Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
826
0

Карпати в Угорщині вибрали капітана та зірвали оплески місцевих фанів

Зелено-білі провели тренувальні збори у місті, куди б не поїхав жоден угорець

Карпати в Угорщині вибрали капітана та зірвали оплески місцевих фанів

Взимку – Туреччина, влітку – Угорщина. Таким маршрутом „зелено-білі” їздять уже не вперше. Набратися сил перед надважливим випробуванням та підготуватися без сторонніх очей – таке завдання „Карпат” стояло в угорському місті Дебрецен. Як працювали та відпочивали карпатівці, про два контрольних поєдинки (оновлено про матч проти “Дебрецена”) - читайте в ексклюзивному репортажі Інформаційного центру.

Квитки на товариський матч - дефіцит

У першій контрольній грі під час тренувальних зборів в угорському місті Дебрецен „Карпати” з рахунком 2:0 здолали чемпіона країни – ФК «Дебрецен». Торік під час зборів в Угорщині «Карпати» також з рахунком 2:0 перемогли «Дебрецен», який тоді був представлений молодими гравцями. Цього разу за угорців грала основа, яка у вересні минулого року протистояла у Кубку УЄФА донецькому «Шахтарю» і п’ятеро футболістів якої входять до національної збірної Угорщини. Початок матчу був за господарями поля, які створили кілька небезпечних моментів, проте Андрій Тлумак зіграв надійно. Згодом «Карпати» поступово заволоділи ініціативою і створили кілька нагод для взяття воріт Норберта Чернянскі. На 40-й хв. захисник «Карпат» Володимир Федорів, підключившись до атаки, забив у ворота угорців фантастичний гол. Він був схожим на той, що його забив Андрій Шевченко у ворота „Ювентуса” - за „комірець” Буффону. Після перерви угорці зробили серію замін і місце у воротах зайняв хорват Сандро Томіч, якому також під кінець матчу на 80-й хвилині довелось вийняти м’яч з сітки - вдало зіграв на добиванні Руслан Платон. У цьому епізоді відзначимо вдалу гру головою Андрія Распопова. У цій грі також втратили нагоду відзначитись Максим Фещук, після удару якого зі штрафного м’яч летів у верхній кут, але воротар перевів його на кутовий, а також Євген Шмаков та Руслан Платон (двічі). «Дебрецен» переважно діяв на контратаках, тож Андрію Тлумаку кілька разів доводилось рятувати ворота після індивідуальних проходів угорців. Після завершення видовищної гри місцеві вболівальники, яких чимало зібралось на стадіоні, проводжали карпатівців гучними оплесками.

Цікаво, що на цю товариську гру, що відбувалася на тренувальній базі „Дебрецена” у місті Балмажуйварош, продавалися квитки! Усі місця на трибунах (а саме 2000!) були вщент заповнені місцевою публікою в атрибутиці клубу. Один квиток коштував 500 форінтів. Це – 12 гривень. Для порівняння – на чемпіонат Угорщини ціна квитка 1400 форінтів (35 гривень), на єврокубки 2000 – 2500 форінтів (50 – 65 гривень). Після матчу угорські уболівальники аплодували „Карпатам” стоячи – за словами Габора Вайди, який на цьому зборі був перекладачем „зелено-білих”, місцеві фани люблять технічний футбол.

Склад „Карпат” у цій грі: Тлумак, Федорів, Распопов, Іщенко, Пшеничних, Ґодвін (Женюх, 70), Шмаков, Сучков, Кобин (Худоб’як, 68), Батіста (Петрівський, 72), Фещук (Платон, 65).

Кобин – офіційно в „Карпатах”

Наступну гру «Карпати» грали з клубом „Дьошдьор”, що за підсумками останнього чемпіонату Угорщини посів 8-е місце (і на цей поєдинок продавалися квитки – по 400 форінтів!). „Дьошдьор” грає у місті Мішкольц, що є аналогом українського Алчевська. Фабрики, заводи, труби – нічого не працює. За словами жителів Дебрецена, Мішкольц – останнє місто в Угорщині, куди б вони хотіли поїхати. Стадіон відповідний – у кращих традиціях соцреалізму.

Склад „Карпат” у цій грі був таким: Налєпа, Распопов, Федорів, Петрівський, Пшеничних, Ґодвін, Кобин, Бобилєв, Женюх, Батіста, Фещук. На заміну виходили Тлумак, Платон та Лапко.

Після першого тайму „Карпати” програвали 2:0. Але в перерві Олександр Іщенко зумів налаштувати своїх гравців і Платон спершу скоротив відставання, а на останніх хвилинах Кобин приніс „зелено-білим” нічию. Молодий закарпатець забив дуже ефектно – його удар дуже нагадував постріл Зідана у фіналі Ліги чемпіонів проти леверкузенського „Байера”. Цікаво, що з перших хвилин, Кобин грав на правому фланзі, а в перерві Іщенко попросив його зіграти зліва. Наразі Василь Кобин – єдиний офіційний новачок „Карпат”. За його словами, він перебуватиме у Львові рік на правах оренди з правом подальшого викупу.

Ростислав ЯЩИШИН, Станіслав ЛЕМЕШКО, Юрій НАЗАРКЕВИЧ, Інформаційний центр ФК „Карпати”

Асорті по-угорськи

- „Карпати” жили у тризірковому готелі у центрі міста. Напроти – найбільша родзинка Дебрецена – місцевий аквапарк. Щоправда, лише одного разу тренер дозволив футболістам відпочити там і покататися на американських гірках.

- Олександр Іщенко в інтерв’ю знімальній групі „ФК Карпати ТБ” сказав: „Не виключено, що в „Карпатах” частіше гратимуть ті гравці, які останнім часом більше проводили на лаві запасних”.

- Коли „Карпати” їхали до Угорщини, то зупинилися на обід в Ужгороді, в готелі „Будапешт”. Поївши, футболісти чекали на автобус. Повз них проїхав автомобіль з молочними продуктами та львівськими номерними знаками. Побачивши карпатівський автобус, зупинився. З авто вийшов молодий хлопець і витягнув з салону великий ящик. Без зайвих слів він передав пакунок одному з карпатівців, сів в авто, просигналив традиційні футбольні ноти і поїхав. У ящику виявилося морозиво – його вистачило на всіх.

- За два дні до від’їзду в конференц-залі готелю відбулися вибори. Обирали капітана „Карпат” на перше коло вищої ліги. Хлопці писали прізвище на аркуші і кидали його у коробку. Перемогу здобув теперішній капітан Андрій Тлумак. Обрали ще трьох віце-капітанів – Євгена Шмакова, Миколу Іщенка та Андрія Распопова.

- Процвітаюче місто Дебрецен – культурна столиця Угорщини.

- Готель, в якому жили „Карпати” входить до мережі готелів, власником якої є президент „Дебрецена”. Цей клуб – єдиний рентабельний в Угорщині. Його бюджет на півтора мільйони доларів менший за карпатівський і становить 3 мільйони доларів. Головні шляхи наповнення клубної скарбниці – продаж атрибутики, прав на трансляцію та трансфери футболістів. Цього року „Дебрецен” залишили 6 гравців основи. „Дебрецен” – акціонерне товариство. 75% акцій належать приватному капіталу, а решта перебуває у власності міста. Стадіон, де грає „Дебрецен” – власність міста, але за його оренду клуб не платить.

- Керівники міста пишаються футбольним клубом. Якщо Угорщина та Хорватія не переможе у змаганнях за право приймати Євро-2012, місто обіцяє збудувати для клубу новий, ультрасучасний стадіон. Якщо ж ця заявка переможе – кошти на стадіон виділить держава.

- Коли „Карпати” їхали в Угорщину і коли поверталися, карпатівський автобус перевіряв один митник. Спершу він суворо запитав, чи не везуть футболісти сигарет та алкоголю, а потім, коли усі розсміялися, почав перевіряти паспорти. Зацікавлення у нього викликав паспорт фотографа Інформаційного центру ФК „Карпати” Олександра Барана – мовляв, фото не відповідає істинному вигляду нашого папарацці.

ФК Карпати

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело
Футбол | 26 апреля 2024, 22:38 13
СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело

Директор «Шахтера» по футболу рассказал об отношении к сербам и россиянам

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.