Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 13 июля 2012, 11:30
1588
1

Павел КУЧЕРОВ: «Волынь серьезно настраивается на Карпаты»

Наставник львовян считает, что в первых четырех-пяти матчах его команда обязана брать очки

| Обновлено 13 июля 2012, 11:30
1588
1
Павел КУЧЕРОВ: «Волынь серьезно настраивается на Карпаты»
Павел Кучеров

Сьогодні, 13 липня, матчем «Волинь» – «Карпати» стартує новий чемпіонат України серед команд прем’єр-ліги. Враженнями від проведених під час літнього міжсезоння тренувальних зборів поділився з читачами «Високого замку» виконувач обов’язків головного тренера «зелено-білих» Павло Кучеров.

– Команда п’ятнадцять днів перебувала на зборах у польському містечку Водзіслав-Шльонськ, – почав голландський наставник «Карпат». – Задоволений організацією проведення зборів. Тільки у нашому розпорядженні було три якісні футбольні поля, що дозволяло в будь-який час тренуватись. Практично весь час заняття проводили у дворазовому режимі.

– Як оцінюєте рівень спаринг-партнерів «Карпат»?
– Ми зіграли чотири контрольні матчі з непоганими суперниками, в тому числі з двома провідними клубами Польщі – «Шльонском» з Вроцлава та «Рухом» з Хожува. У всіх іграх нам вдалося домогтися позитивного результату. Це свідчить про те, що команда добре попрацювала на зборах і виконала поставлені перед нею завдання. Вважаю, перед початком чемпіонату це дуже добре у психологічному плані.

– Павле Володимировичу, який акцент надавався фізичним навантаженням для ваших підопічних?
– У нас був хороший рівень навантажень, і багатьом гравцям непросто було їх переносити, особливо на тлі ігор. Але вони терпіли, добре працювали і викладалися максимально. У контрольних іграх ми показали непоганий футбол і пропустили мало голів – лише два, в тому числі один із пенальті. Тому роботою та результатами ігор на зборах я задоволений.

– Під час навантажень вдалося уникнути гравцям мікротравм?
– Робочих травм у нас не було. Лише на тлі загальних навантажень деякі гравці, наприклад, Ксьонз, Мілошевіч, Лукас, відчували дискомфорт і займалися за індивідуальною програмою. Проте на останній матч зусиллями і медперсоналу, і самих гравців нам вдалося повернути усіх у загальну групу.

– До речі, коли очікувати на полі травмованих Болохана та Зеньова?
– Думаю, у найближчі чотири-п’ять місяців вони не братимуть участі в офіційних матчах.

– У міжсезоння «Карпати» з різних причин покинули ряд досвідчених гравців – Тлумак, Федецький, Петрівський. Під час зборів на перегляді перебувало декілька потенційних новачків. Які на даний час ігрові позиції команди потребують підсилення в першу чергу?
– Футболісти, які залишили команду, в минулому сезоні зробили все, щоб «Карпати» залишились у прем’єр-лізі. Тому хочу їм за це подякувати і бажаю удачі у нових клубах. Щодо комплектації, то на перегляд приїжджали нові гравці, в основному захисного амплуа – два крайні оборонці. Один із них брав участь в останній грі і добре себе зарекомендував. Робота у цьому напрямі триває. Завжди треба прагнути отримувати висококваліфікованих гравців, які б підсилили основну команду.

– Під час заявочної кампанії клубам потрібно дотримуватись і нововведення: може бути заявлено лише 25 гравців, старших 21 року, у тому числі і четверо місцевих вихованців. Тому деякі клуби роблять акцент саме на селекцію гравців, а не на їхню «колекцію».
– ФК «Карпати» у цьому плані не треба хвилюватися, бо у нас достатньо гравців, які виховались у СДЮШОР «Карпати» чи академії футболу «Карпати», і за віком підходять до нового правила. На польських зборах було задіяно багато нашої молоді (Голодюк, Мартинюк, Озарків, Гудима, Костевич, Гірський, Мисак). У них було багато ігрового часу, щоб себе проявити.

– Першу гру нового сезону «Карпати» проведуть з «Волинню», з якою у квітні здобули першу у цьому році перемогу у Прем’єр-лізі. У двох минулих сезонах львів’яни двічі перемагали й у Луцьку. З яким настроєм готуєтесь до нового поєдинку?
– Поняття «західне дербі» свідчить само за себе. Думаю, «Волинь», яка грає вдома, дуже серйозно буде налаштовуватись на «Карпати». Головне, щоб була готовність наших футболістів за ігровими та фізичними кондиціями. Впевнений, у гравців «Карпат», які в останні роки частіше перемагали «Волинь», немає жодного упередженого ставлення. Для нас важлива кожна гра, і особливо у стартових чотирьох-п’ятьох матчах чемпіонату, де ми повинні брати очки. Тож будемо дуже серйозно налаштовуватись на перемогу і взяття очок у кожній грі. Якщо ми зуміємо це зробити, то буду радий за команду, наш тренерський штаб і, звичайно, за весь клуб.

Газета «Високий замок», Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
KOLEJCHUK
Карпаты вперед,Киев с вами)))