Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Стрельба
|
1370
0

Учора розіграшем командних нагород завершився “Кубок Богдана Кокота” зі стрільби з лука

Наші лучники поділилися з гостями

Учора розіграшем командних нагород завершився “Кубок Богдана Кокота” зі стрільби з лука

Учора розіграшем командних нагород завершився “Кубок Богдана Кокота” зі стрільби з лука, який проходив на львівській Цитаделі.

У фіналі впевнену перемогу над молдованками відсвяткували господарки стрільбища з команди “Електрон-І” Олена Кушнірук, Катерина Шабалітова, Юлія Івашко та Людмила Кліменко. Серед чоловіків найкращими виявилися поляки, а перша львівська команда розташувалася за крок від п’єдесталу.

Автором супердосягнення другого дня змагань стала олімпійська рекордсменка Ліна Павчук. Досвідчена чернівецька лучниця показала у кваліфікації результат 1350 очок, що стало новим рекордом України. Попередній – 1347 – належав одеситці Наталії Бурдейній. Павчук у фіналі випередила свою молоду одноклубницю Аллу Арініну (111:107). Олена Яценко із Сум не залишила шансів у матчі за третє місце львів’янці Катерині Соколенко з КДЮСШ “Колос” (101:78). Боротьба серед кадеток відбувалася під диктовку сестер-лучниць Катерини й Ольги Булиг із Кишинева. Вони зійшли на першу та третю сходинки відповідно.

Не обійшовся без втручання гостей із ближнього зарубіжжя й розподіл нагород серед чоловіків. Лише одне очко відділило від перемоги лідера кваліфікації поляка (бронзового медаліста в командних змаганнях на чемпіонаті світу в Мадриді) Гжегоша Слівку. Він поступився сумчанину Олександрові Малушину (104:105). “Я вперше потрапив до фіналу за чотири рази, які виступав у Львові, – поділився враженнями з “Газетою” Гжегош Слівка. – Брав участь не лише в “Кубку Кокота”, а й в інших ваших турнірах – “Олімпійських надіях” і “Золотій осені”. За організацією львівські змагання анітрохи не поступаються польським. А сюди ми приїхали, щоб перевірити свої сили на міжнародному рівні перед чемпіонатом Європи в Афінах”.

Високо оцінив рівень турніру старший тренер збірної України Сергій Антонов. До речі, він також брав у ньому участь, але не заради результату, а лише задля підготовки до “Матчу найсильніших”. Про причини, які спонукали знову взяти до рук лук і стріли, досвідчений львів’янин говорити відмовився. Натякнув тільки, що тренерська робота “спалює” дуже багато нервових клітин: “Якщо спортсмен виграє, то хвалять його, якщо програє, то винуватий завжди тренер”. Одним із відкриттів львівського кубку для старшого тренера збірної став 15-річний вихованець СДЮШОР “Електрон” Євген Марченко, який у фіналі юнацьких змагань перестріляв чернівчанина Михайла Кураса (114:106). Рідні стіни відіграли не останню роль у цьому успіху, зазначила в коментарі “Газеті” тренер Євгена Марченка Марина Соколова: “Дуже сподівалася на такий результат, але боялася загадувати. Для мого учня це були четверті поспіль серйозні змагання, результат яких впливав на визначення молодіжної збірної для участі в першому етапі Кубка Європи в Німеччині”.

Турнір чоловіків у стрільбі з блочного лука завершився перемогою одесита Петра Туруніна, якому вдалося перестріляти у фіналі господаря Олександра Соколова (115:111). У командних змаганнях золоті медалі вибороли львів’яни Олександр Соколов, Сергій Кушнірук і Костянтин Школьний. Серед жінок-“блочниць”, які змагалися лише в особистій першості, найкращою стала киянка Оксана Д’якова.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Socca: курс на Кубок Европы 2024
Другие виды | 18 апреля 2024, 11:20 0
Socca: курс на Кубок Европы 2024

Кубок Европы 2024 по соккеру (Socca) разыграют 22 команды

Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды
Футбол | 19 апреля 2024, 14:23 5
Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды

Скандал с участием Александра Шевченко и Евгении Сагайдак получил продолжение

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.