Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 июля 2012, 16:28
2561
1

Александр СЛОБОДЯН: «Оболонь усилилась»

Президент «Оболони» о положении дел в своей команде

| Обновлено 22 июля 2012, 16:28
2561
1
Александр СЛОБОДЯН: «Оболонь усилилась»
Александр Слободян

Президент «Оболоні» розповів, яким він бачить найближче майбутнє своєї команди.

- Зараз дуже важливо, як зіграє команда перші п’ять-сім турів, - почав розмову Олександр Слободян. 

- За своїм складом, я вважаю, «Оболонь» - одна з найсильніших у першій лізі.

- Олександре В’ячеславовичу, головний інвестор клубу - ЗАТ «Оболонь» - ставитиме завдання повернутися до прем’єр-ліги?

- Побачимо, як команда стартує. Нехай пройде хоча б сім турів, тоді ми чітко визначимося із турнірними завданнями. Маємо в обоймі досвідчених гравців, і якщо пройтися по кожній тактичній ланці, то, вважаю, у нас укомплектована команда. Наприклад, на кошти, які ми отримали з трансферу за Олександра Мандзюка, ми купили нападника Олександра Семенюка (з «Буковини». - О.К.).

Треба зважати на те, що у турнірі серед молодіжних команд «Оболонь» посіла третє місце і практично увесь цей резервний склад у нас зберігся. Наприклад, Олексій Майданевич з «Оболоні-2» зарекомендував себе добре, тож у перспективі може замінити того ж Вадима Сапая, який не продовжив з нами контракт і поїхав до «Ворскли». Якщо сьогодні купувати багато гравців, то в такий спосіб ми перекриємо шлях розвитку нашій молоді. А чи варто це робити?

- І все ж таки, повертаючись до запитання щодо джерел фінансового забезпечення клубу…

- ЗАТ «Оболонь» залишається поки що інвестором клубу. Команда увагою обділена не буде. Однак гратимемо чесно, тобто, брудними технологіями і за будь-яку ціну до прем’єр-ліги не повертатимемося.

- Насторожив факт, що «пивоварів», м’яко кажучи, розбирають по частинах: Мандзюк уже в «Іллічівці», Сапай - у «Ворсклі», тепер ось Ігор Пластун подався до «Карпат»…

- Щодо Пластуна, то він дещо раніше їздив на перегляд до Львова, і завчасна домовленість про його можливий перехід була. Ми, щиро кажучи, розраховували на те, що залишимося в прем’єр-лізі, але з нами так вчинили… Не жалітимуся, але у першому колі минулого сезону у матчах проти грандів нас обіграли не без допомоги такого фактору, як арбітраж. Згадати хоча б матч з «Динамо», коли м’ячі було забито після суддівських помилок. І це не поодинокий випадок.

Тому й потрапили до психологічної ями й не змогли втриматися у найвищому дивізіоні. А потім ще ця ситуація з Лозаннським арбітражним судом - не розумію, чому знову перенесли ухвалу рішення, адже мали оголосити вже 30 червня? Не думаю, що вирок ФФУ про зняття дев’ятьох очок з «Металіста» та «Карпат» було би пом’якшено. Ми перебували певний час у підвішеному стані і, як правильно відзначало багато вітчизняних експертів, - працювати у міжсезоння на те, що залишаєшся у прем’єр-лізі і на те, що опускаєшся до першої ліги — це різна лінія поведінки клубу.

Тим паче, така невизначеність призвела до того, що окремі гравці, які мали раніше пропозиції з інших клубів, стали проситися з «Оболоні». На жаль, ми не вперше зіштовхуємося з подібною ситуацією, коли футболісти не хочуть грати у першій лізі.

Водночас ми і підсилилися. Наприклад, до нас прийшов захисник Кирило Сидоренко, ми повернули нашого вихованця - воротаря Андрія Товта, продовжив з нами угоду Андрій Корнєв, прийшов вихованець «Динамо» Дмитро Воробей.

- А наставнику команди Сергію Конюшенку висловлюється довіра?

- Скажу так: якщо у прем’єр-лізі ми змушені були грати здебільшого в захисний футбол, то у першій маємо домінувати на полі, брати ініціативу в свої руки і грати в атакувальний футбол. У тренера контракт до зими, і за цей період він має показати свій фаховий рівень. Кредит довіри від керівництва клубу в нього поки що є, адже й у прем’єр-лізі Конюшенко зарекомендував себе непогано, просто не вистачило лише крихти для того, щоб зберегти прописку.

- В недавній нашій розмові ви сказали, що деякі трансфери гравців вашої команди відбулися без узгодження з вами. Зокрема, щодо переходу воротаря Костянтина Махновського в «Севастополь» з вами ніхто не радився. Зараз такі технічні моменти вдалося владнати?

- Ми провели в клубі розмову з кожним працівником щодо їхньої компетенції на своїх посадах. Було досягнуто принципової домовленості - жоден гравець не має права їхати навіть на перегляд до іншого клубу без особистої згоди на те президента. Сподіваюся, подібних випадків, як з Махновським, з боку моїх підлеглих не буде.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tyigen
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил