Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
789
0

"Карпати" розім’ялися на "Львові" та вирушили в Угорщину

Учора львівські Карпати вирушили на закордонний збір в Угорщину, де пробудуть до 16 липня

Там команда проведе два контрольні поєдинки з місцевими клубами вищого дивізіону угорської першості.

Вже сьогодні “зелено-білі” зустрінуться з чемпіоном Угорщини “Дебреценом”, 15 липня гратимуть матч із командою “Дьосгіор”, яка в чемпіонаті Угорщини посіла восьме місце.

У розмові з кореспондентом “Газети” спортивний директор “зелено-білих” Юрій Дячук-Ставицький повідомив, хто поїхав в Угорщину. Це три воротарі – Мартищук, Налєпа та Тлумак, а також польові гравці: Лапко, Федорів, Тимчишин, Іщенко, Распопов, Петрівський, Процик, Шевелюхін, Кобин, Худоб’як, Сучков, Пшеничних, Шмаков, Годвін, Бобильов, Платон, Голбан, Батіста, Фещук. На думку спортивного директора “Карпат”, саме цих футболістів у підсумку клуб і заявить для участі у вищій лізі. Тож, як бачимо, серед новобранців можна виокремити хіба що півзахисника Кобина та центрального захисника Шевелюхіна. Щодо відсутності в цьому переліку новачків із відомими іменами пан Юрій висловився так: “Було вже багато випадків, коли приходили футболісти начебто високого рівня, начебто з іменем, і це тільки вносило дисбаланс у команду. Адже молодим доводиться сидіти на лаві, а якщо навіть вони грають, то не задоволені тим, що отримують меншу платню, ніж футболісти з досвідом. Це не сприяє доброму психологічному стану команди загалом. Ми ж не хочемо робити різниці між хлопцями, тим паче, що й далі йдемо шляхом виховання власних молодих талантів. Зрештою, вважаю перевагою нашої команди те, що вже два-три роки граємо практично одним складом”. Проте Юрій Дячук-Ставицький зазначив, що під час зимової перерви у чемпіонаті, яка буде доволі тривалою, команду доукомплектують. Утім уже тепер у “Карпатах” міг з’явитися один добре відомий (особливо львівським уболівальникам) футболіст. Спортивний директор “зелено-білих” підтвердив, що Ярослав Хома (а саме про нього йдеться), який колись доволі успішно виступав за “Карпати”, дійсно був на оглядинах, однак разом із командою в Угорщину не поїхав, позаяк його подальшої долі ще не відомо. “Я не можу сказати, що Хома підійшов чи не підійшов нам, просто він мав дуже багато травм, зокрема й операцій. Це віковий футболіст, а в нас команда молода, формуємо її з прицілом на те, щоб через чотири-п’ять років грати в єврокубках. Поговорили з ним, наразі питання ще не вирішено: ми роздумуємо, і він роздумує. Однак я хотів би, щоб Хома ще пограв у нас”, – сказав Юрій Дячук-Ставицький. Та, схоже, його бажання так і залишиться лише бажанням, адже сам футболіст повідомив “Газету”, що не виступатиме за “Карпати”. “Це швидше моє рішення. У понеділок розмовляв із президентом клубу, ми не змогли домовитися, – розповів Ярослав Хома. – Де продовжу свою кар’єру – наразі ще не знаю. Час покаже”.

А за день до від’їзду в Угорщину “Карпати” на стадіоні “Україна” провели товариську зустріч із ФК “Львів”. Матч, який складався з чотирьох таймів по 30 хвилин і нагадував радше двосторонню гру на тренуванні, минув за цілковитої переваги “зелено-білих” і завершився з рахунком 2:0 на їхню користь. На шостій хвилині простріл Худоб’яка влучно замкнув Батіста, а на 76-й хвилині вже на простріл Кобина відгукнувся Голбан.

“Карпатам” поєдинок дав змогу награти певні ігрові зв’язки та побачити в ділі найближчий резерв команди, а ФК “Львів” у цьому матчі переглядав новачків. Як зізнався в розмові з кореспондентом “Газети” головний тренер клубу Богдан Бандура, йому самому було важко зорієнтуватися, хто ж виходить на поле у складі його команди, оскільки на оглядини приїхало дуже багато футболістів, не всіх із них тренери знали на імена та прізвища. У підсумку, по суті, всі футболісти, які були на оглядинах у ФК “Львів” і грали з “Карпатами”, вже покинули наше місто, так ні про що й не домовившись із керівництвом клубу. Тому наразі у “Львові” є чотири новачки – Жданов із Харкова, Лукашук із луганської “Зорі” та двоє футболістів, які останнім часом виступали за івано-франківський “Спартак”, – Войтович і Гамурник.

Однак, незважаючи на те, що тренерський штаб ФК “Львів” уже переглянув 18 гравців, процесу оглядин не припиняють, адже команді просто необхідне підкріплення. Найпроблемнішими місцями, за словами Богдана Банудри, наразі є позиції крайніх півзахисників і нападника. Тому тренери сподіваються, що до початку сезону вони знайдуть ще хоча б трьох флангових півзахисників і бодай одного нападника.

Щодо контрольної гри з “Карпатами”, то, незважаючи на негативний результат, Богдан Бандура задоволений нею. Він переконаний, що саме в поєдинках із суперниками, вищими за класом, виявляються всі помилки, виправити які тренерський штаб ще має час. Окрім того, на думку наставника, кістяк команди доволі непогано проявив себе в цьому протистоянні. Непокоїть пана Бандуру хіба що досвідчений задній захисник Артур Гриценко. “Я не можу зрозуміти що коїться з цим футболістом. Не знаю, чи в нього якісь психологічні проблеми, чи ще щось, але він грає значно нижче за свій рівень, показує зовсім не той футбол, якого ми вимагаємо”, – бідкається тренер, однак з оптимізмом додає: “Але я надіюся, що до першого матчу в чемпіонаті він таки знайде свою гру і допомагатиме команді”.

Після зустрічі з “Карпатами” ФК “Львів” повернувся у Трускавець, де проводить тренувальний збір. Там команда пробуде до 15 липня. До початку першості львів’яни зіграють ще два контрольні поєдинки – 13 липня у Дрогобичі з “Карпатами-2” та 16 числа у Кам’янці-Бузькій із “Волинню”.

Захар Федорак, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.