Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
673
0

Апробація запорізьким «Металургом» нового, унікального для України стадіону відбудеться за участi «Динамо»

Команда — з тренером, газон — з освятою

Упродовж майже п'яти років запорізька влада годувала вболівальників і футболістів обіцянками створити в місті новий суперстадіон. Старенький «Металург» спершу взялися реконструювати, але потім вирішили, що дешевше спорудити нову арену. Визначилися з проектом — почали «тасувати» підрядників, бо кожен мер підбирав «вигідніших» саме для нього. Нарешті названо остаточну дату введення нової споруди в експлуатацію — 29 липня. День підібрали майже святковий: цього дня «Металург» у рамках чемпіонату України прийматиме київське «Динамо».

Новий наставник запоріжців Сергій Ященко сьогодні сушить мізки над проблемою комплектації команди, адже наразі є лише половина потрібного складу, а вже в середині серпня «Металург» повинен виступати в Кубку УЄФА. Що «під єврокубки» клуб матиме гарантовано — так це сучасний стадіон. Водночас арена вийшла не надто велика — хоча команда хотіла мати споруду з максимальною кількістю посадочних місць, але потрібно було ще й укластися в усі стандарти УЄФА, тож у підсумку стадіон зможе прийняти всього 12 тисяч уболівальників. Більшої ділянки у центрі міста, на вулиці Валерія Лобановського, знайти не вдалося.


Натомість до якості поля жодних претензій немає. Газон площею 8000 кв. метрів настільки унікальний, що його вже освячено за окремим ритуалом. Укладала трав'яні рулони бригада дніпропетровського підприємства «Газони України». Жоден стадіон України не має такого газону: полив — підгрунтовий, капілярний, підігрів — не електричний, а рідинний; для цього встановлено спеціальну котельню.


Заступник директора ТОВ «Інженерні системи» Олексій Колпаков стверджує, що запорізький стадіон першим в Україні сертифікують без будь-яких відхилень від стандартів УЄФА: «Дотримано всіх технологічних й технічних нюансiв, вимог з безпеки вболівальників, гравців і суддів. Облаштовано комфортні роздягальні, зали для розминки команд і по-справжньому робочі місця для журналістів. Освітлення становить 1400 люкс».


За десять днів до відкриття на об'єкті ще працювало понад триста фахівців і робітників низки підрядних організацій. Не обійшлося й без казусів. У пожежному порядку, приміром, з усіх регіонів України цими днями звозять кількасот... дверей. Особливо ж непокоїть пана Колпакова, що на фініші фінансування не випереджає графік робіт, тому надто пізно законтрактували навіть спеціальне обладнання — систему відеоспостереження, касове господарство. Відтак до поєдинку «Металург» — «Динамо» стадіон таки буде задіяно, однак, з огляду на обсяг клопотів служб постачання, нова спортивна споруда ще тиждень-другий лишатиметься «під Колпаковим», аби в переддень стартового домашнього матчу в рамках Кубка УЄФА запоріжці мали вже всі підстави сказати: «Ми справді гратимемо на унікальному для України стадіоні».

Андрій БАГНЮК, Україна молода

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.