Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
923
0

Дмитро Сосновський: "На чемпіонаті Європи все залежить від нас"

Розмова з старшим тренером збірної України з боксу

Сьогодні в болгарському Пловдіві стартує чемпіонат Європи з боксу. Збірна України однією з перших прибула в Болгарію ще тиждень тому, останні дні підготовки проводила безпосередньо на місці. Про перспективи виступу нашої команди “Газеті” в телефонному інтерв’ю з Болгарії розповів старший тренер збірної, львів’янин Дмитро Сосновський.

– Хто представлятиме збірну України на чемпіонаті Європи?

– Збірна України в Болгарії виступатиме повним складом – 11 осіб. Це Георгій Чигаєв зі Львова (48 кг), Віталій Волков (51 кг) та Олександр Ключко (60 кг) з Миколаєва, одесит Олександр Кириченко (54 кг), Дмитро Буленков із Херсона (57 кг), Микола Семеняга з Полтави (64 кг), Олександр Стрецький (Дніпропетровськ, 69 кг). Кримчанин із Сімферополя Олександр Усик виступатиме в категорії 75 кг, Ісмаіл Сіллах із Маріуполя (81 кг) і два боксери найважчих категорій представляють по два міста. Денис Пояцика (91 кг) – Кременчук і Полтаву, а В’ячеслав Глазков (понад 91 кг) представлятиме Львів і Луганськ.

– Коли знатимемо суперників нашої збірної?

– У п’ятницю (розмова відбувалася 12 липня, – “Газета”). Із восьмої до десятої ранку триватиме зважування, а десь о годині 12, думаю, ми вже знатимемо суперників. Коли і з ким проведемо перші поєдинки, хто з українців починатиме чемпіонат Європи, хто проведе перші бої сьогодні, хто завтра.

– Як відбувалася підготовка збірної до чемпіонату Європи?

– У нас була спеціальна підготовка до цього турніру, яка пройшла дуже добре. Готувалися в три етапи. Ще перед початком цілеспрямованої підготовки до чемпіонату Європи був відбір боксерів на ці змагання – під час чемпіонату України в Одесі з 13 до 21 березня. Зібрали команду, після цього хлопці роз’їхалися по турнірах. До речі, збірники вдало виступили на багатьох змаганнях. Зокрема, в Туреччині, де виступали 11 наших спортсменів, завоювали сім медалей, з яких три золоті, посіли загальнокомандне перше місце. Також наші хлопці успішно виступали на турнірах у Німеччині та Литві. А після цього, можна сказати, почалася цілеспрямована триетапна підготовка вже безпосередньо до чемпіонату Європи. Перший етап ми провели в Алушті, де працювали над загальною фізичною підготовкою. Потім тренувалися на базі “Заросляк” у Карпатах на висоті 1300 метрів. Там пробули два тижні, працювали над тактикою та технікою, багато діяли в парах, напрацьовували комбінації. Після цього спустилися вниз, п’ять днів хлопці відпочили, і з 1 липня заїхали на олімпійську базу в Конча-Заспу. Після тижня тренувань 7 липня виїхали в Болгарію, відтоді готуємося на місці проведення чемпіонату Європи.

– Крім збірної України, ще якісь команди прибули заздалегідь?

– Так. Окрім нас, тут є, звісно ж, самі болгари, а також румуни, французи, під’їхали вірмени, декілька днів тому приїхали росіяни, решта команд прибуде 13 числа.

– Яка загальна кількість учасників чемпіонату Європи?

– Участь братимуть команди із 41 країни.

– Які завдання стоять перед збірною України на цих змаганнях?

– Завдання в нас одні – завойовувати медалі, створювати конкурентоспроможну команду. Думаю, вже ні для кого не секрет, що афінська Олімпіада для українського боксу, порівняно із сіднейською, на якій наші боксери завоювали п’ять медалей, була просто провальною: ми не зуміли привезти бодай одну “бронзу”. Причин було багато – й об’єктивних, і суб’єктивних, їх уже неодноразово обговорювали. Про це слід забути та працювати на подальші результати. Створено нову молоду амбіційну команду, середній вік якої – 21 рік. Хлопці намагаються якнайкраще проявити себе. Наразі це вдалося лише Сіллаху, який у свої 20 років є срібним призером чемпіонату світу. Інші збірники хочуть досягти того ж, тому всі члени команди прагнуть заявити про себе на європейському рівні. Тож наші цілі – воювати, боротися за медалі.

– Гаразд, тоді який результат збірної України вважатимете позитивним?

– Добрий виступ – це завоювати якомога більше медалей. Скільки їх буде – наразі вам не скаже ніхто. Особисто я хочу, щоб було 11 медалей, а як воно складеться – побачимо. Тут усе залежить від нас, усе в наших руках.

Розмовляв Захар Федорак, Львівська газета

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Промоутер Усика детально описал план украинца на случай отказа Фьюри
Бокс | 23 апреля 2024, 16:07 0
Промоутер Усика детально описал план украинца на случай отказа Фьюри

18 мая Александр в любом случае проведет чемпионский поединок

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 6
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.