
0

Юрій Дячук-Ставицький: "Дуже хотів би, щоб Єзерський грав у Карпатах"

Розмова з Юрієм Дячуком-Ставицьким, спортивним директором Карпат

Юрій Дячук-Ставицький: "Дуже хотів би, щоб Єзерський грав у Карпатах"

Колишній гравець київського “Динамо” 26-річний нігерійський форвард Лакі Ідахор підписав контракт із львівськими “Карпатами”. Термін угоди – рік. Іще одним новобранцем “зелено-білих” став вихованець галицького футболу – 21-річний центральний захисник Ігор Чучман. Його орендували на півроку в київського “Динамо”. Докладніше про кадрові придбання “Газеті” розповів спортивний директор “Карпат” Юрій Дячук-Ставицький.

– Після київського “Динамо” Ідахор грав на правах оренди в полтавській “Ворсклі”, – розповів Юрій Михайлович. – Згодом перейшов до “Інтера” (Баку). Коли з азербайджанської команди пішов Коньков і група інших українських тренерів, нігерієць вирішив змінити клуб. Хтось порадив наставникові “Карпат” Олександру Іщенку взяти Ідахора на перегляд. Так він потрапив до Львова. Ми переглянули його на тренуваннях, провели медогляд. Він вільний агент, і клуб не платив нікому жодної копійки за Ідахора. Тож вирішили підписати з ним угоду терміном на рік. Чесно кажучи, давно його не бачив і мені важко розповісти про нього щось докладніше. Самі розумієте, після двох тренувань не можна робити висновки. Ще коли Ідахор грав за “Динамо”, він був нападником таранного типу. Звісно, ми акцентуємо увагу на вихованцях Західної України, але поки наші молоді футболісти підростають, вони матимуть нагоду брати приклад із таких досвідчених гравців, як цей нігерієць. Ігор Чучман є галичанином. Нам вдалося повернути його з київського “Динамо”. Орендуємо півроку з подальшим правом викупу. Він має проблеми зі здоров’ям. Медики прооперують його, а тоді тренуватиметься з командою. Не вдаючись до деталей, скажу, що операція на горлі.

– А Ідахор має шанси потрапити в заявку на гру з “Кривбасом”?

– Так, думаю в заявку він потрапить. Можливо, навіть вийде на поле.

– Ще когось маєте намір придбати?

– Маємо час до 11 серпня. Тренер вирішуватиме, хто може підсилити команду. Повторюю, почесний президент “Карпат” Петро Димінський хоче створити команду з представників Західного регіону України. Придбання закарпатця Василя Кобіна та львів’янина Ігоря Чучмана є підтвердженням слів президента.

– Керівництво “Дніпра” порадило львів’янину Володимирові Єзерському шукати нове місце праці. В “Карпатах” йому місця не знайдеться?

– Я маю намір поговорити з ним. Дуже хотів би, щоб Єзерський грав у “Карпатах”. Але цей футболіст виступав за серйозні команди – київське “Динамо” та дніпропетровський “Дніпро”, на дуже високому рівні, отримував великі гонорари. Однак я не прихильник того, щоб в одній команді була суттєва різниця в зарплаті. Середня платня має бути приблизно однаковою. Пригадуєте, колись Даниловський скаржився, що дехто з футболістів мав уп’ятеро більшу зарплату? Виходить так, що обділений футболіст думає: краще відстояти гру, а нехай бігають ті, в кого зарплата висока. Річ не в тому. Петро Димінський не може платити високу зарплатню. Ми просто хочемо ростити свою команду, футболісти якої гратимуть не лише за гонорар. Гравці повинні бути патріотами, грати за Львів, а не за гроші. Повертаючись до Єзерського, планую зустрітися з ним і поговорити про перехід у “Карпати”. До речі, наприкінці 1990-х мали з ним схожу проблему. Під час тренування він ударив партнера по команді. Не хочу називати ім’я того футболіста, але Володимир, як на мене, тоді вчинив правильно. Згодом той перепросив Єзерського. Можливо, він тоді вчинив не етично, але по-чоловічому. Не виправдовую Єзерського. Крім того, не знаю, яка ситуація склалася тоді. Але знаю, що Єзерський був завжди жорсткою, проте правильною людиною.

– Ідахор, до речі, теж у київському “Динамо” отримував немалу зарплату...

– Ми домовилися, що цього року він одержуватиме таку ж зарплату, як і інші “карпатівці”. А потім, можливо, підвищимо. Це відбудеться, якщо він стане ключовою фігурою в команді.

Розмовляв Гліб Ваколюк

довідка

Ісі Лакі Ідахор (Нігерія) народився 30 квітня 1980 року. Нападник. Зріст – 195 см, вага – 79 кг. Із 2000 року грав за київське “Динамо”, де здобув звання чемпіона України, володаря національного Кубка, виступав у Лізі чемпіонів. Грав на правах оренди за полтавську “Ворсклу”. Останній клуб – азербайджанський “Інтер”. Виходив на поле в складі молодіжної збірної Нігерії.

Львівська газета

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.