Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
713
0

Олександр Іщенко: «Я обережний у прогнозах»

19 липня у Львівській опері відбулося святкування виходу “Карпат” у вищу лігу

Олександр Іщенко: «Я обережний у прогнозах»

Футболістам та тренерам команди вручили малі срібні медалі за друге місце в першості першої ліги, а вболівальникам представили новачків клубу. Напередодні своєю думкою про перспективи виступу “Карпат” у вищій лізі з кореспондентом “ВЗ” поділився головний тренер клубу Олександр Іщенко.

- Я задоволений підготовкою команди в міжсезоння, - говорить Олександр Іщенко. - І в Трускавці, і в Угорщині нам було створено ідеальні умови для тренувань. Весь запланований обсяг тренувальної роботи футболісти виконали. Але оцінку нашій підготовці дадуть перші матчі чемпіонату.

- Які кадрові зміни відбулися в команді?

- У міжсезоння команду не покинув жоден футболіст. Ми намагалися посилити позиції так званої центральної осі. Але, зрозуміло, за два тижні неможливо зробити якісь радикальні зміни. Це досить складний процес – подивитися на футболіста в ділі і вгадати, чи впишеться він в ігровий малюнок команди. Поки не закрито трансферне вікно, кадрові зміни можуть статися кожного дня. На сьогодні в команді є лише один новачок – 21-річний колишній півзахисник “Закарпаття” Василь Кобин. Звісно, йому не так просто буде пробитися до основного складу. Але візьміть для прикладу “Челсі”, яке, маючи два повноцінні склади, посилює команду Шевченком і Баллаком. У команді має бути здорова конкуренція – це не дозволить футболістам самозаспокоюватися і спочивати на лаврах. В ідеалі в обоймі клубу повинно бути 18 гравців, і чим вони сильніші - тим краще.

Хотілося нам взяти і 23-річного захисника Олександра Шевелюхіна (“Закарпаття”), але сторони не домовилися у фінансовому плані.

- Подейкують, саме через фінансові питання у Львові не гратиме й колишній карпатівець Ярослав Хома?

- Питання не до мене, а до керівництва клубу...

- Що можна очікувати від “Карпат” у стартових матчах чемпіонату?

- Я намагаюсь бути обережним у прогнозах. Справді, торік “Карпати” видали блискучу серію кубкових перемог над “Чорноморцем”, “Шахтарем” і “Ворсклою”. У цих матчах команда грала на найвищому емоційному рівні зі суперсамовіддачею. Але не забуваймо, що це були кубкові домашні матчі. До того ж вища ліга – це не перша ліга. Подивимося, як діятиме команда в режимі чемпіонату – у домашніх та виїзних поєдинках. Не забуваймо, змінилося і ставлення до “Карпат”: нас тепер сприймають як серйозного суперника, і підготовка буде відповідною. Вважаю, що перші десять турів – а це третина чемпіонату – покажуть кваліфікацію гравців і тренерського штабу команди.

Програму моєї роботи розраховано на три роки. Спершу “Карпати” мають поборотися за місце в десятці, потім – за місце в “зоні Кубка Інтертото”, а через три роки – і за вихід до Кубка УЄФА.

- Чи вже прояснилася ситуація з вашою подальшою роботою у тренерському штабі олімпійської (молодіжної) збірної України?

- За моєю інформацією, Олексій Михайличенко буде тренером олімпійської збірної. Можна припустити, що тренерський штаб, який може похвалитися “сріблом” молодіжного Євро-2006, залишиться у повному складі. Але офіційної інформації щодо цього з уст керівництва Федерації футболу України ще не надходило...

Михайло РОМАНЯК, Високий замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины
Футбол | 23 апреля 2024, 19:32 11
Лунин может остаться в запасе на следующий матч Реала. Известны причины

Ожидается, что против «Реал Сосьедад» сыграет Кепа Аррисабалага

Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 апреля 2024, 22:36 23
Источник: Лунин отклонил предложение Реала и может перейти в гранд АПЛ

Украинский вратарь летом может перейти в «Манчестер Юнайтед»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.