Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 24 мая 2012, 16:55
3005
1

И. ЖАБЧЕНКО: «Сложно объяснить, что творится с Металлургом»

Известный специалист поделился мыслями о предстоящем поединке «Севастополь» - «Металлург»

| Обновлено 24 мая 2012, 16:55
3005
1
И. ЖАБЧЕНКО: «Сложно объяснить, что творится с Металлургом»
Игорь Жабченко

— Хоча не так давно «Металург» і програв «Буковині», я ще тоді сказав, що доля путівки до прем’єр-ліги в руках самих запоріжців і розігруватиметься вона у матчі із «Севастополем».

Прикро, що нині ми не бачимо того «Металурга», який впевнено виступав у першій частині чемпіонату. Переконаний, якби запоріжці й після зимового антракту продовжили в тому ж дусі, вони б порвали севастопольців на «німецький хрест». А нині «моряки» виглядають цікавіше. До того ж, продумана політика клубу дозволила їм вчасно придбати Сергія Кузнецова — лідера в лінію атаки.

Що коїться з «металургами» у другій частині сезону, мені пояснити складно. Аби достеменно знати причини, потрібно, мабуть, працювати в структурі клубу. Не виключено, що тренер припустився прорахунків під час зимової підготовки. Негативний відбиток могли залишити й фінансові проблеми клубу, про які зараз багато говорять. Не отримуючи гроші по кілька місяців, гравцям складно віднайти стимул. Цілком логічно виникає запитання: заради чого тоді грати й навіщо взагалі та прем’єр-ліга?

Доводилося чути й нарікання «металургів» на суддівство. Але з тих матчів, які мені довелося бачити, в тій же грі з «Буковиною» лиш один момент викликав деякі сумніви, та і його можна трактувати по різному. А решта матчів — з тою ж «Зіркою», з «Говерлою-Закарпаттям» — хіба їм судді заважали? В тих поєдинках команда може ображатися лише на себе. Арбітри їм же не заважають забивати. А вони не можуть і півмоменту інколи створити. В Ужгороді лише в кінці матчу напрацювали на кілька небезпечних атак. У першій частині сезону, коли команда впевнено долала своїх суперників, вони ж не скаржилися на суддівство… Все починається з голови. Якщо керівництво не виплачує гравцям заробітну плату, в них таке ж і ставлення до своїх обов’язків на полі.

Але не варто нині піддаватися ейфорії і говорити, що «Севастополь» на куражі переграє «Металург». Уявімо, що з гравцями перед цим матчем розрахуються, якщо звісно була заборгованість. Не складно здогадатися, як вони налаштуються на цю гру. А колектив у Запоріжжі підібрався непоганий. Єдине, йому дуже бракує лідера. У першому колі їхня гра залежала від Жуніора. А нині він на полі непомітний, і командної гри — як і не було. А в таких принципових матчах, як із «Севастополем», саме від гри лідерів може залежати доля матчу. Поки що свого Кузнецова в запоріжців я не бачу. А за цим футболістом, я вам скажу, вишикувалася вже чимала черга з клубів прем’єр-ліги.

Не бачу я нині й заміни Жуніору. Є, звичайно, Бєлік, Опанасенко, Пісоцький, але вони не відзначаються лідерськими якостями, що в підсумку виливається в той результат, який ми бачимо у другій частині сезону.

Щодо проблем, то вони є в обох командах і стосуються лінії захисту. В запоріжців, таке враження, гравці не знають, як взаємозамінювати та підстраховувати один одного. У Пучкова проблема інша. Його команда продовжує грати з трьома захисниками, а крайні інсайди не завжди встигають вчасно повертатися. Тому швидкісні команди, як-от «Динамо-2», встигають утікати й «розкривати» захист суперника. У «Металурга» є швидкісні гравці. Тож якщо їм вдаватимуться стрімкі контратаки, на успіх можна буде розраховувати. Хоча не виключаю, що Пучков саме на цю зустріч може зіграти й із чотирма захисниками.

Беручи до уваги, що запоріжців у цій зустрічі влаштує й нічия, а «морякам» потрібна лише перемога, зрозуміло, що севастопольці гратимуть в атакувальний футбол, тоді як гості діятимуть на контратаках…

«Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 2
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор
Футбол | 18 апреля 2024, 01:40 8
Ман Сити – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунин выиграл серию пенальти. Видеообзор

Смотрите самые интересные моменты ответного матча главного еврокубка

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Leao777
Как что????
Металл тупо сливают!!!!!
Севас тянут за яйца!!!!!