Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
5474
14

Валентин ЦВЄЛИХ: «Ураган був і залишається у моєму серці...»

Найкращий бомбардир в історії «Урагану» Валентин ЦВЄЛИХ про власне відсторонення зі складу команди

Валентин ЦВЄЛИХ: «Ураган був і залишається у моєму серці...»

Найкращий бомбардир в історії «Урагану» 33-річний Валентин ЦВЄЛИХ, який  тричі у своїй кар’єрі ставав кращим голеадором чемпіонатів України, в інтерв’ю Sport.ua прокоментував власне несподіване відсторонення зі складу  івано-франківської команди.

Досьє
Валентин ЦВЄЛИХ, народився 3 травня 1979 року у м. Кременчук

майстер спорту, виступав за команди: «КрАЗ-Політехнік» Кременчук (1997-2000, 2002), «Укрсплав» Донецьк (2000-01), «Ураган» Івано-Франківськ (2003-05, 2006, 2009-12), «Шахтар» Донецьк (2005-06),  «ЛТК» Луганськ (2007-08).

 кращий бомбардир Чемпіонатів України 2004-05 рр. (44 голи), 2007-08 рр. (32 голи), 2009-10 (34 голи)
 кращий бомбардир в історії «Урагану» (за шість років забив 191 гол у 196 матчах)
 чемпіон України (2006, 2011), володар Кубку (2006) та Суперкубку України (2006, 2011), бронзовий призер ЧУ (2012)

- За останні десять років ти став справжнім символом клубу для івано-франківських вболівальників.  А яке місце в твоєму житті займає «Ураган»?
- Найперше, хочу зазначити, що для мене «Ураган» - більше, ніж просто команда, адже доволі значну частину своєї кар‘єри я присвятив саме цьому клубові. Так само кожен з гравців, тренерський штаб чи член адміністративного корпусу рідні мені - усі, із ким довелося працювати весь цей час, стали мені справжньою сім‘єю, а Івано-Франківськ - рідним домом. Кожен із них дуже багато чого для мене означали і означають зараз.

- Як ти довідався про те, що «Ураган» більше не потребує твоїх послуг? Як сприйняли це вболівальники івано-франківської команди?
- Мені зателефонував головний тренер і повідомив, що контракт зі мною не буде продовжений ще на рік. Однак причину він так і не назвав...  Знаю, що івано-франківські вболівальники, а це в одразу ж було помітно і в коментарях на сайтах, і у соцмережах, занепокоїлися та були обурені такому рішенню. Чесно кажучи, мені дуже приємно, що вони за мене так хвилюються і переживають. І вони назавжди залишаться в моєму серці, тому що такої підтримки, як в «Урагану» напевно, немає у  жодного клубу.

- Чи прагнув ти дізнатися, що ж стало причиною такого несподіваного рішення тренера, коли найкращий голеадор клубу змушений залишити команду, яка за стільки років стала для нього рідною?
- Ні. Це - спорт, і якщо тренерський штаб «Урагану» прийняв таке рішення - не продовжувати зі мною контракт, то це їхня особиста справа. Мені, звісно, було б цікаво почути причини, але якщо вони не були озвучені одразу, то, відповідно, і навмисне дізнаватися я не збираюся. Я присвятив клубові найкращі свої роки кар’єри і за сім сезонів в Івано-Франківську зіграв майже 200 матчів, починаючи ще з першої ліги і завершуючи елітним раундом Кубка УЄФА. З «Ураганом» я вдруге став чемпіоном України, минулого сезону завоював Суперкубок і «бронзу» чемпіонату. Ці незабутні роки залишили після себе хороші враження, тому ніяких образ на керівництво команди я не тримаю.

- Чи були, можливо, вже пропозиції від інших клубів? Які плани в тебе на найближче майбутнє?
- Чесно кажучи, на даний момент я не володію такою інформацією. Я – вільний агент, але ж ви знаєте, що зараз в Україні дуже мало клубів. Я тримаю себе в хорошій формі, самостійно проходжу збори. Поки що ніяких пропозицій ще не отримував. Але, знову ж таки, хочу наголосити, що це - спорт, тому потрібно завжди бути до всього готовим. Місяць відпочинку і далі  вже треба знову працювати.

- Якщо охарактеризувати український чемпіонат загалом та кожну команду зокрема, наскільки у кожної з них є свій власний стиль?
- У нас постійно щось змінюється, що навіть і я заплутався. Напевно, чемпіонат котиться в яму, бо якщо раніше було близько 14-16 клубів, то зараз – тільки шість. Для мене це дуже неприємний факт.  Що стосується українських клубів – то в «Енергії», нинішнього чемпіона, є багато хороших гравців, і я думаю, що львівська команда, яка не один рік грає фактично одним і тим же складом, восени зможе добитися непоганих результатів і в Кубку УЄФА. А, скажімо, щодо харківського «Локомотива», то там основу команди складають молоді гравці, при чому дуже талановиті, а керівництво клубу з року в рік якісно зберігає «кістяк» команди. Тож їх попереду  також чекають високі результати, адже зараз ставка йде на молодь, яка за останні два роки виборювала призові місця.

- А що, на твою думку, потрібно змінювати, щоб наш чемпіонат знову вийшов на попередній рівень?
- Варто спочатку добре розібратися з давно наболілими проблемами, які виникають у керівництва нашого футзалу, зокрема, у протистоянні АМФУ з Екстра-лігою. Більше того, необхідно краще проводити роботу над популяризацією цього виду спорту, адже на даний момент однією інтернет-трансляцією цього не досягнути. Але це вже питання не до мене, я звик грати і забивати голи, приносячи користь команді та радість вболівальникам.



Андрій СТАДНИК, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Байер снова победил. Банда Алонсо повторила абсолютный рекорд всех времен
Футбол | 05 мая 2024, 21:13 2
Байер снова победил. Банда Алонсо повторила абсолютный рекорд всех времен

Леверкузенцы в матче 32-го тура чемпионата Германии разгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Стало известно, сколько полуфиналист ЛЧ готов предложить Реалу за Лунина
Футбол | 05 мая 2024, 15:51 5
Стало известно, сколько полуфиналист ЛЧ готов предложить Реалу за Лунина

«ПСЖ» рассматривает трансфер Андрея летом

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Andrey_87
Мабуть Ураган спіткали певні фінансові труднощі, раз команда так різко омолоджується і скидає лідерів.
pag_999
Дивно - слабеньких Аветисяна, Крикуна, навіть ніякого Павлюка лишили в команді, а Валіка попрощали. Ну хто буде забивати в цій команді???
pag_999
Негйно=негайно.
pag_999
Негйно повернути Цвєлих в команду!
JazoV
Я за свою"Енергію"спокійний.Ми як завжди кращі.
if210585kvi
баласт в тебе між ногами баране!
Darko1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Darko1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
footbolyaka
Ты сука дятел безмозглый Лысый и и кращий тренер ваш до си
х пор играют и таких результатов ноль!!!
FAN-URAGAN
дивина! щось я такого не пригадую. таке могли писати ще тоді, коли з'явилась інфа про перших бразильців у команді і все одно потім, побачивши їхню гру, люди брали свої слова назад.
Darko1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FAN-URAGAN
ідіот чи прикидуєшся? хто цього хотів? та всі вболівальники проти такого!
Darko1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FAN-URAGAN
Мені зателефонував головний тренер і повідомив, що контракт зі мною не буде продовжений ще на рік. Однак причину він так і не назвав...
----------------
що тут сказати? ГАНЬБА головному тренеру!!!!