Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
942
0

Іван Гешко біжить за мільйоном

На паризькому стадіоні Стад де Франс завершився другий етап найпрестижніших комерційних змагань королеви спорту – легкоатлетичної Золотої ліги

Іван Гешко біжить за мільйоном

Атлети показали п’ять найкращих результатів сезону в світі, але найприємнішою для нас є перемога буковинця Івана Гешка (на фото) на дистанції 1500 метрів.

На першому етапі в Осло Іван посів друге місце в забігу на милю. На щастя, цього року Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) змінила спосіб поділу премії. Половину мільйонного джек-поту отримають переможці п’яти етапів (з шести), а іншу половину розіграють на фіналі Гран-прі “Золотої ліги” в Берліні (3 вересня). Тому Гешко входить до числа кандидатів на здобуття омріяного мільйона.

У Сен-Дені (передмістя Парижа, де розташований “Стад де Франс”) буковинець був першим на 1500-метровій дистанції, випередивши на 0,28 секунди свого найголовнішого суперника - кенійця Алекса Кіпчірчіра. Відтак Гешко, найсильніший на сьогодні європейський бігун-середньовик, впевнено увійшов у літній сезон, піком якого є чемпіонат Європи.

У Сен-Дені також відзначився світовий рекордсмен у бігу на 100 метрів Асафа Павелл з Ямайки – 9,85 секунди. Павелл, який вже вп’яте в сезоні “вибіг” на стометрівці з десяти секунд, після фінішу поскаржився, що інший “співвласник” світового досягнення у спринті – американець Джастін Гетлін – ухиляється від очного суперництва з ним.

Американець Джеремі Ворінер з найкращим часом сезону пробіг 400 м (43,91), його співвітчизник Терренс Траммелл був першим на 110 м з бар’єрами (13,06), ефіоп Кененіша Бекеле пробіг 5000 м за 12 хв. 51,32 сек., а росіянка Юлія Чиженко пробігла 1500 м за 3.55,68 секунди. Вперше цього літа з’явилася у секторі світова рекордсменка у стрибках з жердиною Олена Ісінбаєва (Росія), яка підкорила планку на висоті 4 м 76 см.

Жіночий спринт виграла триразова олімпійська чемпіонка Меріон Джонс – 10,92 секунди. У стрибках у висоту відразу чотири спортсменки взяли по 2 метри, але за меншою кількістю спроб першість дісталася росіянці Ользі Слісаренко. Українка Ірина Михальченко посіла дев’яте місце – 1 м 89 см.

Наступний етап “Золотої ліги” - Golden Gala – відбудеться 14 липня у Римі.

Михайло РОМАНЯК, Високий замок 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.