Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
|
4197
4

Стефан РЕШКО: «Динамо грає у хаотичний футбол»

Відомий фахівець - про старт столичного клубу в Лізі чемпіонів

Стефан РЕШКО: «Динамо грає у хаотичний футбол»
Стефан РЕШКО

Київське «Динамо» розпочинає свій єврокубковий похід. Першим опонентом команди Юрія Сьоміна на шляху до групового турніру Ліги чемпіонів буде роттердамський «Феєноорд». Перший матч української та голландської команд відбудеться вже у вівторок у Києві.

— «Динамо» зобов'язане пройти голландський бар'єр, — каже Стефан Решко, колишній гравець київського клубу. — Від «Феєноорду» зосталася лише гучна назва. Колись цей клуб гримів на всю Європу, а торік мало не зник з футбольної мапи. Нині в команді грає лише молодняк. Середній вік футболістів — 23 роки. Звісно, це буде трагедія, якщо «Динамо» не виграє у «Феєноорда».

— Чи маєте підстави побоюватися за результат вівторкового двобою?
— Авжеж. У чемпіонаті України «Динамо» набрало дев'ять очок із дев'яти можливих, а проте належної гри не показує. Малюнку немає. «Шахтар», «Металіст», «Дніпро» демонструють виразну гру, вони справді створюють моменти. А «Динамо» грає у хаотичний футбол. Із такою грою на міжнародній арені далеко не заїдеш. Це розуміє тренер Юрій Сьомій. Він у непростому становищі.

— Чому?
— Бо якщо Київ не пройде «Феєноорду», то Сьоміна відправлять у відставку. У цьому нема сумніву. Не може клуб із такими традиціями так рано вибувати з Ліги чемпіонів. Виходить, «Динамо» тратить мільйони на трансфери і зарплати футболістам та тренерам, усім тут добре, і Сьоміну також, а результату нема. Тому матч з голландцями має бути переломним. «Динамо» повинно виграти з хорошим рахунком, тоді впевненіше почуватимуться і гравці, і Сьомій, і уболівальники.

— Голландський клуб очолює легендарний Рональд Куман...
— Це нічого не означає. Не зможе тренер нічого зробити, якщо «Динамо» покаже агресивний футбол. Сили нерівні. Та Куман нині почувається впевнено. Голландський тренер побував на матчі «Динамо» з «Говерлою». І що він побачив? Нічого! «Динамо» показало гру другої ліги. Куман делікатно висловився, що кияни не справляють враження непереможної команди.

— Чи варто багато чекати від новобранців «Динамо»?
— Вони ще не почали відробляти вкладені гроші. У «Динамо» витратили на підсилення 30 мільйонів євро. Величезні гроші. Ця сума втричі перевищує бюджет «Феєноорду». Голландці витратили лише півтора мільйона. Усі новачки мають пам'ятати, що імена та гроші у футбол не грають. Саме у Лізі чемпіонів пора починати серйозно працювати. Бо в чемпіонаті України новобранці «Динамо» наразі мовчать.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
fairplay
і гравці, і Сьомій, і уболівальники.
---------------
и ещё обзывается.. ))
su50
Короче, Киев сегодня выиграет.
Поручик Ржевский
Решко - светоч украинского футбола!
Отец коррупции и коррумпированности!
Эксперт по выявлению злоупотреблений!
Развёл по заданию Суркиса такое болото за 15 лет, что теперь два поколения не разгребут его.
Потому что новые пришли и думают: "А болото-то классное! Тут такого можно чудить - никто не подкопается!"
Вот из-за таких гнид Ваксы, Швецовы, Ореховы, Годуляны и расплодились. И хрен что-то изменишь...
AleksSergPan
По делу говорит, думаю многие с этим согласятся.
Рано или поздно всё заканчивается, вот и победам на исключительном везении которые начались ещё весной, должен прийти конец.
И если Динамо наконец не "заиграет", как от них требуют хотя бы громкие приобретения. То этому фарту боюсь сегодня Стаканыч будет махать ручкой сидя в поезде Киев-Москва.
Боюсь, потому что на евроарене этого не хочу, за общее дело как никак боремся,
а вот если этот фарт начнет в чемпе потихоньку уходить на нет, то радости от этого будет побольше)