Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Первая лига
| Обновлено 27 мая 2012, 21:18
31089
115

Первенство Первой лиги по беспределу

Президент АМФУ Геннадий Лисенчук стал инициатором грандиозного скандала, а чемпион уехал без золота

| Обновлено 27 мая 2012, 21:18
31089
115
Первенство Первой лиги по беспределу

Матч у Чернівцях за звання чемпіона Першої ліги завершився скандалом. Можна сказати - черговим в українському футзалі. І знову в епіцентрі подій Геннадій Лісенчук. Який до розжареної атмосфери важливого поєдинку підлив масла, яке залежалося десь в комірчині АМФУ. Але про все по порядку.

Домашній поєдинок для команди з містечка Покровське завершився поразкою 1:3, проте на виїзді гості у основний час перемогли із таким самим рахунком, з яким поступилися вдома 3:1.

Згідно регламенту матч продовжився в овертаймі, в якому команди забили ще по одному м'ячу 1:1.

Вболівальники, які мають деякі знання з математики, співставивши рахунки двох зустрічей «Титан-Зорі» та «Меркурія» - 1:3 та 4:2 - логічно їх підсумували та привітали команду «Титан-Зоря» із чемпіонством Першої Ліги. За усіма законами двоматчевих поєдинків саме команда з Дніпропетровщини за рахунок більшої кількості виїзних голів стала переможцем Першості України серед команд першої ліги.

Іншої думки був лише Геннадій Лісенчук, делегат матчу, який після двох додаткових таймів власноруч виніс рішення про необхідність пробивання пенальті. Такий поворот подій викликав обурення в гравців та тренерського складу гостей, які вже приймали вітання від вболівальників та суперника. Тренер «Титан-Зорі» Олександр Юзик забрав команду у роздягалку, а згодом вони покинули місто Чернівці з усвідомленням того, що перемогли.

За коментарями ми звернулися до Олександра Юзика, головного тренера команди «Титан-Зоря» (Покровське):

- Олександре Дмитровичу, я вважаю, вас і вашу команду можна привітати з перемогою. Як ви поясните ситуацію, яка трапилася сьогодні?
-  За привітання дякую. Я не хочу нічого пояснювати, хай цим займається сторона АМФУ. Вони сказали, що будуть розбиратися. Я дав зрозуміти, що не хочу в цьому брати участь. Ми заслужено перемогли з перевагою в один забитий на виїзді 4:2, (рахунок вдома 1:3).

Чернівецькі вболівальники привітали нас з перемогою. А коли ми почули, що матч повинен продовжитися у серії пенальті, я сказав хлопцям прямувати в роздягальню, і зараз ми вже в дорозі додому.

Я розмовляв з президентом нашого клубу і отримав 100-відсоткову підтримку своїм діям. Срібних нагород ми не хочемо брати. Якщо овертайм - це окрема частина поєдинку, тоді чому ми грали у меншості, чому фоли перенеслися з основного часу? Питань до представників АМФУ багато, хай в них голова болить відповідати та вирішувати.

Андрій СТАДНИК, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 03:31 0
Где смотреть онлайн матч чемпионата Украины Днепр-1 – Динамо Киев

Поединок 26-го тура УПЛ состоится 27 апреля в 13:00 по Киеву в Днепре

Комментарии 115
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
pasichnyk1967
"Чернівецькі вболівальники привітали нас з перемогою. А коли ми почули, що матч повинен продовжитися у серії пенальті, я сказав хлопцям прямувати в роздягальню, і зараз ми вже в дорозі додому."
Не вітали Вас вболівальники з перемогою. Вони, навпаки, здивовано дивилися на Ваше святкування, тоді як у Програмці матчу можна було прочитати витяг з Регламенту з поясненням, що повинні бути пенальті. А якщо головний тренер, сам не знаючи Регламенту, після того, як йому показали відповідний пункт у Регламенті, все одно впирається, і трактує його на свій лад, і дає розпорядження команді залишити майданчик, хіба це робить йому честь? Звичайно ж, ні...
pasichnyk1967
Як не показали? Роздрукований Регламент змагань був у начальника команди "Меркурій" А. А. Москальова. Він витяг із Регламенту і програмках півфінального і фінального матчів надрукував, щоб глядачам було зрозуміло, що і як, у випадку рівного рахунку за сумою двох матчів. Я сам бачив (та і відеозапис є), як Москальов показував Регламент і суддям, і делегату, і Юзику. Просто титанівці чомусь занадто вперлися, і не хотіли визнавати, те, що поспішили зі святкуванням. На їхнє прохання гру перенесли на 15 хв. раніше (ніби-то команда поспішала на поїзд), а тут ще "незпланований" додатковий час... Виявляється, вартість залізничних квитків виявилася для покровчан дорожчою, ніж звання чемпіона, яке цілком можна було б вибороти у спортивній боротьбі у серії пенальті. Хто ж їм винен?!!!
pasichnyk1967
Прикольно було б, якби "Меркурій" приїхав до Івано-Франківська на Фінал чотирьох Кубка України (участь в якому бере "Титан-Зоря") для виконання серії пенальті. Тоді конфлікт вичерпався би за спортивним принципом. А в тій ситуації, яка є зараз, ну ніяк не праві покровчани. Якщо читати тільки перше речення останнього абзацу - пенальті. Якщо продовжувати читати далі - також пенальті, але ніяк не перемога "Титана-Зорі".
SLAboda
andreas_lv — 28.05.2012 16:10
Це для таких тупих як ти пишуть!!!
panchish — 28.05.2012 11:56 - респект і уважуха!
andreas_lv
Так в тому і справа, що під час матчу не показали відповідного пункту на прохання Титанівців. А появився лінк на регламент аж у поясненні АМФУ на офіційному сайті згодом
pkskif
Титан-ЧЕМПИОН.)
pasichnyk1967
А чому судді не прочитали Регламент до початку гри і не роз'яснили представникам команд, якими можуть бути продовження після всіх теоретично можливих рахунків в основний та додатковий час? Дуже дивно... Це, напевне, їхня функція? Покровчани ж щиро радувались тільки тому, що самі Регламенту не знали. Не зрозуміло, що заважало їм вийти на пробиття серії 6-метрових ударів після того, як їм показали відповідний пункт у Регламенті. Вважати себе правими у ситуації, що склалася, у них не було ніяких підстав. Команда з Покровського повела себе не по-спортивному, і ображатися може тепер тільки сама на себе.
Andrey_87
це і був фінальний матч, що склпдався з двоматчевого протистояння
panchish
Моя думка така. Після основного часу необхідно було призначати 6-ти метрові штрафні удари, так як написано у регламенті. Додатковий час, а після них і серія пенальті стосуються лише фінального матчу. Але цей матч не передбачений календарем ігор у першій лізі так як переможець визначається у стикових матчах і за результатами двох ігор. Якби був фінальний матч і проводився він десь на нейтральному майданчику, де шляхом жеребкування визначалися б гості та господарі майданчика і у випадку нічійного результату правило забитого голу на чужому майданчику дійсно б не діяло тому, що команди перебували у рівних умовах. Тому розглядати це положення регламенту взагалі не треба бо воно стосується іншого турніру. Певно пан Лисенчук коли писав регламент взагалі не розумів про що він писав. Інше діло, призначення додаткового часу всупереч регламенту. Тут дійсно і судді і Лисенчук дали ляпа. Я думаю, що розрахунок був простий. Призначити екстра тайм, який Титан розпочав у меншості. Забити гол. А там 6-тий фол, десятиметровий і Титану - капець. Але сталося не так як гадалося, і тому треба було шукати вихід. І вихід знайшли в такий спосіб який є. Тому логічна реакція команди Титан і їхні дії я повністю підтримую
Andrey_87
SLAboda ахаха-ти точно на приколах))) Тож для таких як ти спеціально розписали що для фінального матчу призначається ДЧ, а в решті випадеів ні. Крім тебе це здається до всіх дійшло.
SLAboda
Сам сліпий! А початок для кого? Серія 6 - метрових!!!!!
Andrey_87
Якщо за результатами двох матчів неможливо визначити переможця, додатковий час не призначається.
SLAboda ти мабуть сліпий )) Дочитай же до самого кінця останній абзац в твоїй другій ссилці ))
Якщо за результатами двох матчів неможливо визначити переможця, додатковий час не призначається.
Переможець визначається Переможець визначається шляхом пробиття серії 6-метрових ударів. Якщо неможливо визначити Чемпіона України у фінальному (!!!)матчі, ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ ДОДАТКОВИЙ ЧАС - два тайми по 5 хвилин кожний. У випадку нічийного результату у додатковий час, переможець визначається шляхом пробиття серії 6-метрових ударів згідно «Правил гри у футзал».
uragan2010
Александр Юзик после матча Меркурий -Титан-Заря
Согласно регламента украинских соревнований по футзалу, перед началом игры должно проводиться совещание с участием Делегата АМФУ , инспектора, арбитров, представителей команд. Было ли проведено такое совещание?
- Маленькое отступление . Я пришёл в судейскую за 1 час 10 минут до начала матча. Ни делегата , ни инспектора в этой комнате не было. Подождав 10 минут , я пошёл в раздевалку к своей команде давать установку на игру . Через некоторое время постучали в дверь и пригласили на совещание (было менее часа до начала игры). Поэтому вместо меня пошёл администратор команды Дмитрий Минтянник.
Обговаривались ли вопросы Делегатом АМФУ в случае, если матч закончится со счётом 3:1 в пользу гостей?
- Со слов Дмитрия ( а я ему доверяю), первоначально были рассмотрены обычные вопросы : по форме, по отношению к соперникам и арбитрам. В конце было сказано, что в случае, если «Титан-Заря» выигрывает со счётом 3:1 , то будет дополнительное время. Вопрос о пробитии пенальти после дополнительного времени не поднимался.
Когда основное время закончилось, было ли проведено краткое совещание с участием Делегата АМФУ , инспектора, арбитров, представителей команд, на котором был озвучен дальнейший регламент?
- Нет, совещание не проводилось. Более того, перерыв между основным и дополнительным временем был менее 2-х минут . Я даже не успел дать установку своим трём игрокам, которые остались в это время на площадке, так как за 40 секунд до конца основного времени был удалён вратарь команды Чичикало Валерий. И мы в первые 1минуту 20 секунд первого дополнительного тайма играли в меньшинстве.
Были ли объявление по ходу дополнительного времени , что в случае ничейного результата в дополнительное время пробиваются шестиметровые удары?
- Таких объявлений не было.
Хотілось би почитати хоча б якийсь коментар на цю тему Г.А.Лісенчука, який був делегатом на матчі у Чернівцях.
tarakan48
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
SLAboda
kozak717 — 27.05.2012 12:57
Ось ключова фраза з Регламенту:
"Якщо за результатами двох матчів неможливо визначити переможця, додатковий час не призначається...".
Прочитай на сайті АМФУ, як нормальні люди, там є друга ссилочка для тебе.
SLAboda
Зайди на сайт АМФУ ( останнє повідомлення) і прочитай другу ССЫЛКУ!
zaznakom
Якщо ти до мене звертаэшся, то пояснюю. 10-10 я мав на увазi у додатковий час. А потiм потрiбно виявляти переможця у серii пенальтi
Andrey_87
SLAboda Ти сам радше почитай. У півфіналах та матчі за 3-е місце додаткового часу немає, а у фіналі є!
zaznakom
Кореспондент, который пишет такие сенсационные заголовки и при этом ошибается и водит в заблуждение всю аудиторию должен нести наказание.Развернулась полемика вокруг доп.времени.Хоть 10-10 сыграйте, а серии пенальти не избежать и в гостях ты или на выезде, не имеет значения.
andreas_lv
Офіційні дані з ФФУ
Меркурій "Чернівці" 2:4 Титан-Зоря "Покровське"
Турнірна таблиця
http://www.ffu.org.ua/ukr/tournaments/arch/?sezon_id=2011/2012&base_id=1508
Протокольні дані
http://www.ffu.org.ua/ukr/tournaments/arch/tprotocol/216290/