Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1016
0

Відбувся Відкритий чемпіонат Києва з вейкбордінгу за версією WWA + ФОТО

Головний приз - 1000$

Відбувся Відкритий чемпіонат Києва з вейкбордінгу за версією WWA + ФОТО

Московський міст, парк Дружби народів і потім ціла година пошуку чарівного містка, що веде на змагання, на Відкритий чемпіонат Києва з вейкбордінгу за версією WWA. І недарма я так довго шукала. Побачена атмосфера вартує інтриги пошуку.

Взагалі, вейкборд – це дошка, на якій катаються, стрибають або пергортаються, тримаючись за мотузку від катера по воді. Таке собі поєднання водних лиж, сноуборду, скейтборду і серфінгу. Цей вид спорту зародився не так давно. У Сполучених Штатах виник у 1993 році, в Україні у 2002, коли з’явився перший кайт-вейк-клуб Х-traction. Вейкбордінг переживає зараз період свого становлення, проте є достойною альтернативою сноубордингу влітку. Більшість вейкбордистів прийшли саме з цього зимового виду спорту.

Через невелику популярність вейкбордингу в Україні, безпосередньо в Києві, учасників було з десяток, з результатами було все очевидно ще напередодні виступів. Та тим не менш змагання видалися видовищними і викликали бажання теж спробувати опанувати ці хвилі, стоячи просто на воді власними ногами. Учасників відрізняв вік (від 18 до 40), стать, досвід та всіх об’єднувало бажання показати максимум своїх умінь у даному спорті. Були поставлені жорсткі умови участі: за двох падінь учасник знімається зі змагань. Таким чином 3 учасникам не вдалося показати своєї майстерності у володінні дошкою. Наприклад, Олег Колюшкін, що приїхав з Керчі. Він з легкістю стрибає сальто, робить трьоху, а йому вже за 40. Та упавши двічі, ми змогли оцініти його вміння кататись тільки в якості показового виступу.

Брали участь у змаганнях і хлопці, що не досягли ще значних успіхів у катанні та все ж спробували свої сили за одержання головного призу, що складав 1000$. А головними претендентами на звання Чемпіону Києва з вейкбордінгу були Юрій Зозуля (Віце-президент Федерації вейкбордингу, засновник клубу Екстремальна тяга, м. Київ) та Микита Ткаченко. Зозуля порадував нас двома сальто, стрибками черех хвилі та розворотами на 180 градусів. Таким чином виділивши себе з-поміж інших учасників. Та майстернішим видався діючий чемпіон України з вейкбордінгу Микита з трирічним досвідом у цьому спорті. У його виконанні ми побачили 4 сальто, твіст, численні стрибки через хвилі тощо. Отож, чемпіоном цих змагань стає Микита Ткаченко, м. Київ.

Слід зазначити, що змагання були проведені на достойному рівні. Дуже пощастило з погодою: за прогнозами обіцяли дощ, вітер, загалом некатальну погоду. Та, враховуючи попередній дощовий день та наступний після змагань холодний і вітряний день, 16 липня було дуже сонячно, тепло, і без вітру. Ідеальна погода для катання. Два роки тому на змаганнях був присутній Віталій Кличко, цього разу можна було побачити директора Fashion TV Ukraine. Взагалі глядачів було небегато, що забезпечувало легкий доступ до споглядання усіх виступів спортсменів.

Молодці організатори, молодці спортсмени, молодці вболівальники. Залишається тільки побажати активного розвитку вейкбордінгу на Україні із подальшими претензіями на медалі в інших країнах нашої Земної кулі.





Зінаїда Петриченко

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.