Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 июля 2012, 12:03
3236
4

Игорь ХУДОБЯК: «Федецкий и Тлумак помогли бы Карпатам»

Полузащитник «Карпат» считает, что провалил прошлый сезон вместе с командой

| Обновлено 15 июля 2012, 12:03
3236
4
Игорь ХУДОБЯК: «Федецкий и Тлумак помогли бы Карпатам»

Лідер львівських «Карпат» вважає, що з виходом «Говерли» до Прем’єр-ліги боротьба в регіоні стане гарячішою.

– За словами нашого тренера, ми провели прекрасну роботу під час літнього антракту, – почав розмову 27-річний півзахисник. – У ранзі капітана можу підтримати наставника: помітив, що хлопці мають бойовий настрій. Тож усі думки пов’язані з новим сезоном – хочеться довести, що минулорічний провал був випадковістю, збігом недоречних обставин.

– Не можу оминути увагою й вашу кар’єру: в попередні роки (особливо після дебюту в збірній) точилося багато розмов про ваш можливий перехід із «Карпат». Нинішнього літа – це виключено?
– Якби були якісь пропозиції чи варіанти, ми б їх, звичайно, обговорили з керівництвом клубу. Однак жодних запитів до «Карпат» не надходило, тому й говорити нема про що. Зрештою, це ж логічно, зважаючи на те, що минулий сезон погано провела не лише команда, а й персонально я.

– У той же час, клуб залишили інші стрижневі гравці, які уособлювали сучасні «Карпати» – Андрій Тлумак та Артем Федецький. Зрозуміло, що все рано чи пізно закінчується, тож трагедією це не назвеш, та все ж цікаво: як відреагував колектив та особисто ви на такі пертурбації?
– Я не скажу вам нічого особливого, зазначивши, що це реальність футбольного життя: сьогодні з команди йдуть вони, а завтра кожен може опинитися на їхньому місці – через суто футбольні чи організаційні причини. Я з хлопцями, звісно ж, підтримую зв’язок: телефонуємо або принаймні обмінюємося повідомленнями. Не приховуватиму й власної думки: ці двоє обов’язково допомогли б «Карпатам» у майбутньому, якби залишилися.

– Які завдання на сезон ставить перед собою колектив? Завважте: не керівництво «Карпат» – перед футболістами, а саме колектив гравців – перед собою?
– Ми обдумували це питання й зійшлися на думці, що просто зобов’язані прогресувати й перепросити в наших прихильників за провал сезону-2011/2012. Хочеться бути ближче до зони Ліги Європи, тож налаштовуємося на позитивний лад.

– Першим випробуванням на шляху до такої благородної мети уже в п’ятницю стане «Волинь». Скажіть, до якого суперника готуються «Карпати»: стилізованого «за Кварцяним» чи модернізованого «за Дем’яненком»?
– Про «Волинь» узагалі складно говорити. Особливо після літнього міжсезоння, під час якого суперник оновив склад майже наполовину. Гадаю, краще пам’ятати про власну гру й насамперед продемонструвати в Луцьку самовіддачу. Переконаний, це запорука успіху для нас.

– Лучани – ваші історичні опоненти в західноукраїнському дербі. Відчуваєте певну особливість, коли вам протистоїть саме «Волинь», а не будь-який інший суперник Прем’єр-ліги?
– Безсумнівно, настрій та антураж навколо наших двобоїв різниться від інших поєдинків. Бо ж справді: «Волинь» – наш західноукраїнський конкурент номер один. Утім, у прем’єр-лізі з’явилася ще одна команда із регіону – «Говерла». Тож ситуація може змінитися: тепер не дві команди визначатимуть найсильнішого на Заході, й буде ще цікавіше.

– Якщо «Волинь» усі звикли позиціонувати з Віталієм Кварцяним, то Павло Кучеров виглядає радше наступником Олега Кононова – не більше. Нинішні погляди на футбол цього спеціаліста відрізняються від тих, які були в нього під час першої спроби на чолі «зелено-білих»?
– Ні. Помітно, що наш наставник має свою сталу концепцію, стратегію розвитку й дотримується її вже давно. Гадаю, у нього є шанси стати сильним та відомим тренером. Усе-таки порівнювати мені є з чим.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
LembergWestUkraine
Ну так я і кажу шо Тлумак і Федецький тормозили Карпати !
Карпати Forever!
Тлумак так, а от Худік. Він ж майже н еграв, то травма, то слабенкі кондиції. В матчі з Волинню був один з кращих, саме завдяки йому забили гол.
Volynyaka
Так оперативненько виклали
LembergWestUkraine
Ні Ігорку, Федецький з Тлумаком якраз тормозили Карпати !