Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1150
0

Чемпіона світу за версією WBA в суперважкій вазі росіянина Ніколая Валуєва нещодавно допитали як підсудного

Валуєв виправдовується

Чемпіона світу за версією WBA в суперважкій вазі росіянина Ніколая Валуєва нещодавно допитали як підсудного

Чемпіона світу за версією WBA в суперважкій вазі росіянина Ніколая Валуєва нещодавно допитали як підсудного у справі про побиття в Санкт-Петербурзі сторожа спортивного комплексу “Спартак” Юрія Сєрґєєва.

Валуєв заявив суду, що не завдав жодного удару сторожеві спорткомплексу, з яким у його дружини виник конфлікт.

Ніколай Валуєв намагався переконати суд у тому, що він не чіпав Сєрґєєва, а травмувався сторож унаслідок падінь. “Під’їхавши до спорткомплексу, я побачив дружину та якогось чоловіка в камуфляжі, який, жестикулюючи, щось пояснював їй. Вирішив розірвати ту дистанцію, на якій вони перебували, й відсунув його подалі. Сєрґєєв упав, послизнувшись на льоду. Я спробував його підняти за одяг, але Сєрґєєв почав вириватися і знову впав”, – заявив Н. Валуєв. За словами боксера, його обурили ті слова, які сторож говорив його дружині, тож Ніколай вирішив пояснити Сєрґєєву, що “його поведінка не є тактовною стосовно жінки”. Чемпіон світу соромився перехожих, а тому намагався провести виховну роботу в одному з приміщень спорткомплексу. Переляканий Сєрґєєв, стверджує Валуєв, ще декілька разів падав. “Версія, ніби я завдав йому від 10 до 40 ударів, просто нереальна, я чудово знаю, що таке дія кулака боксера, тим паче важкоатлета”, – сказав Ніколай. Російський боксер додав, що в нього є впливовий недоброзичливець, який дуже хотів би руками суду зіпсувати його спортивну кар’єру. При цьому не уточнив, кого саме мав на увазі.

Юрій Серґєєв попросив суд зобов’язати Ніколая Валуєва виплатити йому 14 тисяч рублів, які потерпілий витратив на медичні послуги. Нагадаємо, інцидент між чемпіоном світу з боксу та сторожем стався в середині січня. Дружина спортсмена привезла сина на тренування та припаркувала авто біля палацу спорту в недозволеному місці. Сторож зробив їй зауваження. Через декілька хвилин до дружини приїхав Валуєв і, за словами Сєрґєєва, накинувся на нього та почав бити по голові. Внаслідок інциденту 60-річного чоловіка госпіталізували.

“Газета” вже писала про те, що Ніколай Валуєв розпочинав свій шлях у бокс із кримінального середовища, в якому мав прізвисько “Коля-кувалда”. Принаймні газеті “Известия” вдалося знайти в базах УБОП ім’я Ніколая Валуєва. Оперативники, які працювали в цій структурі, зазначили, що активної участі в різних акціях він не брав. 20-річного майбутнього чемпіона, маса якого нині становить 148 кілограмів, а зріст – 2 метри 13 сантиметрів, використовували для залякування. Втім під час розслідування однієї кримінальної справи про вимагання він декілька днів провів у камері. Як розповів представник німецької фірми, 1994 року шляхом погроз і насильства в них фактично забрали одну з квартир у Петербурзі. “Нашій фірмі, як і всім іншим, представники всіляких “охоронних структур” постійно намагалися нав’язати “послуги з оберігання від неприємностей”, – розповів колишній потерпілий. – У березні 1994-го прийшли “спортсмени”. Вони назвалися покупцями квартири, почали оформляти угоду, але коли мали їхати в банк, нас просто посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку. Зажадали переоформити квартиру на їхніх людей. Тоді я й побачив Валуєва: величезна людина мовчки сиділа поруч із нами на задньому сидінні. Як довідався згодом, він мав припиняти наші спроби вийти з машини”. Після цього Валуєва затримали в офісі приватного охоронного підприємства “Аконіт”. Тоді в Ніколая знайшлися заступники – професійні спортсмени, завдяки зусиллям яких його випустили із СІЗО. Кримінальну справу про вимагання закрили 1995 року.

Гліб Ваколюк, Львівська газета

бокс
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.