Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 30 июня 2012, 10:20
6699
21

Карпаты - Шленск - 3:1 + ВИДЕО

Львовяне легко обыграли действующего чемпиона Польши

| Обновлено 30 июня 2012, 10:20
6699
21
Карпаты - Шленск - 3:1 + ВИДЕО

Другий контрольний спаринг «Карпат» на зборах у Польщі викликав у місцевих вболівальників підвищений інтерес. По-перше, гра відбувалася в рамках святкування Дня міста Ключборк, тож глядачів на трибунах місцевого стадіону МКС, враховуючи товариський статус матчу, зібралося в достатній кількості і всі вони сподівалися отримати подарунок до свята у вигляді як красивого футболу, так і перемоги чинного чемпіона своєї країни. По-друге, не так багато часу, а точніше, менше трьох тижнів залишилося до першого матчу «Шльонська» в кваліфікації до Ліги чемпіонів проти «Будучності» з Подгоріце, найсильнішого клубу Чорногорії. Тож польських вболівальників, звісно, цікавило, в якому стані наразі знаходиться команда з Вроцлава. Забігаючи наперед, скажемо що «військові» нічим особливим не вразили, навіть коли зважити на те, що команда з Сілезії проти «Карпат» проводила лише перший спаринг літнього міжсезоння.

Але проблеми «Шльонська» це зрештою головний біль головного тренера команди Ореста Ленчика і керівництва клубу, а також вроцлавських вболівальників, частина з яких спеціально приїхала до Ключборка, аби підтримати своїх улюбленців. А у «Карпат» свої проблеми – за два тижні стартує новий чемпіонат, в якому слід буде довести випадковість провального виступу в минулому сезоні і з огляду на це, сьогоднішній поєдинок проти найсильнішої команди Польщі повинен додати «зелено-білим» та їхнім тренерам як віри в своїх силах, так і впевненості, що підготовка йде згідно розробленого плану. А тепер давайте перейдемо власне до самого матчу.

Грати командам довелося в теплу сонячну погоду – термометр на момент початку зустрічі, а вона розпочалася о 17:00 за місцевим часом (у Львові було на той момент 18:00), показував +30°С. До того ж грали наші хлопці на фоні серйозних навантажень – підготовка до сезону знаходиться в розпалі. Але з того, як гравці рухалися по полю упродовж всіх 90 хвилин, у тренерського штабу навряд чи можуть бути претензії до когось з гравців стосовно самовіддачі та жаги боротьби.

«Карпати» розпочали, що називається, з місця в кар’єр – одразу почали пресингувати суперника на його половині поля, а вже на 3-ій хвилині нанесли перший удар по воротах. Володимир Гудима пробивав з-за меж карного майданчика, але його удар заблокував захисник. Втім, перший гострий момент створив «Шльонськ». На 4-ій хвилині Мартін Богатінов, намагаючись вибити м’яча на свого захисника, припустився технічної помилки і гравець суперника його перехопив. Тут же пішов навіс в карний майданчик «Карпат», а першим на м’ячі був Далібор Стевановіч, який головою пробив по воротах, але Мартін відбив круглого, а удар потенційного новачка «Шльонська» Марка Керра, який встиг першим на добиванні, прийшовся вище поперечки. Карпатівці на це відповіли діагоналлю Михайла Кополовця в штрафний поляків, проте Олександр Кас’ян не встиг головою замкнути передачу.

Наступні десять хвилин пройшли за переваги підопічних Павла Кучерова, які завдяки кращому контролю над м’ячем змушували суперника забути про конструктивні дії і зосередитися на атаці. Зрештою, «зелено-білим» вдалося матеріалізувати свою перевагу у забитий м’яч. Щоправда не обійшлося в тому моменті і без допомоги поляків. А трапилося наступне: Павло Ксьонз пройшов кількох гравців суперника і віддав передачу в карний майданчик на Гудиму. Володя хотів скинути круглого під удар Кас’яну, але м’яч рикошетом від Рафала Гродзіцкі пересік лінію воріт. 1:0, а питання залишилося лише в тому, на кого записувати гол – на форварда «Карпат» чи оборонця «Шльонська»...

Як це не дивно, але пропущений м’яч змусив активізуватися серед гравців польської команди лише тих, хто... перебував на лаві запасних. Щойно м’яч опинився у воротах, вони всі, немов по команді, зірвалися і почали розминатися. Натомість ті з «військових», хто був безпосередньо на полі, й не думали про те, що необхідно відігруватися. Не допомогла навіть пауза в середині першого тайму, коли команди за рішенням судді Яцека Бабіаржа отримали право попити водички. Коли гра поновилася, карпатівці продовжували контролювати гру, але до загроз поблизу володінь Маріана Клемена справа не доходила.

І все ж гравці «Шльонська» в першому таймі таки прокинулись. Щоправда, не надовго, але шанс відновити рівновагу в рахунку у них був відмінний. Чи не найактивніший у складі поляків крайній оборонець Ковальчик стрімко пройшов правим флангом, обігравши по ходу кількох гравців «Карпат» і прокинув м’яча мимо Кас’яна, намагаючись і його пройти на швидкості, але форвард сфолив. Штрафний поляки виконали майже бездоганно – Мартін Богатінов був безсилий врятувати ситуацію, але македонця підстрахувала стійка. Втім, на цьому напруга не закінчилася. Карпатівці винесли м’яча в поле, але першими на підборі були «військові» – пішов навіс в карний майданчик нашої команди і Патейюк пробив головою, але забракло влучності.

Карпатівці на це відповіли довгою передачею з центра поля на Володимира Гудиму, який її отримав вже безпосередньо в штрафному майданчику поляків. Обробити круглого нападник обробив, а от обіграти останнього захисника йому не вдалося. Заключні хвилини тайму обидві команди провели спокійно, тож на перепочинок пішли за рахунку 1:0 на користь «Карпат».

А щойно почався другий тайм, «зелено-білі» подвоїли свою перевагу в рахунку. Спочатку, щоправда, «військові» зуміли відбити дві атаки, які організував Лукас, який разом з Олександром Гладким вступив у гру одразу по перерві. Але з третьої спроби «Карпати» таки змусили капітулювати кіпера вроцлавців Рафала Гікієвіча, який в перерві замінив Келемена.

Павло Ксьонз з правого флангу виконав передачу верхом в карний майданчик, Сашко Гладкий головою скинув круглого на Гудиму, а той прийняв, розвернувся і викотив м’яча під удар Андрію Ткачуку, який без шансів для кіпера пробив низом в самісінький кут – 2:0.

Другий забитий м’яч, як і перший, не заспокоїв підопічнх Павла Кучерова. Навпаки, вони ще додали обертів і на полі була лише одна команда. Чи не кожна атака «зелено-білих» несла загрозу «військовим» і зрештою м’яч втретє затріпотів у сітці воріт чемпіонів Польщі – 3:0. А трапилося це після того, як Лукас пройшов по центру і віддав передачу на лівий фланг Гладкому. Сашко прострілив на іспанця, однак польський захисник випередив карпатівця і вибив м’яча. Та що з того, коли першим на підборі опинився Павло Ксьонз, який другим дотиком розстріляв ворота. Одразу після цього арбітр, як і в першому таймі, дав добро на те, щоб гравці хвилинку перепочили і попили водички.

Коли скористатися баскетбольною термінологією, то перед заключною чвертю гри навряд чи в когось були сумніви щодо її підсумку, а питання полягало лише в тому, з яким саме рахунком «Карпати» обіграють чемпіона Польщі. Міг, а точніше мав бути повний розгром «військових», коли на 84-ій хвилині Олександр Гладкий віддав передачу в центр на Ігоря Худоб’яка і той опинився віч-на-віч з кіпером, проте останній відбив удар карпатівця, а на підборі більш спритними виявилися поляки. А за хвилину шанс забити гол престижу отримав Лукаш Гікієвіч, але проти нього з порушенням правил зіграв Роман Мисак, який по ходу другого тайму замінив Мартіна Богатінова. Арбітр Яцек Бабіарж вказав на точку. Виконувати пенальті взявся Себастьян Міла і зробив це майстерно – кіпер стрибнув у лівий кут, а м’яч полетів по центру... Тож замість 4:0 все закінчилося з рахунком 3:1.

«Карпати» – «Шльонськ» – 3:1
Голи:
1:0 – Гродзіцкі, 18 (автогол); 2:0 – Ткачук, 49; 3:0 – Ксьонз, 67 – Міла, 86 (пенальті)

«КАРПАТИ»: Богатінов (Мисак, 78), Мілошевіч (Гірський, 85), Балажіц, Озарків, гравець, який перебуває на перегляді, Ткачук (Даушвілі, 81), Голодюк (Мартинюк, 83), Ксьонз (Костевич, 89), Кополовець (Лукас, 46), Гудима (Худоб’як, 65), Кас’ян (Гладкий, 46).
«ШЛЬОНСЬК»: Келемен (Р. Гікієвіч, 46), Ковальчик (Соха, 46), Гродзіцкі (Мензель, 46), Васілюк (Павєлєц, 46), Мраз (Гарига, 60; Ковальчик, 75), Керр (Цетнарскі, 46), Казмірчак (Ельснер, 46), Гарига (Спахіч, 46), Міла (Собота, 46), Патейюк (Л. Гікієвіч, 46), Стевановіч (Міла, 66).

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sd34erdfh
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
sput12nik
шо там суд присудив
sput12nik
шо там суд присудив
Smeenfey
У них Чемпионат стартует через 1,5 месяца
igorvt
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
JaKrevedko
А ти хто такий, давай досвидания
igorvt
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
JaKrevedko
Якби так було то він не займав би в рейтингу УЕФА 20 місце поряд з такими країнами як Шотландія, Чехія, Хорватія та Румунія, а їхня команда Лєх з Познані не вийшла би минулого року разом з Мансіті з групи ЛЄ залишивши за бортом такі команди як Ювентус і Редбул Зальцбург(до речі вибивши перед цим в кваліфікації наш Дніпро)
xron77
бля,раздражает эта реклама лимо на футболках.такой славный клуб!не гоже!
Андрій Кардащук
что у кого в голове
LembergWestUkraine
Батіста вже пів року тому в Оболонь пішов ... Еріка теж відпустили ...
BuldozerT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Brian10
А где остальные латиносы Карпат? Где Батиста? Или остался только Лукас?
kylt_lichnosti
Чего они все в зеленом бегают.
LembergWestUkraine
Шо за такі чемпіони в Польщі ?! Наші чуть не вилетіли з УПЛ і дали їм !
Кристина
ВІтаємо "Карпати" з перемогою!!!!
martorell
Аутсайдер УПЛ сильнее чемпиона "Ектраклясы"