Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 21 мая 2012, 21:19
3048
0

Роман ЯРИЙ: «Ураган повинен перемогти в Кубку України»

Після піврічної перерви Роман ЯРИЙ дуже корисно для франківської команди повернувся на майданчик

| Обновлено 21 мая 2012, 21:19
3048
0
Роман ЯРИЙ: «Ураган повинен перемогти в Кубку України»
Роман Ярый

В єдиній чвертьфінальній парі двох клубів Екстра-ліги «Ураган» двічі переміг рівненський «Кардинал» і пробився до «Фіналу чотирьох» Кубка України. До успіху своєї команди долучився і Роман Ярий, котрий забив два голи у домашній грі, та записав у свій актив ще один м'яч вже на виїзді, який став ключовим у повторному матчі.

- Романе, перш за все, хотілося б привітати «Ураган» із виходом у «Фінал чотирьох». Які враження у тебе залишив чвертьфінальний етап з «Кардиналом» - вдома та в Рівному?
- Перш за все, дякую за привітання. Справді, тішить результат, що ми здобули дві важливі перемоги, зокрема, провели досить вдалий матч на виїзді, де зазвичай усім суперникам через певну специфіку майданчика складно грати у Рівному. Але в цілому, ми бачимо переконливу перемогу «Урагану», і дуже приємно, що мені вдалося долучитися до цього результату. В Івано-Франківську рахунок був досить хитким, але на щастя, на матч-відповідь ми поїхали з перевагою у три м'ячі, що вже давало непогані шанси на загальний успіх. І голи, забиті мною в першому матчі - це лише результат завершення награних комбінацій всієї четвірки. У Рівному ж мені вдалося скористатися помилкою захисника та воротаря і забити третій м'яч у порожні ворота. І цей гол став, мабуть, ключовим. Насамперед для гравців «Кардиналу», які вже не вірили, що зможуть у рідних стінах здолати нашу команду. Хоч у них було на меті завдання, якщо не пройти далі, то хоча б перемогти в цьому поєдинку, але, як на мене, без шансів.

- Як загалом оціниш зустрічі цих двох команд, які в цьому сезоні завершилися шістьма перемогами івано-франківців? Закономірність, обставини чи, можливо, «Ураган» - незручний, нефартовий суперник для «Кардиналу»?
- Та ні, не думаю, що тут справа у фарті. У рівнян свої внутрішні проблеми, а «ураганівці», виходячи на кожну гру, втілили у життя завдання перемогти. І це закономірно, оскільки підготовка йде постійно, і перед нашою командою завжди були найвищі завдання, тому у таких матчах потрібно здобувати перемоги - і в чемпіонаті, і в кубку.

- В двох останніх іграх в Рівному бразилець Леандріньо забив по чотири м'ячі у ворота «Кардиналу». Виходить, рівненська команда - дуже зручний суперник для нього?
- Це мабуть у нього треба запитувати, але він провів чудові поєдинки, добре допоміг нашій команді, відзначився «покерами». Нехай в майбутньому забиває по стільки ж не лише у ворота рівнян.

- Як оціниш кубковий жереб, адже, як і минулого року, у півфіналі знову буде західне дербі - «Ураган» проти «Енергії»?
- Так, історія повторюється щодо протистоянь, щодо жеребу… Але цього сезону, на мою думку, «Ураган» повинен виконати одне із «завдань-максимумів» - перемогти в Кубку України. Хоча ми дуже поважаємо «Енергію», це - наш одвічний принциповий суперник. Ми будемо грати тільки на перемогу, та вони, зрештою, також. Відтак кому краще вдасться виконати своє завдання - побачимо...

- Минулої суботи «Ураган» зустрічався з «Енергією» в чемпіонаті, гра у Львові завершилася внічию 1:1. Востаннє ти в якості капітана виводив команду на майданчик львівського Палацу спорту «Галичина» 5 червня 2011 року - у вирішальній п'ятій грі фіналу плей-офф. Саме того дня «Ураган» вперше в історії став чемпіоном України. Які були відчуття зараз, коли виходив на той самий майданчик?
- Ще в роздягальні я особисто відчував цей позитивний мандраж, який присутній у всіх футболістів, але вийшовши на поле, він зникає. І першим дотиком до м'яча на розминці ти розумієш, що ти в своїй «колії» і береш участь в «енергетичному» дербі. Насправді, емоції передати дуже важко, особливо описати, що відбувалося в середині кожного з нас, коли минулоріч у Львові ми здобули чемпіонство після перемоги у п'ятому матчі... А нічия в останньому турі тільки підсилила градус цього протистояння, адже попереду нас чекатиме півфінал Кубку України.

- Одразу після згаданого п'ятого червня, Роман Ярий вже не був гравцем «Урагану» і на початку 2012 року повернувся у рідну команду, за яку провів стільки років у своїй кар'єрі, фактично від самого початку. Які враження від того, коли ти не грав у першій половині чемпіонату Екстра-ліги, але залишався у структурі клубу?
- Після відпустки мені поступила пропозиція зайняти посаду спортивного директора НФК «Ураган». Це одночасно було і приємно, і несподівано, що мені довірили таку посаду, вважаю, що попрацював досить таки плідно. Звісно, я був присутній на всіх домашніх матчах, спостерігав зі сторони, для себе оцінював техніку і тактичні дії гравців. Перелаштуватися було дещо важко, бо зовсім недавно я разом з ними грав на одному майданчику, а на трибуні ти робиш оцінку дій гравців та команди в цілому. Однак була нагода також і почути думку вболівальників, яка дещо відрізняється від мого, зокрема, аналізу конкретних ігрових ситуацій, помилок чи правильності дій суддів та гравців.

- Тобі важко було стримувати емоції, перебуваючи на трибунах?
- Переважно навіть стримував вболівальників, від хибної оцінки дій наших гравців. Тому що це футбол, і помиляються всі...

- Після нового року тобі поступила пропозиція знову підсилити команду у зв'язку з епідемією травм. Як ти поставився до такого повороту?
- Саме під час того, як почали травмуватися наші гравці, дивитися збоку ставало все важче. Особливо, коли в основі команди залишились шість польових гравців. Головний тренер прийняв рішення запросити мене і Максима Павлюка повернутися у склад «Урагану». Ми обидва з радістю відгукнулися на цю пропозицію і зараз виступаємо в одній четвірці. З Валентином Цвєлих та Андрієм Сімкою ми зіграні вже роками, тому зайвого часу на це не довелося витрачати.

- В останньому турі четвірка лідерів Екстра-ліги розписали «мирові», і вже цієї суботи «Ураган», незалежно від інших поєдинків туру, може оформити «бронзові» нагороди. Зважаючи на цей сезон, такий результат стане для івано-франківців, хай не високим, але таки досягненням?
- Керівництво клубу і тренери завжди налаштовують нас на перемогу, і всі ми знаємо та розуміємо, що «ЛТК» - це не та команда, яку можна із зав'язаними очима проходити. Знаю, що луганці теж готуються до цієї гри, тренуються у дворазовому режимі. Ми теж не сидимо, склавши руки, і налаштовуємося лише на перемогу. Хоча нас влаштує і нічия, але такий результат не задовольнить, в першу чергу, наших вболівальників.

- Ти згадав про вболівальників, зокрема, про фанатів «Урагану». Окрім домашніх поєдинків, їхня підтримка присутня і на усіх виїзних матчах. Що хотів би їм побажати?
- Хочу сказати, що таких вболівальників, як у нас, не має жодна команда, це підтвердить кожен «ураганівець». Хотілося, щоб нас підтримували, навіть коли ми припускаємось помилок, щоб вони гнали нас вперед - до воріт суперників, і результат прийде із збільшенням гольових моментів у нашої команди.

- Одне із високих завдань ти досягнув минулого року, ставши чемпіоном України у складі «Урагану». Яка твоя наступна мета у кар'єрі?
- В першу чергу, це, звісно, виграти Кубок України. У майбутньому - знову здобути «золоті» медалі і спробувати свої сили у Кубку УЄФА. Якщо мені випаде така нагода, я навіть зараз готовий всі свої сили докласти для здобуття цих титулів. Представляти свій клуб і свою країну на європейському рівні - це велика честь для кожного гравця. Зокрема, в Італії я спостерігав за матчами елітного раунду турніру з трибун, і мушу сказати, що наші хлопці старалися і виступили досить достойно.





Андрій СТАДНИК, Sport.ua

ФОТО сайту www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело
Футбол | 26 апреля 2024, 22:38 26
СРНА: В россии есть нормальные люди. Если что-то скажут... Тут у них тяжело

Директор «Шахтера» по футболу рассказал об отношении к сербам и россиянам

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 35
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.