Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 03 августа 2012, 20:08
4265
17

Николай КОСТОВ: «Приглашение Карпат стало неожиданностью»

Болгарский специалист дал свое первое интервью в качестве наставника львовской команды

| Обновлено 03 августа 2012, 20:08
4265
17
Николай КОСТОВ: «Приглашение Карпат стало неожиданностью»
Николай Костов

Четвергове вечірнє тренування «Карпат». Помічники болгарського спеціаліста Ніколая Костова швидко розставляють усі необхідні фішки та снаряди по периметру полів на заміській базі. Невдовзі з’являється і сам коуч, за ним на газон виходять гравці. Заняття починається з пробіжки та квадратів, Костов грає разом з футболістами. Згодом він відходить в сторону і спостерігає за діями команди в інших вправах. Видно, що за два дні болгарин встиг вивчити імена та прізвища практично усіх карпатівців. А коли стає вже зовсім темно і тренування закінчується, Ніколай Костов знаходить трохи часу, аби поспілкуватися з журналістами Інформаційного центру ФК «Карпати». Насамперед, з’ясовуємо, як слід звертатися до нового керманича. «Тільки не містер, – просить Ніколай Костов. – Називайте мене просто тренером».

– Тренере, наскільки несподіваним для вас стало запрошення в «Карпати»?
– Справді, воно було несподіваним. Але я відгукнувся на запрошення, прилетів до Львова, зустрівся з клубним керівництвом, яке показало мені нову базу, клубну інфраструктуру та умови, в яких мені доведеться працювати. Побачивши усе, я погодився без вагань.

– Інфраструктура відіграє для вас ключове значення?
– Одне з ключових. Це дуже важливий фактор для моєї роботи. Умови важливі як для гравців, так і для тренера. Коли є можливість займатися в якісних умовах, то результати команди є ідентичними.

– Чи задоволені ви станом гравців «Карпат»?
– Я тут працюю лише два дні. Ще не встиг як слід познайомитися з усіма гравцями, не побачив усіх їхніх можливостей. Однак важко було не помітити те, що психологічно команда почувається не дуже добре. Та все ж я задоволений тим, що вони приймають мою футбольну філософію і гратимуть з настроєм. Вони гратимуть і за себе, і за фанатів. Надіюся, що нам вдасться створити хорошу команду. Повторю, що про рівень мені зараз складно говорити, але я зауважив, що вони добре рухаються, а ще те, що в них горять очі. Сподіваюся, що все буде добре.

– Когось пам’ятаєте з тих часів, коли ви грали проти «Карпат»?
– Звичайно, чудово пам’ятаю і гравців, і самі матчі проти «Карпат». Билися ми з ними здорово! Але зараз є багато нових гравців. Я дуже добре пам’ятаю всі наші матчі. Між нами були рівні і цікаві поєдинки, але «зелено-білим» лише раз вдалося перемогти «Металург». Було це в останній для мене грі проти львів’ян.

– Роки два тому «Карпати» і донецький «Металург» називали двома найромантичнішими командами в українському футболі. Чи можна фанатам «зелено-білих» очікувати на те, що подібний футбол повернеться до Львова?
– Коли команда грає різноманітно і несподівано – це всім подобається. Тому я думаю, що той футбол, який мені імпонує, безумовно, сподобається і нашим уболівальникам.

– Тренере, наскільки високі ваші амбіції?
– Дуже високі. Але наразі не буду розкидатися словами. На перших порах хочу поступово підходити до справи. Не можна зараз робити все зразу. От саме зараз треба готуватися до матчу. Не можна навантажувати команду тактично, бо гравці отримують фізичну роботу. Все треба робити поступово, до того ж зараз слід вивчити нашого суперника. Ясно, що спочатку буде важко.

– А якщо говорити про більш глобальні амбіції? Сумнівно, що ви погодились би працювати в команді, яка веде боротьбу за виживання, чи планує посісти місце в середині таблиці...
– В «Карпатах» дуже амбіційний президент, також я помітив, що в гравців є бажання боротися за високі місця. Я наразі не познайомився зі всіма, тому не можу сказати, що «Карпати» вже зараз будуть боротися за Лігу Європи. Для мене зараз важливо здобути перші результати, які вплинуть на команду в майбутньому.

– Один з футбольних експертів Сергій Нагорняк, розмірковуючи про ваше призначення, сказав, що «Карпатам» спочатку слід працювати на результат, а красива гра прийде з часом...
– І дуже правильно він сказав. Уявіть собі ситуацію: ми працюємо, все супер, а результату нема! Як на це подивляться наші фанати і спеціалісти? Як на гравців це вплине? Тому результат потрібен зараз. На перший час не варто очікувати неймовірно видовищної гри, вона прийде пізніше, коли ми будемо злагоджено працювати.

– Чи змінився український футбол за час, коли вас не було?
– Я ще не мав часу ґрунтовно проаналізувати сучасний український футбол. Але можу сказати, що він рухається вперед. Це доводять результати «Шахтаря», «Металіста», «Дніпра», «Динамо». В чемпіонаті є конкуренція, він став цікавішим.

– Чим ви жили останні два роки, відколи покинули Україну?
– Відпочивав трохи, а останні 5 місяців працював з болгарським «Левскі». Ми провели 8 матчів, у 7-ох з яких перемогли. Але через низку причин я був змушений піти з команди.

– Наостанок, дозвольте спитати, як вам наше місто?
– Гарне історичне місто. Воно суттєво відрізняється від Донецька.

Ростислав Ящишин, Віталій Землянко, Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 17
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ZэZэ Заря Заваров
Костов тренер не плохой, ОН МНЕ и в МД нравился, но без работы остаются не хуже коучи наши: Максимов, Заваров, Буряк
грустновато это (
ZэZэ Заря Заваров
Костов тренер не плохой, ОН МНЕ и в МД нравился, но без работы остаются не хуже коучи наши: Максимов, Заваров, Буряк
грустновато это (
ZэZэ Заря Заваров
Костов тренер не плохой, ОН МНЕ и в МД нравился, но без работы остаются не хуже коучи наши: Максимов, Заваров, Буряк
грустновато это (
Лёня Слончик
Костов тренер не плохой, ОН МНЕ и в МД нравился, но без работы остаются не хуже коучи наши: Максимов, Заваров, Буряк
грустновато это (
Лёня Слончик
Костов тренер не плохой, ОН МНЕ и в МД нравился, но без работы остаются не хуже коучи наши: Максимов, Заваров, Буряк
грустновато это
sanchos78
Тренер то добротный,главное чтоб ему дали нормально работать.
serghinho
Рано щось говорити...Подивимся на результати! Тільки щоб керівництво не заваджало тренеру виконувати свою роботу!
Кристина
Мені імпонує цей болгарин...
Farmaceft
послухавши його складається враження,що він чітко знає,що робити і в нього є конкретна мета.Головне ,щоб ця мета була досягнута і співпраця мій Карпатами і Костовим була довга. Я в це хочу вірити,але знаючи Димінського-я за мету боюсь. Костов правду каже,футболістам потрібна психологічна перезагрузка,а далі все буде,склад ж непоганий і амбіційний
n11
УРА! Костов вернулся в Украину! жалко, что сборы были без него... по ходу чемпа нелегко команду перестроить.
Кристина
Удачі Вам і "Карпатам",тренере!
Карпати Forever!
Кстати, у Карпат супер тренерский штаб. О помощникак малочто могу сказать, но судя по всему не плохие. А вот аргентинский словенец 10 лет был на стажировке в Барселоне.
Карпати Forever!
Вот, учитесь. Луческу бы брал пример, а то мистер, мистер. Ты тренер или мистер Смит, блеать. Впечетлило то, что Костов говорит об амбициях. Уверен Дыминский его не базой заманил. Надеюсь не надует как в Кривбасе Кварцяного.
mostic68
З БОГОМ!!!
Kinddog
Наконец-то Дыминский раскошелился на тренера. Только наилучшие пожелания Костову в его нелёгкой миссии.
LembergWestUkraine
Удачі !!!
arli97
удачи тебе тренер!!!!!он хорошый тактик и стратег при ньом карпати словать свою игру и должны доказать себе и фаном что неудачи в прошлом и боротся за лигу европы!!!!!