Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1015
0

Іван Гешко припиняє боротьбу за джек-пот престижної легкоатлетичної серії змагань Золота ліга

Поразка високого ґатунку

Іван Гешко припиняє боротьбу за джек-пот престижної легкоатлетичної серії змагань Золота ліга

Шосте місце, яке український бігун посів на римському етапі, викреслило його з числа претендентів на півмільйона доларів.

Тиждень тому на паризькому стадіоні Гешко переміг на дистанції 1500 м із часом 3 хв. 31,08 сек. У Римі його показник був не надто гіршим – 3 хв. 31,61 сек. Просто суперники цього разу виявилися спритнішими. Перше місце у фінішному спурті виборов кенієць Даніель Кіпчірчір Комен, який зупинив секундомір на найкращому в сезоні та сьомому за всю історію забігів на 1500 м часі – 3.29,02 сек. Другим місцем довелося задовольнитися Рашиду Рамзі з Бахрейну. Бігун, який зробив відчайдушну, але невдалу спробу побити світовий рекорд, натомість установив рекорд Азії – 3.29.14 сек. Третє місце, показавши найкращий результат у кар’єрі, посів віце-чемпіон світу, марокканець Аділь Каоуч (3.31,10). Загалом десять спортсменів “вибігли” з результатом 3 хв. 33 сек., що свідчить про надзвичайно високий рівень змагань.

Щодо інших українських легкоатлетів, то варто виокремити п’яті місця в потрійному стрибку Ольги Саладухи (її результат – 14,28 м) і в бігу на 400 м із бар’єрами Тетяни Терещук-Антипової (54,96 сек.). Шостою на вісімсотметрівці була Тетяна Петлюк (2.00,46). Олексій Лукашевич став десятим у секторі для стрибків у довжину – 7,80 м. А Вікторія Стьопіна – для стрибків у висоту – 185 см. Свій найкращий результат у сезоні на дистанції 5000 м показав Сергій Лебідь – 13 хв. 36,92 сек. (19-те місце). До речі, вперше в історії змагань на цій дистанції відразу десять спортсменів зуміли “вибігти” з тринадцяти хвилин. Загалом римський стадіон став урожайним на рекорди. Щодо списку претендентів на джек-пот ліги, то він постійно скорочується. На екваторі серії боротьбу за мільйон доларів продовжують Асафа Павелл з Ямайки (100 м), представник США Джеремі Ворінер (400 м), американка Саня Річардс (400 м), ефіопка Тірунеш Дібаба (5000 м). Серед тих, хто зберігає шанси взяти участь у розподілі півмільйона доларів (для цього достатньо виграти п’ять із шести етапів): ефіоп Кененіса Бекелє (5000 м), Ірвінг Саладіно з Панами (стрибки в довжину), норвежець Андреас Торкільдсен (метання списа), шведка Сюзанна Каллур (100 м із бар’єрами) та хорватка Бланка Власіч (стрибки у висоту).

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро
Футбол | 28 марта 2024, 13:58 4
Матвей и его команда. Что нужно знать о сборной Украины, вышедшей на Евро

Блогер Sport.ua Сергей Тищенко рассказывает о сборной Украины U-19

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.