Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 31 мая 2012, 11:51
4181
14

Коллина побывал в расположении сборной Украины

Итальянский специалист рассказал команде Олега Блохина о трактовке правил

| Обновлено 31 мая 2012, 11:51
4181
14
Коллина побывал в расположении сборной Украины

У розташуванні збірної України в австрійському Вальхзеє відбулася зустріч з головним офіцером арбітражу УЕФА П`єрлуїджі Колліною.

Переклад від Шевченка

На презентацію оновлених трактувань правил на Євро-2012 італійський спеціаліст прибув із рідного містечка Віареджіо, транзитом через Флоренцію та Мюнхен (цей відрізок дистанції пан Колліна подолав літаком). До присутніх він звертався рідною мовою: перекладачем цього разу працював найбільш досвідчений гравець «синьо-жовтих» Андрій Шевченко. Капітан, як відомо, чудово володіє італійською, а, крім того, як з`ясувалося, вміє чітко і професійно донести суддівську точку зору.

Вилучення за брутальну гру

Керівник європейських рефері і за сумісництвом куратор українського суддівського корпусу наголосив на тому, що покарання за порушення правил на Євро-2012 буде вкрай суворим. Скажімо, за стрибок прямою ногою гравець одразу ж буде вилучений з поля. Такі ж санкції чекають на тих, хто «працюватиме» ліктями: фактично за будь-яке відмахування рукою в обличчя суперника порушник ризикує побачити перед собою «червоне світло». Нечисто виконаний підкат майже завжди означатиме попередження: навіть якщо оборонець зіграє у м’яч, але при цьому зачепить ногу суперника.

На користь атаки

На континентальному турнірі УЕФА повертає правило подвійного покарання. В разі відвертого фолу, коли гравець атаки матиме очевидний шанс забити м’яч, але при цьому буде збитий, арбітр пред’явить порушнику червону картку і призначить пенальті у ворота його команди. Однозначна перевага на боці нападу буде й при трактуванні «фолу останньої надії»: будь-яке порушення проти гравця, що вийшов сам-на-сам із голкіпером, означатиме вилучення. Не рекомендується учасникам Євро виставляти руки за межі корпусу при грі у захисті. Майже завжди це потягне за собою призначення штрафного удару.

Найкращі з найкращих

П`єрлуїджі Колліна запевнив, що 12 головних арбітрів турніру − це найкращі нині фахівці Старого Світу, з якими не варто сперечатися, бо за це миттєво буде показано жовту картку. Куратор також рекомендував гравцям уважно діяти у власному штрафному майданчику, за перебігом подій в якому спостерігатимуть додаткові рефері. «Нікому із суддів не хочеться карати футболістів без причин, однак зважте на те, що ризик отримати пенальті у свої ворота значно зростає із появою біля лінії поля додаткової пари очей», − резюмував відомий арбітр.

Обопільне задоволення

Головний тренер національної команди Олег Блохін подякував суддівському офіцеру за змістовну презентацію нових трактувань правил. Пєрлуїджі Колліна, в свою чергу, побажав українській команді хорошої гри на ЄВРО без порушень правил. Одразу після зустрічі відомий арбітр залишив табір «синьо-жовтих» у Вальхзеє, а збірники продовжили підготовку до чемпіонату Європи.

Відкрите тренування і зйомка УЕФА

Сьогоднішній робочий графік національної команди відкриває офіційна відео та фотозйомка УЕФА − для презентації «синьо-жовтих» в офіційних матеріалах турніру, зокрема на екранах арен Євро перед початком матчів. Ввечері збірна проведе у своїй альпійській резиденції відкрите тренування (початок − о 17.30 за європейським часом). А завтра у програмі підготовки − товариський матч з Австрією в Інсбруку, що за 90 кілометрів від Вальхзеє.

Трансляція матчу Австрія − Україна, що розпочнеться 1 червня о 21.30 за київським часом, відбудеться на телеканалі «Інтер».

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Тренер юношеской сборной Украины прокомментировал победу над Эстонией
Футбол | 26 апреля 2024, 10:48 0
Тренер юношеской сборной Украины прокомментировал победу над Эстонией

Юрий Мороз – о первом международном опыте сборной U-16

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Leha01
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Serge
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
LeonidZhitomir
3,14дарком он стал после весеннего матча Стахановец (юзовка) - Днепр.
Может, и раньше.Просто не приглядывался я к нему до того матча.А там он творил чудеса "объективного" судейства.
Serge
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Geoman
Не, там вроде было Виллариба и Виллабаджо
Но хотя какая разница . . .
Apollo
"Віареджіо" - это там где большую сковородку фейри помыли?
Николай(Донбасс)
Украинский - не знаю... А ВорАзаровский выучит!
windleo
шо за "Оновлені трактування правил"? шо за брєд? на початку сезону оновлювати правила треба, а не у фінальній частині. Всі зараз лікті виставляють, футболки один з другого знімають під час кутових, а тут бац - і "оновлені правила" і бац - вісім червоних карток в одному матчі. І про підкати взагалі забути тепер футболістам треба, бо вибиваючи м"яч в підкаті, мабуть в 90 відсотках потім "зачіпають ногу суперника"
Mr. 0bjectivity
* после ЕВРО
Mr. 0bjectivity
неудачная шутка,Шева сразу после его завршит карьеру в сборной,он же сказал...
LeonidZhitomir
Что делает 3,14дарок Швецов в компании лучших арбитров старого света???
Вот главное, что должен объяснить этот итальяшка.
Mr.Teash
Коллина к тому времени уже выучит украинский язык...
Mr. 0bjectivity
Кто им переводить будет,когда Шева закончит карьеру? ...
Shurat88
італійський спеціаліст прибув із рідного містечка Віареджіо
Это че такое? Работы полно (во всяком случаи он за нее кучу бабла получает), а этот лысый инопланетянин дома прохлаждается.