Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 04 июля 2012, 18:51
1899
2

Карпаты минимально обыграли Краковию + ВИДЕО

Единственный гол на счету Ткачука

| Обновлено 04 июля 2012, 18:51
1899
2
Карпаты минимально обыграли Краковию + ВИДЕО

Третій матч «Карпат» на зборах в Польщі закінчився так само, як і попередні спаринги. «Зелено-білі» знову виявилися сильнішими за свого суперника і знову створили цілу гору моментів, правда, як і в матчі проти «Баніка», втілити їх в результат вдалося лише раз.

Гра відбувалася на новенькому стадіоні «Краковії» – команди, яка за підсумками сезону посіла останнє місце в Екстраклясі і покинула елітний дивізіон. Правда, по самій грі краків’яни виглядали не гірше за чемпіона – вроцлавського «Шльонска», з яким «Карпати» грали кілька днів тому. Більше того, «паси» подекуди навіть виглядали цікавіше.

Щодо «Карпат», то вони знову переграли свого суперника завдяки командному пресингу. Особливо старалися центральні півзахисники та форварди, які систематично забирали м’яча у поляків на їхній території і навіть у безпосередній близькості від воріт. Що цікаво, таких епізодів було немало. Один лише Гудима двічі кидався на свого опонента і виходив з цих єдиноборств переможцем.

Але почалася гра з атак «Краковії». Поляки намагалися скористатися тим, що в центрі оборони не було Івана Мілошевіча, який зазнав невеликого ушкодження і тренери вирішили ним не ризикувати. Тому його позицію зайняв Даніло Авелар, який перший час звикав до партнерства Грегора Балажіца.

Вже на 4-ій хвилині нападник «смугастих» Дуджіч вийшов сам на сам з Романом Мисаком, але кіпер «Карпат» зміг врятувати ворота, а потім і розрядив ситуацію, коли потужно виніс мяча кулаком у поле. Через кілька хвилин Мисак знову вступив у гру, коли нейтралізуючи вихід суперника, вибив м’яча головою в поле. На підборі першим опинився Болієвіч і метрів з 40-а пробивав у порожні ворота. На щастя для карпатівців м’яч пролетів у сантиметрах від штанги!

Власне, на цьому атаки «Краковії» закінчилися. До свистка на перерву вони більше не турбували молодого воротаря «Карпат», натомість його візаві крутився як білка в колесі. Спершу він відбив м’яча після сильного удару Авелара зі штрафного. Круглого підхопив Голодюк і навісив до штрафного на голову Гладкому. Форвард пробив, але воротар знову зміг витягнути круглого з під поперечки!

Наступну атаку «Карпат» почав Ощипко, який обіграв кількох суперників і віддав передачу на вільного Гудиму. Хавбеку «зелено-білих», мабуть, трохи запаморочилося в голові, принаймні такий висновок можна зробити з того, що удар вийшов занадто слабким. Однак у наступному ігровому епізоді Гудима зіграв дуже холоднокровно. Воротар «Краковії» розіграв м’яча з захисником, який не помітив, що його підстерігає хав «зелено-білих». Пресинг від Гудими закінчився тим, що він вийшов на ворота і був збитий кіпером. Суддя, звісно, засвистів і призначив пенальті, але міг цього і не робити, зважаючи на те, що Голодюк закотив м’яча у сітку. Все ж арбітр свого рішення не змінив і до м’яча підійшов Сашко Гладкий. М’яч полетів у лівий кут, але воротар розгадав задум форварда і зміг відбити м’яча.

Все ж перевага «Карпат» не минула безслідно. Після навісу з лівого флангу Гладкий пробив по воротах, але кіпер «Краковії» не зміг зафіксувати м’яча – Ткачук сміливо пішов у боротьбу і перестрибнув воротаря. Після удару головою м’яч опинився у сітці – 1:0.

Забитий гол трохи розслабив карпатівців. Спершу поляки організували гострий вихід два на одного, але вдало зіграв Авелар. А за мить вже Ксьонз опинився на місці останнього захисника і розрядив ситуацію.

Ймовірно, такими фінтами «Карпати» розслабили і суперника. Бо за кілька хвилин до перерви «паси» знову помилилися. Вкотре відзначився Гудима, який запресингував суперника і вивів Гладкого сам на сам. У Сашка було багато часу, але удар у нього видався украй незграбним...

По перерві на поле не вийшов Мисак – його замінив Ільющенков. Варто сказати, що Сашко, як і Роман відіграв надійно і не дав можливості полякам відігратися. Лише в одному випадку Ільющенков ледь не нарубав дров, коли вибиваючи м’яча в поле, він влучив в суперника. Але згодом сам він і виправив ситуацію, коли після тривалої боротьби зміг винести круглого в аут.

Починаючи з середини другого тайму Павло Кучеров змінював втомлених гравців – на поле вийшли свіжі Худоб’як, Кас’ян Мартинюк, Озарків, Костевич та один з потенційних новачків. Однак чекати гострого моменту довелося аж до 85-ої хвилини. Мартинюк поборовся з суперником і залишив його у себе за спиною. Разом з Кас’яном він опинився напроти одного воротаря. Ярослав міг бити сам, але не пошкодував м’яча для форварда, однак передача вийшла занадто сильною.

А вже за кілька хвилин «Карпати» офіційно оформили перемогу і тепер готуються до останнього матчу на зборах. Суперником львів’ян буде хожувський «Рух».

«Краковія» - «Карпати» - 0:1
Гол:
Ткачук, 34.

«КРАКОВІЯ»: Скжещевскі (Будаковіч, 46), Житко, Марціняк, Струна (Никєль, 46), Пузігаца, Щеліга, Болієвіч (Нєджєля, 46), Данілєвіч (Шалаховскі, 63), Будзінскі, Стеблецкі, Дуджіч (Наврот, 63).
«КАРПАТИ»: Мисак (Ільющенков, 46), Балажіц, Ощипко, Гірський, Авелар (Мартинюк, 73), Ткачук, Ксьонз, Голодюк (Озарків, 73), Гудима (гравець, який перебуває на перегляді, 73), Гладкий (Кас’ян, 63), Кополовець (Худоб’як, 63).
Попередження: Скжещевскі, 17 – Гірський, 54.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шахтер и Динамо – в топ-10 мирового рейтинга по подписанию молодых игроков
Футбол | 28 марта 2024, 11:55 0
Шахтер и Динамо – в топ-10 мирового рейтинга по подписанию молодых игроков

Украинские гранды за последние годы омолодили состав

Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»
Футбол | 27 марта 2024, 18:18 2
Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»

Бывший тренер киевского «Динамо» оценил прогресс украинского вратаря «Реала»

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Killing-Joke
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Шалений Вуйко
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил