Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
1704
1

U-19: путевку на Евро разыграют в Португалии

Начался последний этап подготовки юношеской сборной Украины к отбору на Евро-2012

U-19: путевку на Евро разыграют в Португалии

У середу, 16 травня, розпочався останній етап підготовки юнацької збірної України, складеної з футболістів 1993 року народження, до елітного відбірного раунду ЧЄ-2012 (U-19). Команда зібралася на базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі, а 20-го числа вирушить до Португалії, де й змагатиметься за путівку до континентальної топ-вісімки. Окрім господарів, суперниками підопічних Олега Кузнецова по 4-й групі будуть ірландці та ізраїльтяни.

Напередодні синьо-жовті зазнали чергової кадрової втрати: компанію травмованим раніше динамівцям Віталію Буяльському, Олександру Єрмаченку, Бадрі Акубардії склав їхній одноклубник Владислав Калитвинцев. Хавбек ушкодив хрестоподібні зв’язки й тепер не зможе допомогти партнерам у Португалії. Утім, наставник синьо-жовтих зберігає спокій.

«Прикро, звісно, втрачати таких виконавців, але незамінних не буває. Гадаю, зможемо компенсувати відсутність і цих хлопців, тим більше, що в нашій команді немає розподілу на основних і резервних. До речі, перший раунд відбору, у листопаді, ми також проводили без Калитвинцева, а Буяльський тоді вибув з ладу вже після першого матчу», − аргументує 49-річний фахівець.

Наразі в обоймі Кузнецова числяться 19 футболістів і серед них − три голкіпери, одному з яких доведеться залишитися вдома. Підготовка в Кончі-Заспі почнеться з відновлювальних занять, а 18 травня збірна збирається розім’ятися в контрольній зустрічі. У Португалії українці базуватимуться безпосередньо на узбережжі Атлантичного океану − в 42-тисячном містечку Фару. Саме тут вони й проводитимуть свій останній поєдинок кваліфікації − проти господарів, інші два відбудуться в сусідському Паршалі.

У першому турі еліт-раунду синьо-жовті сперечатимуться з ізраїльтянами, й підгодовуватися до цієї гри допоможуть відеозаписи цьогорічних спарингів суперників із італійцями (1:1) та румунами (1:2 і 0:2). Підопічні Кузнецова раніше вже зустрічалися з ірландцями (3:0, серпень 2010-го) та португальцями (1:1, жовтень 2011-го), проте тренер не схильний приділяти велику увагу тим двобоям. «Час минув, команди змінилися. Колишні поєдинки − лише допоміжна інформація для мене. Куди більш важливими будуть особисті враження від очного протистояння опонентів на старті», − каже він.

«Вважаю, наша група досить рівна. Хіба що Португалія має невелику перевагу, адже вона гратиме вдома. Ми спокійно готуємось до відбору, ретельно працюємо за заздалегідь сформованим планом і нікого не боїмось. Наша мета − фінальна путівка й ми робитимемо все, аби її завоювати», − підкреслює тренер, який свого часу зі збірною СРСР дістався фіналу дорослого ЧЄ-1988. Нагадаємо, що до вирішальної стадії юнацької першості континенту, котру з 3 по 15 липня прийматиме Естонія, потраплять лише переможці кожного з семи квартетів.

Кваліфікація Євро-2012 (U-19). Еліт-раунд. Група 4 (Португалія) 

26 травня. Україна − Ізраїль, Португалія − Ірландія.

28 травня. Ірландія − Україна, Португалія − Ізраїль.

31 травня. Україна − Португалія,  Ізраїль − Ірландія.

Склад збірної України:

Воротарі: Мирослав Бонь, Євген Волинець, Олександр Ткаченко (усі − «Динамо» Київ).

Захисники: Денис Балан, Антон Братков, Іван Трубочкін, Олександр Чорноморець (усі − «Динамо»), Михайло Писко («Шахтар» Донецьк), Віталій Приндета («Волинь» Луцк).

Півзахисники: Олександр Боровик, Андрій Єфремов (обидва − «Динамо»), Сергій Вакуленко, В’ячеслав Чурко (обидва − «Шахтар»), Іраклі Месхія («Оболонь» Київ), Микита Полюлях, Євген Трояновський (обидва − «Металург» Донецьк).

Форварди: Владислав Кулач («Шахтар»), Борис Тащі («Динамо» Москва, Росія), Юрій Яковенко («Оболонь»).

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
chor-zhenya
и в етой сборной 9 Динамовцев! Еще раз скажу: "Вот ето клуб работает на страну"!