Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1088
0

Учора на столичному НСК Олімпійський завершився чемпіонат України з легкої атлетики

Спека не сприяла рекордам

Учора на столичному НСК “Олімпійський” завершився чемпіонат України з легкої атлетики, який є основним етапом відбору на першість Європи у Ґетеборзі (Швеція).    
 
 На секторах та доріжках стадіону було спекотно, можливо, саме тому лідери вітчизняної легкої атлетики спромоглися встановити лише один рекорд України (киянка Ірина Секачова у метанні молота). Львів’янин Віктор Шаповал лише за більшою кількістю спроб поступився у боротьбі за “срібло” у стрибках в висоту. Вихованець Валерія Лебедюка підкорив з другої спроби планку на висоті 2 м 25 см і мав непогані шанси взяти гросмейстерські 228, та не судилося. Чемпіоном України став досвідчений вінничанин Андрій Соколовський (2 м 28 см), а друге місце здобув харків’янин Богдан Бондаренко (2 м 25 см). На жаль, не зумів втрутитися у боротьбу за медалі львівський бігун на середні дистанції Василь Цікало – четверте місце на 1500 м. За відсутності чемпіона світу Івана Гешка першим на фініші був його земляк – буковинець Микола Лабовський (3.39,13), який випередив чемпіона Європи з кросу донеччанина Сергія Лебедя.

Серед інших результатів можна відзначити два “золота” олімпійського чемпіона Юрія Білонога: ядро одесит штовхнув на 20 м 86 см, а диск метнув на 62 м 68 см. Чемпіон Європи дніпропетровець Олексій Лукашевич стрибнув у довжину на 8 м 14 см, а киянин Микола Саволайнен “залетів” у потрійному на 17 м 02 см. Донеччанин Денис Юрченко на очах свого легендарного земляка Сергія Бубки стрибнув з жердиною на 5 м 70 см, київська “висотниця” Ірина Михальченко підкорила планку на висоті 1 м 95 см, а запоріжанка Вікторія Рибалко стрибнула у довжину на 6 м 87 см (одинадцятий результат сезону в світі).

Переможці та призери національного чемпіонату потрапили до складу збірної України, яка 6 серпня стартує на чемпіонаті Європи у Ґетеборзі. Але путівки на береги Балтики отримають лише ті атлети, які вже виконали кваліфікаційні нормативи для участі в цих змаганнях.

Тим часом на змаганнях Гран-прі ІААФ у Ретимно (острів Кріт, Греція) американець Тайсон Гей пробіг 100 м за 9,88 секунди. На цій же дистанції серед жінок не було рівних його землячці Терезі Едвардс – 10,86. Чемпіонка світу Марія Мутола (Мозамбік) пробігла 800 м за 1.57,36, а американка Мішель Перрі подолала 100 м з бар’єрами за 12,49 секунди.
 
Михайло РОМАНЯК, Високий замок 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев
Футбол | 27 апреля 2024, 03:03 0
Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев

Поединок 26-го тура УПЛ состоится 27 апреля в 13:00 по Киеву в Днепре

ЛНЗ – Шахтер. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины
Футбол | 27 апреля 2024, 06:15 7
ЛНЗ – Шахтер. Прогноз и анонс на матч чемпионата Украины

Игра первого круга этих команд стала единственной для Дарио Срна в качестве главного тренера

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.