Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 30 мая 2012, 13:32
2359
6

Сергей НАГОРНЯК: «В списке Блохина собраны лучшие»

Экс-форвард сборной Украины не видит футболистов, которые могли бы усилить современную команду

| Обновлено 30 мая 2012, 13:32
2359
6
Сергей НАГОРНЯК: «В списке Блохина собраны лучшие»
Сергей Нагорняк

Воротар Олександр Бандура, захисник Віталій Мандзюк і хавбек Тарас Степаненко не потрапили в основну заявку збірної України на Євро-2012. Вчора Олег Блохін назвав футболістів, які зіграють на турнірі, повідомляє Gazeta.ua .

- Я припускав, що Бандура та Степаненко залишаться поза остаточною заявкою, хоча ніяких заяв з цього приводу не робив, - каже Gazeta.ua колишній форвард збірної України Сергій Нагорняк. - Це молоді хлопці, яким бракує досвіду, щоб грати на такому високому рівні. Щодо кандидатури Мандзюка, то я думав, що Блохін відчепить від збірної когось із нападників. Хоча це досить важко зробити. Мілевський потрібен команді, а Селезньов став найкращим бомбардиром чемпіонату.

- Блохін обирав між Бандурою і Ковалем?
- Це дійсно так. Чому віддав перевагу Максиму? У голкіпера «Динамо» є досвід ігор на міжнародному рівні, він грав у єврокубках. Правда, Бандура дуже добре себе показав наприкінці чемпіонату, мав постійну ігрову практику. Коваль почав грати тільки після травми Шовковського. Мені здається, в Максима буде роль третього голкіпера. Основним воротарем буде П'ятов. Горяїнов стане запасним. Олександр зіграв багато матчів на міжнародному рівні. І досить непогано їх провів. Тренер відповідає за результат. Якщо це його рішення — значить воно правильне.

- В остаточній заявці всі найсильніші на даний момент футболісти? Нікого не забули?
- Дійсно, у списку Блохіна зібрані найкращі. Не бачу ніяких прізвищ, які могли б підсилити команду. Мені здається, що зараз у збірній зібрані найсильніші українські футболісти, яких ми маємо на сьогоднішній день. Нікого за бортом Євро тренерський штаб не залишив. Повторюсь, але воротар у збірній дійсно один. Степаненко непогано провів кінцівку сезону, але йому бракує досвіду. Мандзюк — центральний захисник. У збірній в центрі захисту грають Хачеріді та Ракицький.

- Вчора Україна розгромила Естонію з рахунком 4:0.
- Сподобалася гра нашої команди та результат. Але все було прогнозоване. На сьогоднішній день, збірна Естонії поступається нашій команді у рівні майстерності та інших показниках. Але навіть на фоні такого суперника тренер намагався подивитися кандидатів.

- Першого червня українці зіграють з Австрією. Які зміни Блохіну слід внести у гру команди?
- Так як вони грали з Естонією, то нічого міняти не треба. Інша справа, що рівень Австрії значно вищий, ніж в естонців. Футболісти це розуміють і вийдуть на гру більш сконцентрованими, будуть більш відповідальними. З Естонією вони дуже легко грали, ніби на тренуванні, із задоволенням виконували вказівки тренера. Вчора склалося так, як мало бути. Я дуже радий, що хлопці проявили професіоналізм і провели чудовий перший тайм.гра була в одні ворота. Я навіть думав, засне чи не засне П'ятов у воротах. Правда наприкінці естонці кілька разів пробили по наших воротах.

- Наскільки склад збірної України на Естонію був близький до оптимального?
- Тренер кожен день спілкується з футболістами, знає хто у якому стані перебуває. Зроблю припущення, що у першому таймі грав склад близький до основного. Питання є по 1-2 позиціях.

- Хто з футболістів збірної України вам сподобався?
- Це було гарне тренування, хлопці забили 4 м'ячі, але найбільше сподобався настрій, з яким грали футболісти, їхня відповідальність. Я навіть не сумнівався у перемозі нашої збірної.

Нагадаємо, що наступний контрольний матч українська команда проведе у п'ятницю, 1 червня, проти австрійців. Початок − о 21.30. Пряма трансляція − на телеканалі «Інтер».

Ірина КОЗЮПА

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
demondnya
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Николай(Донбасс)
А откуда откопали такое чудо - Нагорняк? Чем оно вообще отличилось? А туда же - великий хвутбольный специялист!
А накосячил Блохин неплохо - лучше бы вместо Мили взял бы Антона Шиндера. И как можно брать в команду Михалика имеющего нулевую практику?
kfm10
Тоже можно сказать и про тебя тогда. Что за чудо? чем отличилось? тоже футбольный специалист?
Шиндлера можно было вместо Селезня взять, как показывает игра он не может пробить даже с идеально точных по исполнению навесов.Наверное уже в отпуске.
Михалик сыграл и сыграл хорошо, подтвердил свой уровень хоть и много пропустил
Большая удача для СБУ что он восстановился к Евро
Николай(Донбасс)
kfm10 — 30.05.2012 14:35
Если ты такой грамотный, то понял бы, что я говорю о нападающем "Таврии" - Антоне Шиндере, а ты мне пересказываешь фильм - "Список Шиндлера!
dropiym
2 Николай(Донбасс) Слышь чудо-олень, ты прежде чем тролить узнал бы что-то про человека.....
Пы.Сы. хотел мног чего написать, но не для твоего ума, к сожалению!
grandfocus
жителям бонбасссса,виднее)))они "лучше знают,как править страной и кого в сборнуб брать"