Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1059
0

13 липня у болгарському Пловдиві стартує 36-й чемпіонат Європи з боксу

Болгарський шанс Чигаєва

13 липня у болгарському Пловдиві стартує 36-й чемпіонат Європи з боксу

До змагань збірна України - один з фаворитів турніру - готувалася у Криму, на тренувальній базі в Заросляку (Івано-Франківська обл.) та на Олімпійській базі в Кончі-Заспі.

Як розповів “ВЗ” головний тренер команди – львів’янин Дмитро Сосновський, лідерами команди є віце-чемпіон світу-2005 Ісмаїл Сіллах з Маріуполя (вага до 81 кг, перейшов у важчу вагову категорію), досвідчені В’ячеслав Глазков (Луганськ, понад 91 кг) та капітан команди Георгій Чигаєв (Львів, до 48 кг), якому фатально не щастить на офіційних турнірах. До складу команди також увійшли миколаївці Віталій Волков (до 51 кг) і Олександр Ключко (до 60 кг), одесит Олександр Кириченко (до 54 кг), Дмитро Буленков з Херсона (до 57 кг), полтавець Микола Семеряга (до 64 кг), дніпропетровець Олександр Стрецький (до 69 кг), сімферополець Олександр Усик (до 75 кг) та Денис Пояцика з Кременчука (до 91 кг). Натомість через травми до Болгарії не поїдуть вінничанин Максим Третяк та маріуполець Давид Табатадзе.

Україна разом з Росією, Німеччиною, Болгарією та Польщею входить до числа фаворитів турніру. Лідером польської збірної є уродженець Борисполя – бронзовий призер попередньої європейської першості Анджей Ржаний (вага до 51 кг). А от росіян очолить віце-чемпіон світу, уродженець Стрия – Роман Романчук (до 91 кг).

Українці також покладають надії на повернення на керівну посаду в Європейську федерацію EABA відомого функціонера Ігоря Гайдамака. Як засвідчив досвід останніх років, відсутність наших представників у керівних структурах світового та континентального боксу негативно позначається і на жеребкуванні боїв, і на суддівстві українських майстрів шкіряної рукавички.

Михайло РОМАНЯК, Високий замок

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.