Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
|
7575
22

Олег БЛОХИН: «Результат в матче с Эстонией - не главное»

Главный тренер сборной Украины о подготовке к Евро

Олег БЛОХИН: «Результат в матче с Эстонией - не главное»

Головний тренер національної команди в інтерв’ю українським журналістам розповів про те, як проходить австрійський період підготовки до чемпіонату Європи.

Ідеальні умови

Наставник збірної назвав умови, створені для зборів у тірольському містечку Вальхзее ідеальними: «Мене й команду тут все влаштовує. Хтось їде до Італії, хтось до Швейцарії, ми ж готуємося в Австрії. До речі, хотів би зазначити, що ми не від кого не втікаємо, як дехто висловлюється. Згідно з регламентом УЕФА, ми й поляки, як господарі Євро, не маємо права проводити товариські матчі перед чемпіонатом вдома. Тому й виїхали для підготовки за кордон».

Відсіяти трьох

Олег Блохін повідомив, що під час другої фази підготовки, в процесі якої відбуватимуться товариські ігри, тренерський штаб розпочне награвати склад на чемпіонат Європи. Крім того, 29 травня слід відсіяти трьох футболістів і сформувати заявку у кількості 23 гравців. «Звичайно, це непростий момент і для мене, і для хлопців, - зауважив «коуч», − ми взяли на збори 26 осіб з огляду на те, що можуть бути травми чи інші непередбачувані моменти, аби не вихоплювати людей з відпустки. Як не крути, самому готуватися до турніру дуже складно». У відповідь на запитання журналіста Блохін відповів, що поки не вирішив, кого саме відщепити від складу, додавши, що особисто повідомить це рішення кожному із трійки: «Квитків на 29-те число ми поки не замовляли, однак ці хлопці залишать табір національної команди. Не бачу сенсу тримати їх тут. Можливо, вони ще встигнуть відпочити. Що поробиш, таке життя і на сьогодні питання вибору − складне, як би ми до нього не підходили».

Матч з Естонією

Наставник «синьо-жовтих» не поспішає з висновками після поразок фаворитів Євро німців та голландців у товариських матчах, вважаючи, що нинішній етап підготовки насичений тренуванням і команди ще не вийшли на пік форми. Кажучи про найближчу контрольну зустріч з Естонією, Олег Володимирович наголосив, що для нього важливо подивитися, що було зроблено за два тижні першого й другого зборів: «Футболісти прибули до збірної у різному психологічному і фізичному стані після клубного сезону. Зважаючи на три перші важкі дні, проведені в Австрії, хлопці гратимуть на фоні втоми. Попри це ми будемо просити їх показати всі свої можливості і хороший футбол. А яким буде результат, мене абсолютно не цікавить». Головний тренер також зауважив, що не варто робити проекцію основного складу на Євро із того переліку футболістів, які розпочнуть зустріч з естонцями.

Без травм

Головний тренер також повідомив, що травмованих у збірній немає, і він сподівається, що весь підготовчий період команда пройде без втрат: «Зараз, тьфу-тьфу, скарг і нарікань немає, всі здорові. Ми не можемо бути застрахованими від несподіванок, але, звісно, нових ушкоджень не хотілося би. Ми й так уже втратили стількох воротарів». Щодо нинішньої четвірки голкіперів, наставник зазначив, що у кожного з кандидатів на місце у воротах є сильні й слабкі якості: хто на даний момент буде кращим, залишиться у заявці..

Аналітика Веремеєва

За контрольними матчами першого суперника українців у фінальному турнірі чемпіонаті Європи − шведів − буде спостерігати знаний фахівець Володимир Веремеєв. Блохін повідомив, що Веремеєв поїде на матчі скандинавів з Ісландією та Сербією до Гетеборга та Стокгольма й проаналізує ігрову побудову опонентів. «На даний момент у нас достатньо інформації про шведів, з якими українці зустрічалися двічі за останній рік. Більш конкретно розглядатимемо їхню тактику ближче до Євро. Зараз же у збірній йде добротна тренувальна робота, хлопці працюють із задоволенням, атмосфера хороша. Сподіваюся, що вона не зміниться, коли ми приберемо зі складу трьох осіб. Як відомо, всім не догодиш: заявка - 23 футболісти, а на поле виходять 11. Тому всі задоволені не можуть бути».

Про Тимощука

Головний тренер відповів на запитання мас-медіа щодо морального стану одного із лідерів збірної Анатолія Тимощука, котрий приєднався до команди після невдачі у фіналі Ліги чемпіонів: «Звісно, неприємно програвати, але Толік не повинен перебувати в психологічній ямі. Наведу приклад Національної баскетбольної асоціації НБА, де гравці незалежно від того програли чи виграли гру сьогодні, завтра забули про неї і поїхали далі. Треба швидко перелаштовуватися і йти далі. Тимощук - професіонал, я з ним розмовляв, і він це розуміє. Прикро програвати у фіналі, але це - футбол».

Зустріч з Колліною

Олег Блохін також підтвердив журналістам інформацію про те, що 29 травня у розташування «синьо-жовтих» прибуде керівник суддівського корпусу УЕФА П`єрлуїджі Колліна, для того, щоб розповісти про сучасні трактування правил гри та повідомити суддівські вимоги до ігрових ситуацій.

Допінг-контроль

Тим часом у суботу в розташуванні збірної України побувала група допінг-контролю УЕФА. Обов’язкові проби на допінг було взято у всіх без винятку гравців національної команди. Нагадаємо, що ця перевірка відбуваються у тренувальному таборі кожної команди-учасниці Євро-2012. При цьому допінг-офіцери ніколи не повідомляють заздалегідь про свій приїзд.

Відкрите тренування

У неділю національна команда провела на полі готельного комплексу «Зеєхоф» відкрите тренування. Підтримати українців приїхали кілька десятків земляків, котрі мешкають у сусідній Баварії, в тому числі представники Генерального Консульства України в Мюнхені, а також головний редактор діаспорного видання «У нас в Баварії». Завтра Україна проведе контрольний матч на стадіоні містечка Куфштайн, що менш як за 20 кілометрів від готелю, де розташувалися «синьо-жовті».

Трансляція гри, що розпочнеться о 21-ій годині за українським часом, відбудеться на телеканалі «Інтер».

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после побед лидеров и поражения Манчестер Юнайтед?
Футбол | 07 мая 2024, 01:06 0
Как выглядит таблица АПЛ после побед лидеров и поражения Манчестер Юнайтед?

3–6 мая состоялись матчи 36-го тура чемпионата Англии 2023/24

Зидан назвал победителя в противостоянии Реала с Баварией в ЛЧ
Футбол | 06 мая 2024, 09:50 1
Зидан назвал победителя в противостоянии Реала с Баварией в ЛЧ

Экс-наставник «галактикос» – о соперничестве команд в полуфинале турнира

Комментарии 22
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vovshik6767
Гнать этого Коллину сраной метлой.Толку никакого из него.Бык.
vax2012
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FirstCapital
Нах этот лысый нужен, гнать его!
antrsa
SrnaDario — 28.05.2012 12:0
А ,Россия с Италией играют...
SrnaDario
Вроде участникам Евро между собой играть товарняки сейчас запрещено, вот и играют с теми, кто остался. А Эстония ведь в плей-офф пробилась после отборочной группы, так что из того что осталось это не худший вариант.
antrsa
Да,все сейчас темнят...смотри на результаты товарняков.Так,что с немцами играть,что с эстами,черт один.
r3x86
удачи! верим в команду! вперед к победам на Евро!
АНДРЕЙ,СПб
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vax2012
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Marchello_
vax2012 — 28.05.2012 09:24
ну Чехи то другое дело у них в группе нет топ сборных , а у Украины , две топ сборных , да и шведы не подарок .
vax2012
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Zimmark
Чую вдуют эстонцы украинцам. Букмекеры отказываются принимать ставки, что Гармаш не получит желтую карточку.
pe_p
наперед відзмазка???
vax2012
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
АНДРЕЙ,СПб
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
АНДРЕЙ,СПб
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Marchello_
та и вообще какой смысл в товарняках с такими командами , команд типа Эстонни в группе на Евро нет! Почему мало товарняков с сильными командами.
buben2012
Не согласен, нам нужен правильный настрой и хитрость, только так может нынешняя сборная добиться чего-то, пусть проиграют все товарняки... только что бы из группы вышли!
Николай(Донбасс)
Олег БЛОХИН: «Результат в матче с Эстонией - не главное»
Блохин - не тренер! Болтун! В последних матчах как раз важен результат для поднятия боевого духа.
Leha01
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил