Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
2702
6

Руководство Татрана хочет продлить контракт с Ковальцом

Украинский специалист скорее всего продолжит работу в Словакии

Руководство Татрана хочет продлить контракт с Ковальцом

Сергій Ковалець на «відмінно» впорався зі своєю місією порятунку від пониження в класі словацького «Татрана». За три тури до завершення чемпіонату команда українського фахівця зуміла гарантувати собі збереження прописки в еліті.

Упродовж останніх п’яти турів підопічні С. Ковальця набрали в національному чемпіонаті Словаччини найбільше очок із-поміж усіх інших команд. «Ми з помічниками повинні були допомогти «Татрану» залишитися в еліті. В принципі, навіть трошки перевиконали це завдання, посідаємо нині десяте місце, — розповів «Газеті» Сергій Іванович. — В останньому турі переконливо обіграли свого конкурента — «Дунайську Стреду» — 4:0. Дуже важливо, щоби команда показувала хороший футбол, який подобався б уболівальникам. Тішить, що наших футболістів запрошують у молодіжну та національну збірну Словаччини».

У тренерській кар’єрі Сергія Ковальця раніше були тільки українські команди: він працював помічником Мирона Маркевича в «Металісті», очолював ФК «Львів», «Олександрію» та столичну «Оболонь». Лише в харківській команді Сергій Іванович працював із легіонерами, в інших колективах робив ставку винятково на українців. У «Татрані» ситуація кардинально протилежна ― там практично всі є легіонерами. «Для мене це новий досвід. Головне, що футболісти хочуть грати. Вони кажуть, що отримують задоволення від процесу тренувань і самої гри. Про «Татран» нині дуже багато схвальних відгуків у пресі. Для мене це хороший досвід, який неодмінно стане в пригоді», — переконаний фахівець.

Термін угоди про спів­працю С. Ковальця з «Татраном» спливає наприкінці травня, після завершення словацького чемпіонату. Що буде далі, Сергій Іванович наразі не знає. «Зустрінуся з президентом «Татрана». Відтак визначуся. Наскільки мені відомо, керівництво клубу хоче продовжувати співпрацювати зі мною. Моє рішення залежатиме від перспектив клубу загалом. Боротьба за виживання не дуже цікава. Тим паче, «Татран» — найстаріший клуб колишньої Чехословаччини, має довгу історію. Уболівальники команди хочуть бачити Лігу Європи на власні очі. Це цікаве завдання», — зауважив тренер.

За словами українського фахівця, у Словаччині по-доброму заздрять Україні через Євро-2012. Особливо словаки тішаться, що чемпіонат Європи відбуватиметься недалеко від них. «Узагалі, до українців у Словаччині приязно ставляться. В принципі, як і до нашої країни загалом. В «Татрані» виступають два наші земляки — Андрій Яковлев і Антон Лисюк. Публіка добре сприймає їх», — розповів Сергій Ковалець.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Минай – Динамо – 1:3. Доигрывание скандального матча. Видео голов и обзор
Футбол | 17 апреля 2024, 18:16 6
Минай – Динамо – 1:3. Доигрывание скандального матча. Видео голов и обзор

Смотрите самые интересные моменты матча 16-го тура УПЛ

Заря – Шахтер. Видео голов и обзор (обновляется)
Футбол | 18 апреля 2024, 16:17 0
Заря – Шахтер. Видео голов и обзор (обновляется)

Смотрите самые интересные моменты перенесенного матча 10-го тура УПЛ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
il_cetriolo
Молоток Ковалец! Искренне рад за результаты.. надеюсь что совсем скоро Татран встретится в группе ЛЕ с Металлистом.. но проиграет харьковчанам оба матча с крупным счетом )))) чтобы киевские троли вновь запели старую песню про слив. ))))))))))))
Etan
Букин Жги!!!
vitaha33
а він прийшов в команду, яка була безнадійна. молодець, хороший тренер
martorell
Давай Букин !!!
bsergiy84
Краще б його Карпати взяли.