Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
|
1076
0

Бріггс проти Кличка

Шанувальники професійного боксу вкотре мають нагоду переконатися, що в цьому виді спорту результати – не головне

Бріггс проти Кличка

Вправний промоутер здатен нівелювати невдачі атлета на рингу та вивести його на високі щаблі. Так, дві поразки в останніх боях не завадили американському суперважковаговику Шеннону Бріггсу претендувати на звання чемпіона світу за версією IBF, володарем якого є українець Володимир Кличко.

Принаймні Бріггс підтвердив сайту The Sweet Science інформацію про те, що 11 листопада цього року він зустрінеться з Володимиром Кличком. Бріггс планував 26 липня провести ще один поєдинок – із Дерроллом Віллсоном, проте, найімовірніше, відмовиться від цього бою, щоб краще підготуватися до титульного поєдинку. 24 травня 2005 року Бріггс програв своєму співвітчизникові Рею Мерсеру, а 7 березня 2003 року поступився канадцеві Джену Бергерону. Загалом американець на професійному рингу здобув 27 перемог, 21 з них технічним нокаутом. Вісім разів він покидав ринг переможеним, два поєдинки зводив до нічиєї. Натомість Володимир Кличко здобув 46 перемог, 41 з яких нокаутом, тричі покидав ринг переможеним.

Декілька тижнів тому тренер Кличка Емануель Стюард згадував про переговори з Бріггсом та охарактеризував його як одного з найнебезпечніших нокаутерів, особливо в початкових раундах бою. Бріггс практично не поступається Кличкові в зрості, а у вазі має перевагу – в своїх останніх поєдинках він важив близько 122 кг (маса Кличка вже багато років становить 109 кг). Востаннє Володимир Кличко зустрічався із суперником схожих габаритів 2002 року, коли проти нього у ринг вийшов американець Джаміль Маклайн. Тоді українець не мав жодних проблем і змусив опонента відмовитися від бою після десятого раунду.

Тим часом чемпіон світу за версією WBO в суперважкій вазі білорус Сяргєй Ляховіч (23-1, 14 нокаутів) свій перший захист титулу проведе проти Кевіна МакБрайда (34-4-1, 29 нокаутів), який прославився перемогою над Майком Тайсоном. Зустріч призначено на 5 серпня. Місця проведення поєдинку наразі не відомо.

Гліб Ваколюк, Львівська газета

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.