Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1077
0

Цими вихідними на головній спортивній арені Києва – можна буде побачити всіх провідних українських легкоатлетів

Зірковий вікенд на Олімпійському

Цими вихідними на головній спортивній арені Києва – можна буде побачити всіх провідних українських легкоатлетів
Іван Гешко, Сергій Лебідь, Ольга Саладуха та багато інших наших відомих спортсменів змагатимуться за нагороди чемпіонату України. За його результатами формуватимуть збірну для участі в чемпіонаті Європи, який відбудеться в середині серпня у шведському Гетеборзі.

У Києві виступлять також переможці нещодавнього міжнародного турніру в грецькому місті Ханьє – стрибунка в довжину Вікторія Рибалко та стрибун із жердиною Максим Мазурик. У Греції Максим показав результат 5,60 м. Утім його буде замало, щоб зійти на найвищу сходинку п’єдесталу чемпіонату України. Денис Юрченко з Донецька та киянин Олександр Корчмід стрибали цього сезону вище. Донеччанин із результатом 5,70 м виграв “бронзу” на турнірі в Кельні, а Корчмід із результатом 5,65 м став третім у Хенгело. А от Вікторія Рибалко є лідером сезону в Україні у своїй дисципліні. Далі ніж на 6,80 м (це результат, який запоріжанка показала на грецькому стадіоні), поки що ніхто з наших спортсменок не стрибав. Вікторії Рибалко спробує скласти конкуренцію чинна чемпіонка світу в приміщенні десятиборка Людмила Блонська із Броварів.

Уболівальники української легкої атлетики також зможуть на власні очі побачити володарку шостого результату сезону в світі на дистанції 1500 м (4.00,04 сек.) Ірину Ліщинську, яка днями виборола срібну медаль на Гран-прі ІААФ у Мадриді. Однак на рідних легкоатлетичних доріжках досвідчена донеччанка змагатиметься не на своїй коронній дистанції, а на вісімсотметрівці.

Очікують також приїзду переможця другого етапу “Золотої Ліги” Івана Гешка, який тепер іде третім (60 очок) у нещодавно оприлюдненому рейтингу світового легкоатлетичного туру ІААФ. Його підсумки підіб’ють на змаганнях у середині вересня у Штутгарті. Мають шанси опинитися в сімці учасників німецького фіналу і Тетяна Петлюк (6-те місце, 800 м), Тетяна Терещук-Антіпова (7-ме місце, 400 м з/б), Ірина Ліщинська (8-ме місце, 1500 м).

До речі, на київських доріжках на одній дистанції з Іваном Гешком змагатиметься львівський динамівець Василь Цікало. Відібрати першість у титулованого співвітчизника йому буде важко, але поборотися за місце на п’єдесталі нашому землякові цілком до снаги. Львівщину традиційно представлятимуть сильні спортсмени в секторі для стрибків у висоту. Про те, наскільки добре хлопці готові до чемпіонату України, “Газеті” розповів їхній тренер Валерій Лебедюк. “Віктор Шаповал перебуває в чудовій формі, на тренуваннях стрибає навіть вище ніж на 2,20 м. У Києві на відбірних змаганнях до національного чемпіонату в червні він стрибнув на 2,25 м. Скромніші досягнення у Дмитра Дем’янюка. Після вдалого й дуже напруженого минулого сезону він не форсував форму. Фізично спортсмен почувається непогано, але наразі йому бракує технічної впевненості. 2,15 м – його найкращий результат цього сезону. Дмитро переміг із ним у травні на Кубку України в Ялті”.

Загалом нашу область на чемпіонаті представлятимуть одинадцять легкоатлетів. Окрім бігунів і висотників, виступить молодий спортсмен у секторі для потрійного стрибка Максим Мельниченко.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем
Футбол | 25 апреля 2024, 20:28 178
Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем

Оба поединка с одесситами «горняки» сыграют в Киеве

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 14
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.