Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1203
0

“Динамо” хоче відтермінувати гру за Суперкубок

Початком внутрішніх футбольних баталій мав стати матч за Суперкубок України між чемпіоном держави донецьким “Шахтарем” і володарем Кубка київським “Динамо” 16 липня

“Динамо” хоче відтермінувати гру за Суперкубок

Схоже, що навіть якщо ця гра відбудеться у запланований час, то на полі зійдуться не найсильніші склади команд.

Як повідомляє офіційний сайт Професійної футбольної ліги, впродовж останніх днів у ЗМІ з’явилася інформація, що матч за Суперкубок можуть провести не перед початком сезону, а пізніше. Прес-служба ПФЛ стверджує, що ці чутки не мають жодних підстав, і поєдинок за Суперкубок пройде в Одесі 16 липня, як і передбачено календарем.

Невдоволення терміном проведення гри висловили представники київського “Динамо”. Головний тренер столичної команди Анатолій Дем’яненко заявив, що цей матч не вписується в підготовку його футболістів. “Я вимагатиму перенести його на серпень. Враховуючи цілком зрозумілу втому наших провідних гравців після чемпіонату світу й особливу важливість підготовки до старту в Лізі чемпіонів, ми не ламатимемо гармонійний тренувальний режим “Динамо”. Я не хочу образити суперників, але якщо суперкубковий поєдинок не перенесуть на інший термін, наш клуб муситиме скерувати на цю зустріч резервний склад” – зазначив Анатолій Васильович.

Виконавчий директор ПФЛ Анатолій Попов повідомив газету “Спорт-Экспрес в Украине”, що “Динамо” вже звернулося в лігу з пропозицією перенести матч за Суперкубок України. Лист підписав спортивний директор клубу Леонід Буряк. За словами Анатолія Попова, в Німеччині відбулася зустріч президента “Динамо” Ігоря Суркіса та голови ПФЛ Равіля Сафіулліна, під час якої суперечливу ситуацію залагодили. Президент столичного клубу підтвердив інформацію про свою зустріч із керівником ПФЛ. “Під час зустрічі в Німеччині я справді обіцяв Сафіулліну, що “Динамо” приїде на цей поєдинок, – сказав пан Суркіс. – Але не гарантував участі в ньому основного складу. Адже ви розумієте: складаючи календар, ніхто і припустити не міг, що збірна блискуче зіграє на світовій першості та дійде до чвертьфіналу. Мої ключові гравці півтора місяця перебували на зборах із національною командою. Тепер вони одержали тільки тиждень відпочинку, після якого – тестування, три дні роботи за особливою програмою і підготовка до початку чемпіонату. Вивести “збірників” на необхідний рівень і за можливості збалансувати готовність тих, хто грав у Німеччині, та тих, хто залишився вдома, просто неможливо протягом терміну, що залишився”.

Ігор Суркіс запропонував скоригувати регламент і скасувати ліміт легіонерів на гру за Суперкубок. Окрім того, Ігор Михайлович звернувся з пропозицією до президента “Шахтаря” Ріната Ахметова провести один матч у Києві, а інший – у Донецьку. “Дасть Бог, обидва клуби потраплять у груповий турнір Ліги чемпіонів, і ці зустрічі наповняться новим сенсом. Не думаю, що знайти вікно в календарі для цих поєдинків буде надто складно. В кожному разі, ми готові зіграти в грудні”, – звернувся до Ріната Ахметова керівник “Динамо”.

Гліб Ваколюк, Львівська газета

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Манчестер Сити – Реал. Прогноз и анонс на матч Лиги чемпионов
Футбол | 17 апреля 2024, 20:00 16
Манчестер Сити – Реал. Прогноз и анонс на матч Лиги чемпионов

Есть ли потолок у ажиотажа вокруг этого противостояния?

В Шахтере признались, готовы ли продать Судакова летом в топ-клуб
Футбол | 18 апреля 2024, 00:14 4
В Шахтере признались, готовы ли продать Судакова летом в топ-клуб

Сергей Палкин высказался о будущем украинца

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.