Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Стрельба
|
939
0

Понад півсотні лучників зібрали четверті за ліком Відкриті всеукраїнські змагання Кубок Богдана Кокота

Стріли пам’яті Кокота

Понад півсотні лучників зібрали четверті за ліком Відкриті всеукраїнські змагання Кубок Богдана Кокота

Що відбуваються на львівському стрільбищі “Цитадель”.

Ушанувати пам’ять заслуженого тренера України, старшого тренера СДЮШОР “Електрон”, який через важку хворобу пішов із життя в 44 роки, приїхали представники Києва, Одеси, Сум, Чернівців, Донецька, Вінниці, Рівенщини, а також друга чоловіча збірна Польщі та молодіжна команда Молдови.

Серед українських учасників змагань такі зірки, як чемпіонка світу в команді й абсолютна чемпіонка Європи-98 Ліна Павчук із Чернівців і майстер спорту міжнародного класу, учасник сіднейської Олімпіади львів’янин Сергій Антонов, який є старшим тренером національної збірної України. До речі, саме його ініціатива та ще кількох спортсменів чотири роки тому “породила” турнір пам’яті Богдана Кокота. “За цей невеликий період наші змагання набули розголосу, до нас почали приїздити команди зі всієї України. А високий рівень конкуренції та результатів привабив лучників із-за кордону”, – зазначила в коментарі “Газеті” Надія Кокот, яка продовжує справу чоловіка як директор СДЮШОР “Електрон”.

На жаль, не зможуть узяти участь у розподілі нагород провідні львівські лучники: бронзовий медаліст нещодавнього Кубка світу в Пореці Маркіян Івашко, третій призер командних змагань на Олімпіаді в Афінах Дмитро Грачов і переможець юніорської континентальної першості в приміщенні Юрій Гавелко. Разом з іншими членами національної збірної вони на зборі в Євпаторії. До того ж незабаром на них чекатиме таке важливе випробування, як “Матч найсильніших”, у якому беруть участь найкращі 24 лучники та 24 лучниці України.

Найбільші сподівання організатори змагань покладають на Олексія Кривоченка, який наближається до нормативу майстра спорту міжнародного класу, та на зовсім юних вихованців “Електрона” Євгена Марченка, Анну Волобоєву, Олену Кушнірук, а також Катерину Шабалітову. До речі, остання нещодавно повернулася з перемогою з молодіжних ігор України, які проводили в Харкові.

Загалом на львівському стрільбищі впродовж п’яти днів лучники розіграють дев’ять комплектів нагород в індивідуальних і командних змаганнях. Також буде визначено переможців і призерів у неолімпійському виді стрільбі з блочного лука. Він значно дорожчий за класичний і в Україні наразі лише розвивається.

Анна Савчик, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.