Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 мая 2012, 20:03
6024
9

Франко БАРЕЗИ: «Шева такой же феномен, как и ван Бастен»

Сегодня легенда «Милана» посетила Киев

| Обновлено 28 мая 2012, 20:03
6024
9
Франко БАРЕЗИ: «Шева такой же феномен, как и ван Бастен»
Франко Барези

Сьогодні до Києва завітав Франко Барезі, легендарний капітан італійського «Мілана» та збірної Італії. «Мілан», спільно з «Правекс-банком» та готелем «Прем'єр Палас», втретє поспіль відкривають у Києві дитячий футбольний табір. Для дітей він буде безкоштовним, а записуватися на участь можуть усі хлопці та дівчатка віком від 8 до 16 років. Заняття, до яких будуть залучені тренери з «Мілана», пройдуть з 9 по 13 липня, на столичній «Лафорт-Арені», повідомляє Gazeta.ua .

- Насамперед, я хочу передати найкращі побажання Андрію Шевченку, - почав Франко Барезі. - Він так багато зробив для «Мілана» і залишається символом нашого клубу.

Хто виграє Євро-2012? - запитали у Барезі на офіційній прес-конференції.

- Я сподіваюся, що в фіналі зустрінуться Італія та Україна, - хитро посміхнувся гість. - Хто переможе? Думаю, Україні доведеться важко у цьому поєдинку.

17 липня 1994 року Барезі вивів свою збірну Італії на фінальний матч Кубку світу проти Бразилії. Барезі не тренувався 20 днів через ушкодження коліна, але все таки зміг зіграти через біль у був найкращим гравцем оборони італійців, яка стримала Ромаріо та Бебето. Основний та додатковий час матчу закінчився унічию — 0:0. Переможець визначався у серії пенальті. Першим до позначки підійшов легендарний капітан і спрямував м'яч вище воріт. Потім промахнулися Даніеле Массаро та Роберто Баджо, Італія програла, і весь світ побачив сльози Барезі, якого втішав тренер Арріго Саккі.

- Жодних спогадів, - тепер у словах Франко немає у тіні суму. - Врешті-решт, пенальті не забивали багато відомих гравців — Мессі, Криштіану Роналду.

Барезі нині не працює тренером, але як би він поставився до пропозиції очолити український клуб.

- Чому — ні? У нас достатньо знають про український футбол, він розвивається. На європейській арені уже показав себе «Шахтар», ну а «Динамо» — це клуб, який виховав і подарував нам Андрія Шевченка.

Капітан «Мілана» дарує футболки свого клубу. Це зразок на новий сезон, тому там уже немає «скудетто» — чемпіонської «нашивки».

- «Ювентус» переграв «Мілан» у чемпіонаті Італії, тому що був сильнішим, - визнає Барезі.

Після закінчення офіційної частини прес-конференції Франко відповів на запитання нашого видання. Спочатку ми поцікавилися, хто з футболістів, на його думку, стане героєм Євро-2012.

- Важко, дуже важко обрати, - Барезі серйозно замислюється. - Завжди можуть бути якісь несподіванки. Чесно скажу: чекаю, що вистрілить хтось з молодих, порівняно маловідомих, гравців.

- А як щодо збірних?
- О, тут сенсацій я не бачу. Фаворитів троє — Німеччина, Іспанія та Нідерланди. Це традиційно сильні та важливі команди.

- Італія на останньому Кубку світу не вийшла з групи. Які перспективи «Скуадри Адзурри» зараз?
- Пройшло два роки після мундіалю. За цей час Італія значно додала в грі. Пранделлі виконав велику роботу. Я впевнений у своїй збірній, і думаю, що вона себе покаже.

- Перемога «Челсі» у Лізі чемпіонів стала для вас несподіваною?
- Так. Я розраховував на фінал «Баварія» — «Барселона» і думав, що в ньому переможуть іспанці. «Челсі» пощастило, але слід відзначити зусилля цієї команди: лондонці зуміли побудувати настільки сильний захист, що навіть «Барселона» не зуміла її пробити.

- Коли можна чекати тріумфу від італійських клубів?
- Ви так кажете, ніби Італія сто років не брала євротрофеї. Насправді, «Інтер» це зробив 2010, «Мілан» — 2007-го. Я сподіваюся, що невдовзі мій «Мілан» знову буде на вершині, але конкуренція у футболі зростає і виграти буде надзвичайно складно. Утім, «Мілану» це по силах.

- Два роки тому ми розмовляли з Даніеле Массаро, вашим партнером по команді. Він сказав, що найсильнішим гравцем «Мілана», в якому йому пощастило грати, був Марко ван Бастен. Ви згодні?
- Я розумію, чому Массаро так сказав. Він багато грав в атаці поруч з ван Бастеном. Марко — феномен. Такий же, як і Шева. Єдине, мені шкода, що ван Бастен через проблеми з литкою так рано закінчив кар'єру. Зате тепер «Мілан» має Ібрагімовича.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?
Футбол | 24 апреля 2024, 06:25 15
Золотая бутса. Кейн значительно оторвался. Какое место занимает Довбик?

В топ-3 также входят Серу Гирасси из «Штутгарта» и лидер «ПСЖ» Килиан Мбаппе

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
il_cetriolo
точно подметили, что выбор свой сделал в пользу семьи. и никто не в праве его осуждать. Рад что видел своими глазами его лучшие годы.. особенно в Милане. Да и симпатия к Челси возникла исключительно благодаря А.Шевченко. Я хоть и не сильно ДК то и люблю, но Шевченко - это наше все!!!!!
Tetiy
да Шева времен Милана был просто МЕГА звездой, золотой мяч просто так не дают, жаль проходит его время, но нет ничего вечного...
NovaKahovka
Кто в курсе как записаться в детский лагерь? Малому 16.
ukraina-usa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
s.gaidai
Барези порожняк не гонит!
vadyu
шева выбрал не тот путь, вренее пожертвовал карьерой ради семьи
DNEPRS
шева обделался зато
gosha87
ван бастен феномен і шева супер саме в мілані був супер зіркою , а ібра не назвав би його такою ж зіркою да форвард супер але не краще шеви в його найкращі роки а про ван бастена я взагалі мовчу
Mr. 0bjectivity
Шева - лучший!