Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 августа 2012, 16:30
1744
2

Андрей ДИКАНЬ: «Мы должны взять реванш у чехов»

Голкипер сборной Украины настраивается на предстоящий товарищеский матч

| Обновлено 09 августа 2012, 16:30
1744
2
Андрей ДИКАНЬ: «Мы должны взять реванш у чехов»
Андрей Дикань

Поки «спартаківці» у Донецьку проводили товариську гру із «Шахтарем», Андрій Дикань перебував у Москві. Перед початком спарингу відомий воротар відповів на питання сайту «Футбол 24».

- Андрію, ваша відсутність у Донецьку не пов’язана з проблемами зі здоров’ям?
- Ні-ні, не пов’язана. В Москві залишилося загалом 11 футболістів. Наш тренер вирішив надати у Донецьку можливість зіграти тим виконавцям, які мають не достатньо ігрової практики. Інших же він не брав в цю поїздку.

- Тож, на початку наступного тижня вам нічого не завадить прилетіти в табір збірної України?
- Так, виклик у збірну отримав, тому з радістю прибуду в табір збірної.

- Як ви зараз взагалі почуваєтеся? Травма обличчя більше вас не турбує?
- Уже встиг забути, що там сталося. Все гаразд.

- Фахівці, говорячи про вашу травму, відзначали те, що потрібно не тільки її залікувати,а й уникнути психологічних проблем. Мовляв, у вас міг виникнути страх перед єдиноборствами, а для воротаря - це провал. Не має у вас такого страху?
- На щастя, таких проблем не має. Якнайкраще мої слова підтверджує час, ігри, тренування. Не звертався при цьому до жодних спеціалістів з області психології. Як кажуть, само собою минуло.

- Олександр Шовковський якось зізнався, що дуже боляче пережив те, що травма йому завадила виступити на Євро-2012. Навіть казав, що перші два тижні усіх уникав, замкнувся у собі. Як у вас прийшло усвідомлення того, що ви не зіграєте на чемпіонаті Європи?
- Те, що не зіграю на Євро-2012 зрозумів ще перед операцію в Німеччині. Спілкувався з лікарями, вони мені і пояснили, що шансів відновитися перед турніром практично не має. Період відновлення припадав саме на початок чемпіонату Європи. Було прикро, але нічого не поробиш, це життя.

- Стежили за іграми Євро-2012?
- Безумовно.

- Цікава ваша думка стосовно гри Україна - Англія? З британцями ми невдовзі розпочнемося боротьбу за путівку на чемпіонат світу.
- Наша збірна виступила достойно. Маю на увазі не тільки окремий матч із англійцями, а й інші два. Хлопці добре зіграли. Єдине, що не вдалося «синьо-жовтим» стрибнути вище голови. А так, на тому рівні, на якому ми повинні були зіграти, зіграли. А стосовно суперечки з англійцями за путівку на чемпіонат світу, то це не погана команда. В усі часи англійці змушували всіх із собою рахуватися. Хіба Англія може бути поганим суперником?

- Але ця збірна зараз переживає не найкращі часи…
- Ну так. Але все рівно ця команда достатньо сильна.

- Як оціните шанси збірної України кваліфікуватися на чемпіонат світу?
- Шанси завжди є. Учора саме переглядав наших суперників по відбірній групі. Можу сказати, що нам попалася хороша група. Перед початком кваліфікації шанси в усіх однакові. Усе залежатиме тільки від нас. Якщо ми показуватимемо хороший футбол, результат прийде і жодна Англія нам не завадить.

- Генеральною репетицією збірної України перед відбірним турніром буде спаринг із чехами. У пам’яті ще не затерлася розгромна поразка осінню минулого року від цієї команди?
- Так, звісно. Ми у них в боргу, вони осінню нас добре «завантажили». Тому, думаю, ми повинні брати реванш. Хоч це і товариська гра, але потрібно добре налаштуватися.

- Невже, поразка у попередній грі може бути додатковою мотивацією на спаринг?
- Безперечно. Навіть на тренуванні якщо комусь програв, хочеться взяти реванш. Кожен спортсмен хоче тільки перемагати.

football24.ua

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
odessitpetrovich
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
whizbang
Отличный воротник!!! С ВОЗВРАЩЕНИЕМ!!!