Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 мая 2012, 17:58
2421
1

Виталий ПРИНДЕТА: «Наша цель - путевка на чемпионат Европы»

Игрок сборной Украины U19 готовится к ответственным матчам

| Обновлено 18 мая 2012, 17:58
2421
1
Виталий ПРИНДЕТА: «Наша цель - путевка на чемпионат Европы»
Виталий Приндета

Доки більшість «хрестоносців» відпочиває у відпустках, захисник Віталій Приндета перебуває у таборі національної збірної U-19. У середу 16 травня розпочався останній етап підготовки юнацької збірної України, складеної з футболістів 1993 року народження, до елітного відбірного раунду ЧЄ-2012 (U-19). Команда зібралася на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі, а 20-го числа вирушить до Португалії, де й змагатиметься за путівку до континентальної топ-вісімки. Окрім господарів, суперниками підопічних Олега Кузнецова по 4-й групі будуть ірландці та ізраїльтяни. Прес-служба «Волині» розмовляла із Віталієм Приндетою про його підготовку до відповідального турніру.

- Віталію, як тобі відпочивається?
- (сміється) Жартуєте?! Оце щойно із заняття тактичного повернувся. У нас в збірній майже ніхто не відпочивав, чемпіонат щойно закінчився. Мали по чотири-п'ять днів перевести подих. Тепер хіба що напередодні виїзду на перший збір «Волині» матиму спокій. Але я не жаліюся – це збірна країни!

- Про підсумки чемпіонату із хлопцями говорили?
- Не стільки говорили, скільки привітали «гірників», які виграли першість молодіжних команд України, а ще Бориса Тащі, московське «Динамо» якого стало чемпіоном серед дублерів у Росії.

- Яке завдання вам поставили тренери збірної?
- Наша мета − фінальна путівка й ми робитимемо все, аби її завоювати. А для цього треба займати тільки перше місце. Вважаю, наша група досить рівна. Хіба що Португалія має невелику перевагу, адже вона гратиме вдома.

- Чи вивчали ви вже гру суперників по групі?
- Раніше ми вже зустрічалися в контрольних іграх із португальцями і двічі грали унічию - 1:1 та 0:0. Ще будемо вивчати їх у Португалії, напередодні матчів.

- Як вважаєш - Олег Кузнецов на тебе розраховує?
- Наразі у нас 19 футболістів, хоча мало бути 22-23. Кілька хлопців травмувалося, тож надія тільки на тих, кого викликали. Стосовно моєї позиції, то найімовірніше гратиме у парі із «динамівцем» Братковим – ми завжди разом в центрі захисту виступаємо у збірній. У випадку чого когось з нас може замінити також «динамівець» Трубочкін. Тож вочевидь зіграю в захисті, бо у півзахисті у нас вистачає виконавців.

- З ким найбільше товаришуєш у збірній?
- З Борисом Тащі. Ми з ним познайомилися ще коли у дублі грали один проти одного – «Волинь» проти «Чорноморця». Ми разом на зборах завжди в одній кімнаті живемо, телефонуємо один одному.

- Які у вас плани на підготовчий період відбіркового еліт-раунду?
- Підготовка в Кончі-Заспі почалася з відновлювальних занять, а 18 травня граємо контрольний матч. Суперника нам наразі не оголошували, гратимемо на стадіоні ім. Банникова. У Португалію поїдемо 20 травня і житимемо там на узбережжі Атлантичного океану − в 42-тисячном містечку Фару. Тут ми гратимемо останній матч турніру − проти господарів, а із ізраїльтянами та ірландцями зустрінемося у сусідньому Паршалі. Стартуємо 26 травня.

- Вболівальники «Волині» бажають тобі удачі на турнірі в Португалії.
- Дуже дякую, сподіваюся не підведу.

Довідка fc.volyn.net :

Кваліфікація Євро-2012 (U-19). Еліт-раунд. Група 4 (Португалія)

26 травня. Україна − Ізраїль, Португалія − Ірландія.
28 травня. Ірландія − Україна, Португалія − Ізраїль.
31 травня. Україна − Португалія, Ізраїль − Ірландія.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
KADET_97
Путьовки мало!Потрібно там продимонструвати гру на рівні!!!