Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2307
0

Волынь подписала болгарского защитника

Луцкий клуб купил игрока сборной Болгарии

Луцька «Волинь» підписала контракт із відомим болгарським футболістом Валєнтіном Ілієвим. Угода із гравцем збірної Болгарії розрахована на 2 роки.

Валєнтін Ілієв Іванов
Народився 11 липня 1980 року, зріст: 185 см, вага: 78 кг.
Ігрове амплуа: центральний захисник.

Футбольну кар’єру розпочинав у клубі «Ботєв» (Враца), який тренував його батько Ілія Валов – відомий голкіпер збірної Болгарії, учасник Чемпіонату світу 1986 року. Вже у 21 рік Валєнтін Ілієв вперше спробував «легіонерського хліба», підписавши контракт із запорізьким «Металургом». За два з половиною роки у вищій лізі України зіграв 19 матчів в яких відзначився одним голом. Також на рахунку Ілієва один з голів в дебютному матчі запоріжців у Кубку УЄФА проти «Біркіркари». В 2004 році повернувся на Батьківщину, але тепер уже в стан одного з лідерів болгарського футболу - ЦСКА (Софія).

Саме у цьому клубі розпочався кар’єрний злет футболіста. До чемпіонського титулу в сезоні 2004/05, Валєнтін Ілієв додав звання кращого захисника чемпіонату, а також почав викликатися до складу збірної Болгарії. Відмінною рисою оборонця були його результативні підключення в атаку. Зокрема, на рахунку гравця переможний гол у виїзному матчі проти «Ліверпуля» в третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів 2005/06. Хоча ця перемога і не дала можливості болгарам пройти англійський клуб, Ілієв став і залишається культовою фігурою для фанатів ЦСКА.

У 2007 році гравцем серйозно цікавились «Уотфорд» та «Нюрнберг». А в 2008 «Норвіч» був готовий заплатити за болгарського захисника 700 тис. фунтів, однак в останній момент перехід не відбувся. Натомість Валєнтін відгукнувся на пропозицію відомого українського тренера В’ячеслава Грозного і уклав контракт з російським «Тереком», де протягом двох сезонів зіграв 47 матчів та відзначився п’ятьма голами.

В 2010 році розпочався румунський етап кар’єри футболіста, під час якого Ілієв виступав за два місцеві клуби – «Університатя», Крайова (30 матчів, 6 голів) та «Стяуа», Бухарест (30 матчів, 4 голи). У своїй передостанній грі за «Стяуа» оформив переможний дубль у румунському столичному дербі проти «Динамо».

У складі національної збірної Болгарії Валєнтін Ілієв провів 21 матч. У Єврокубках – 24 матчі, 3 голи.

З нового сезону буде виступати у луцькій «Волині» під номером 4.

fc.volyn.net

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сколько раундов взял Камбосос? Обнародованы записки судей в бою Ломаченко
Бокс | 12 мая 2024, 09:35 0
Сколько раундов взял Камбосос? Обнародованы записки судей в бою Ломаченко

На записках всех судей огромный перевес имел украинский боксер

ВИДЕО. После финального свистка в матче Динамо – Шахтер произошла драка
Футбол | 12 мая 2024, 07:01 28
ВИДЕО. После финального свистка в матче Динамо – Шахтер произошла драка

Классика в Классическом, поединок завершился со счетом 1:0 в пользу «горняков»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.